bułki - 33426 przepisów (strona:1309/2229)

Kluski leniwe 211

zagotować wodę  z dodatkiem soli. Gotowe kluseczki wrzucamy na wrzątek  po chwili delikatnie mieszamy i gotujemy od momentu wypłynięcia 1,2 minuty. Podajemy z przesmażoną na maśle bułką tartą i cukrem. Smacznego

Andzia Pichci
CIASTO ZE SZPINAKIEM I KREMEM CYTRYNOWYM 146

wanilią na puszystą masę. Po chwili dodaję puree szpinakowe. Miksuje do połączenia. Następnie powoli wsypuję mąkę, proszek do pieczenia i miksuję krótko do połączenia. Tortownicę smaruję masłem i wysypuję bułką tartą lub mąką. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C , grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto wlewam do formy, piekę na środkowej półce przez 50 minut

Zasmakuj Kuchni
Bułki pszenne ze złotym siemieniem lnianym 121

Bułki pszenne na drożdżach doskonale smakują z wędliną, nabiałem, warzywami lub z dżemem

Przepisy Kulinarne
Opiekana ciabatta z gruszką, serem pleśniowym i syropem klonowym 138

grillowaną gruszką, serem pleśniowym i odrobiną syropu klonowego. To prawdziwa smakowa rozpusta! Przepis na tosty z grillowaną gruszką, serem pleśniowym i syropem klonowym Składniki: ciabatta lub inne pszenne bułki, ewentualnie chleb tostowy gruszki ser pleśniowy - u mnie z niebieską pleśnią syrop klonowy - ewentualnie miód Jak zrobić opiekaną ciabattę z grillowaną gruszką, pleśniowym serem i syropem klonowym - krok po kroku

Codzienna kuchnia niecodzienna
Krokiety z białym serem na waflu 130

elastyczny, że będzie dał się zwijać bez pękania -rozprowadzany na nim przygotowany ser Zwijamy ostrożnie dociskając wafel do farszu Kroimy ostrym nożem na małe kawałki, maczamy w jajku i bułce, smażymy chwilę na rozgrzanym tłuszczu Możemy posypać cukrem pudrem lub ulubionym słodkim sosem. Moje uwagi : próbowałam smarować wafel roztrzepanym białkiem, ale wafel nie namiękał tak jak tego oczekiwałam brzegi wafla

Proste Potrawy
Ciasto pomarańczowe z migdałami 144

mieszam szpatułką do uzyskania jednolitej konsystencji. Dno formę o średnicy 20-22 cm wykładam papierem do pieczenia, a boki smaruję cieniutko masłem i obsypuję mąką krupczatką lub tartą bułką.  Przelewam ciasto do formy i piekę w temperaturze 150 -160 stopni, grzałka góra - dół przez około 60 minut lub do tzw. suchego patyczka. Ciasto pomarańczowe z migdałami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Bezglutenowy Jabłecznik ( przepis II ) 199

lodówki, a mniejszą do zamrażalki na około 30 minut. 2. Po tym czasie większą część ciasta wałkujemy i wylepiamy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Następnie smarujemy białkiem. 3. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach, skrapiamy następnie, odczekujemy chwilę i odciskamy z nadmiaru soku. 4. Na tak przygotowany spód wykładamy jabłka

Gotowanie...to proste !
Rozpustne grzanki ze smażoną brukselką i mascarpone 136

brukselkami w komitywie i razem z mamą zajadamy się nimi za każdym razem, kiedy potoczą się po naszych kuchennych blatach ;)  Najczęściej gotujemy je na parze, a potem okraszamy bułką tartą podsmażaną na maśle z solidną szczyptą soli.  Niezbyt wyrafinowane ale proste i naprawdę smakowite!  Dziś jednak propozycja dla tych, którzy chcieliby poznać brukselkę od zupełnie nowej strony

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pierogi leniwe z kaszą manną 158

około 2 minuty od momentu wypłynięcia leniwych na powierzchnię wody! Ugotowane pierogi od razu wyjąć, odcedzić i przełożyć na talerz. Podawać z musem owocowym, cukrem lub podrumienioną na maśle bułką tartą.  Etapy przygotowywania leniwych pierogów Gotowanie pierogów Pomysł STĄD

Ugotować
Najpopularniejsze przepisy w 2019 roku 111

czerwonej soczewicy z pomidorami i mleczkiem kokosowym 3. sałatka z młodych ziemniaków, rzodkiewek i marynowanego ogórka 4. ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi 5. zapiekane klopsiki ze szpinakiem 6. drożdżowe bułki z pieczarkami i serem 7. owsiane batony z malinami i masłem orzechowym 8. gulasz z indyka z morelami i ciecierzycą 9. mrożone kwadraty z truskawkami na kokosowym spodzie

Cooking for Emily
Zebra 153

pszennej -1 szklanka oleju -1 szklanka wody gazowanej -2 łyżeczki proszku dopieczenia -kilka kropel olejku waniliowego -3 łyżki mąki -3 łyżki kakao Sposób wykonania: Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, po jednym żółtku, miksujemy, teraz dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy łyżką, teraz na przemian

Wypieki Rene
Ryba po japońsku 119

ruskie z Rosją a placki po węgiersku z Węgrami. Nie zmienia to faktu, że smakuje wybornie i warto przepis wypróbować. Jadłam już kilka ryb po japońsku, jedne smażone w bułce tartej drugie w cieście naleśnikowym, i właśnie ta druga opcja bardziej mi smakuje. Rybę przed moczeniem w cieście naleśnikowym warto obtoczyć w mące, dzięki temu ciasto się trzyma ryby

Kocham..lubię..gotuję..
Francuska zupa cebulowa 146

przypieczonego. Można zatem zrobić grzanki z pszennego pieczywa i plastra (lub wiórków) ulubionego żółtego sera. Zupę wlać do miseczki, w której można zapiekać. Na wierzchu ułożyć grubszy kawałek pszennej bułki lub bagietki z plastrem sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 ℃ i zapiekać do zrumienienia sera. Rozwałkowane ciasto francuskie rozłożyć na blacie lub stolnicy. Przyłożyć miseczkę na zupę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Gołąbki bez zawijania 841

Uwielbiam wszelkie gołąbki , a w szczególności te tradycyjne z ryżem lub bułką tartą. Ważne, aby były domowe! Pamiętam jak kiedyś moja mama zawsze jednocześnie gotowała kilka rodzai gołąbków, ponieważ każdy z domowników miał swoje ulubione. Ja natomiast ze względu na niewielką rodzinę najczęściej przyrządzam gołąbki bez zawijania . Może ich przygotowanie jest krótsze, bo nie trzeba odparzać kapusty to też zajmuje

Di gotuje
Szarlotka 128

dodajemy jabłka, gotujemy często mieszając do otrzymania "papki", wówczas dodajemy cynamon, sok z cytryny, posypujemy budyniem i dokładnie mieszamy, okrągłą formę o średnicy 23-24 cm. smarujemy masłem, wysypujemy bułką tartą, 3/4 ciasta wałkujemy i wyklejamy formę, ciasto nakłuwamy widelcem. wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy do zrumienienia, następnie na podpieczone ciasto wkładamy mus i dekorujemy paskami

Kuchnia Beaty