bułki - 33426 przepisów (strona:1300/2229)

SAŁATKA Z AWOKADO 70

łyżeczki oliwy z oliwek sól,pieprz Pomidora i awokado pokroić w kostkę, dodać czerwoną cebulą w kostkę. Doprawić solą,pieprzem i oliwą. Na końcu dodać posiekane liście bazylii. Bułkę kroję w na 3 części i wkładam do piekarnika,żeby była chrupiąca.  Gotową sałatkę wykładam na bułeczkę i kolacja gotowa 😍 Składniki podałam Wam dla jednej osoby,jeśli robię dla większej

Niespełnione zdolności kulinarne
Pieczone pomidory 95

sezonu na polskie pomidory zostało jeszcze trochę czasu, postanowiłem podzielić się z Wami już teraz prostym przepisem na pieczone pomidory. Ten przepis to bułka z masłem – pomidory myjemy

Vegan Taste
Szybkie gołąbki z młodą kapustą 4837

porcja która tutaj robię spokojnie wystarcza dla 6-8 osób.  Składniki na mięsny farsz: - 70 dag mielonej łopatki - 10 dag ugotowanej kaszy jęczmiennej pęczak - 4 lub 5 łyżek bułki tartej - jajko - sól  - pieprz - olej do smażenia 1. W dużej misce łączymy ze sobą wszystkie składniki farszu aby powstała zwarta masa. Formujemy pulpety. Obsmażamy na złoty kolor. Kapusta

Apetyczna babeczka
Szparagi z bułką tartą, jajkiem sadzonym i ziemniakami 153

Szybkim wiosennym i letnim obiadem mogą być szparagi z bułką tartą, do tego jajko sadzone, ziemniaki z koperkiem i koniecznie kefir :) Obiad dla zabieganych i pracujących zdalnie :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Szparagi z bułką tartą, jajkiem sadzonym i ziemniakami 153

Szybkim wiosennym i letnim obiadem mogą być szparagi z bułką tartą, do tego jajko sadzone, ziemniaki z koperkiem i koniecznie kefir :) Obiad dla zabieganych i pracujących zdalnie :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Ekspresowe bułeczki z serem (na jogurcie) 120

Bardzo lubię to ciasto na jogurcie. Jest bardzo elastyczne, mięciutkie i smaczne. Bułeczki z ciasta na jogurcie robią się bardzo szybko, a znikają ekspresowo. Najlepiej podawać

Smaki Armine
Drożdżowe bułeczki z rodzynkami bez jajek 157

Te bułeczki są bardzo pyszne. Słodkie z mnóstwem rodzynek i bez jajek. Puszyste i mięciutkie. Długo zachowują świeżość. Idealne na podwieczorek czy piknik. Podajemy z kakao

Izabelawkuchni
Chleb pszenno-żytni na zakwasie 99

zakwasu 300g mąki pszennej 300g mąki żytniej 720 450g wody ciepłej(35stopni) 13 g soli WYKONANIE: wszystkie składniki mieszamy do jednolitej masy, keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy otrębami, płatkami, bułką,... dobrze wymieszane ciasto wkładamy do keksówki i zostawiamy na 4 godziny do wyrośnięcia, następnie pieczemy w piekarniku(góra/dół) w temperaturze 200stopni przez godzinę i chlebek gotowy

Kuchnia Beaty
BUŁECZKI ZE SŁONECZNIKIEM 100

Bułeczki śniadaniowe to świetny pomysł na domowy i prosty wypiek, nawet dla początkujących. Możecie je upiec posypane ziarnami słonecznika, pestek dyni lub sezamu. Przepis na bułeczki

Zasmakuj Kuchni
Avoburger z sadzonym jajkiem 146

Energetyczne śniadanie dla całej rodziny. Awokado lubi cytrynę, a w połączeniu z jajkiem, bułką i salsą z pomidorów daje ciekawe i smaczne połączenie.… Czytaj dalej Avoburger z sadzonym jajkiem

Pij soki wyciskane
Ekspresowa babka cytrynowa mamy 100

cytryny, mieszamy do połączenia się składników, gotowe ciasto wylewamy do podłużnej formy keksowej u mnie 34×13 cm wyłożonej papierem do pieczenia lub nasmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 60 min do suchego patyczka, upieczone ciasto odstawiamy do przestygnięcia, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Babka cytrynowa z lukrem 139

cytryny -szczypta soli lukier -150 g cukru pudru -skórka otarta z połowy cytryny -sok z połowy cytryny -1 żółtko Przygotowanie Foremkę na babkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Masło utrzeć z cukrem. Dodawać po 1 żółtku cały czas miksując. Stopniowo dodawać mąkę, proszek do pieczenia, proszek do pieczenia, skórkę i sok z cytryny miksować dalej. W oddzielnej misce ubić

Zielona Kuchnia
Krucha Tarta Z Kokosowym Budyniem I Rabarbarem 109

jeśli nie chcemy, możemy ominąć ten krok) Złożenie ciasta 4. Ciasto rozwałkowujemy na kształt formy ( jeśli nie macie wyjmowanego dna w formie to najpierw posmarujcie je masłem i obsypcie bułką albo mielonymi orzechami lub kasza manna ) i wylepiamy nim formę. 5. Na ciasto wykładamy przestudzony budyń i równomiernie go rozprowadzamy, a na budyń wyjmujemy rabarbar (starajmy się wykładać

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania