Pasztet z wątróbką 140Zawsze miałem słabość do pasztetów , jednak niestety większość z nich zawiera bułkę, zarówno zwykłą jak i tartą. Dodatkowo kupne pasztety są robione z najtańszych i najgorszych rodzajów mięsa, najczęściej z odpadków przy produkcji wędlin. Staram się jeść nie tylko mięso jako mięśnie, ale także wątróbkę, jednak wiem, że są osoby nieprzepadające za jej smakiem. Pasztet z wątróbką
PaleoSMAK
Kotlet z kolorową niespodzianką 130Sól · ½ łyżeczki papryki ostrej · 1 cebula · 2 łyżki bułki tartej · 2 łyżki śmietany 18% · 1 opakowanie słodkich papryk · ½ brokuł
Kulinarna Chwila
Pikantna zupa dyniowa 132zupy kremy – krem z pomidorów – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z cukinii z nachos – krem z ziemniaków
nietylkopasta.pl
Ciasto dyniowe z gruszkami 157misce umieszczamy wszystkie mokre składniki, mieszamy je. Natomiast w drugiej umieszczamy suche i przesiane składniki. Zawartość obu misek łączymy i wszystko dokładnie mieszamy. Formę smarujemy tłuszczem i obsypujemy tartą bułką. Wlewamy ciasto. W międzyczasie gruszki obieramy i kroimy w cienkie plasterki, układamy je na wierzchu ciasta. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni przez
Kulinarne przygody Gatity
Burgery z indyka i cukinii z sałatką z kaszy jaglanej 123się zgadzać. Do boju, walczmy o swoje prawa! Mimo tak chorej sytuacji w naszym kraju, pragnę zaprosić Was na wypróbowanie wspaniałego przepisu na burgery z indyka. Burgery bez bułki, a w towarzystwie pysznej sałatki z kaszy jaglanej z fetą i pomidorami. Przepis na 8 burgerów, czyli ok. 4 porcje (po 2 burgery każda), jedna to ok. 332kcal
Be Fit Be Strong
Zupa dyniowa – najprostsza 239też pasować boczek – podpieczony w formie chipsów albo zrumieniony na skwarki. Możecie też dodać ziołowe grzanki albo po prostu zjeść zupę w towarzystwie kromki ulubionego chleba czy bułki. Drukuj Zupa dyniowa – najprostsza Idealna zupa na jesienny obiad – aksamitnie kremowa, sycąca i przepyszna! Posiłek lunch, obiad, zupa Kuchnia amerykańska, polska Słowo kluczowe dynia, fit obiad, obiad bez mięsa
Na-talerzu.pl
Murzynek 157kuchenną, do dokładnego połączenia składników i otrzymania gładkiego, bezgrudkowego ciasta. Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach dolnych około 28x9 cm lub 26x11 cm, wysmarowanej masłem i oprószonej mąką lub bułką tartą, wyrównać. Piec przez około 45 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odłożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Polewa: W garnuszku
Opowieści z piekarnika
Na śniadanie: parówki pieczone i domowy chleb. Kolorowo na talerzu 149będzie kolejny po jajku w bułce przepis na pyszne, szybkie proste śniadanie , które powinno ucieszyć wszystkich domowników. U mnie tak było. Nawet nasz wybredny Maks się zajadał, o co wcale Go nie podejrzewaliśmy. Parówki zdrowe nie są, ale w takiej formie są bardzo smaczne 😆i co poradzisz? Nie zawsze musi być zdrowo. Grunt, żeby było pysznie i kolorowo. Oto przepis
Kuchnia po mojemu
Chleb orkiszowo - gryczany / Spelt and Buckwheat Bread 162niego też słodkie dodatki jak powidła lub czekośliwka . Jeśli lubicie zdrowe pieczywo, koniecznie wypróbujcie, polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na domowy chleb, a TUTAJ więcej przepisów na bułki:) Jeśli lubicie chleb pełnoziarnisty, polecam również mój błyskawiczny chleb bez zagniatania : Przepis na chleb orkiszowo - gryczany, składniki: na blaszkę o wymiarach 10x20cm: 5 g suchych drożdży, 85g pełnoziarnistej mąki gryczanej
Lekcje w kuchni
Fileciki w migdałowej panierce 148filet z kurczaka · 1 łyżka przyprawy do kurczaka · Sól · 1 szklanka bułki tartej · 4 łyżki masła · 4 łyżki migdałów · 10 dag sera żółtego Sposób
Kulinarna Chwila
Chleb na zakwasie z dynią i sepią z mątwy 140seppia ), polentę, kopytka ( gnocchi ), risotto, hiszpański czarny ryż ( arroz negro ), paellę, kalmary w sosie atramentowym, czarne zupy, dipy atramentowe itp. Sepii używa się również do barwienia ciasta na pizzę, bułki lub chleb. Obawiałam się, że po zabarwieniu ciasta chlebowego sepia nada gotowemu pieczywu “morskiego smaku”. Na szczęście ten charakterystyczny aromat i smak jest w chlebie praktycznie niewyczuwalny
Tajemnice Smaku
Klasyczne zapiekanki 288około 3-4 minutach zapiekanki można jeszcze posypać z wierzchu drugim rodzajem sera startego na drobnych oczkach (można pominąć tą czynność). Zapiekanki pieczemy do rozpuszczenia sera i uzyskania chrupkości bułki. Czas będzie różny w zależności od piekarnika. Smacznego The post Klasyczne zapiekanki first appeared on Słodkie okruszki
Słodkie okruszki
ZUPA GOŁĄBKOWA. TYM RAZEM Z KLOPSIKAMI Z INDYKA 229100g ryżu sól pieprz słodka i ostra papryka ziele angielskie liść laurowy koperek Na pulpety: 500 g mięsa mielonego drobiowego (u mnie pierś z indyka) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1/2 cebuli startej na tarce sól pieprz majeranej granulowany czosnek Mięso mielone wymieszać dokładnie z pozostałymi składnikami. Formować dłońmi zwilżonymi w wodzie niewielkie pulpety. Wykonanie: Kapustę poszatkować, marchew
Walijskie Pichcenie
Chałka drożdżowa 157Dziś zapraszam Was na jeden z klasyków domowych wypieków, czyli na chałkę. Któż nie lubi lekkiej jak piórko kromeczki słodkawej bułki z dodatkiem dżemu lub białego sera na śniadanie? Chyba nie ma takiej osoby. Swoim przepisem zainspirowała mnie Tysia gotuje . Chałka drożdżowa wyszła rewelacyjna, pięknie urosła i cudownie pachniała podczas pieczenia. To najbardziej lubię w drożdżowych ciastach
Kulinarne przygody Gatity
Szarlotka tatrzańska z bitą śmietaną 153Owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na min. godzinę. Na podsypaną mąką stolnicę wykładamy ciasto i wałkujemy placek wielkości formy (25X30). Przekładamy do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą ew. wyłożonej papierem do pieczenia. Uwaga ciasto jest rzadkie, ale możemy je podsypywać mąką w miarę potrzeby. Ciasto nakłuwamy widelcem, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy
To co lubię - gotuję i polecam