bułki - 33426 przepisów (strona:1295/2229)

Zapiekanka z pieczarkami 217

sera na tarce jarzynowej z dużymi oczkami. Przygotuj również ogórek konserwowy – pokrój go w ultra-cienkie paski. Bagietkę przekrój na pół. Możesz również skorzystać z mojego przepisu na bułki pszenne , aby wypiec swoje bagietki. W pierwszej kolejności przygotuj smarowidła – tak sobie je potocznie nazywam. Przyrządź masło czosnkowe: masło (50 g) przełóż do małej miseczki i wyciśnij przez praskę

ugotuj-przepis.pl
flaczki z żołądków kurczaka... 168

Cebulę podsmażyć na smalcu na złocisto, wsypać mąkę i wymieszać, podsmażać z 2 minuty mieszając, zasmażkę wlać do wywaru i wymieszać. Do flaczków wsypać pieprz mielony, flaczki podawać z bułką - bardzo lubimy flaki tradycyjne, ale flaczki drobiowe są również bardzo smaczne i idealnie smakują zamiast tradycyjnych flaków........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
pieczeń rzymska – klops 103

Głosów: 6   Average: 5/5] składniki: 1000 g mięsa mielonego (wieprzowej szynki) 1 duża cebula 2 jajka 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz 1 łyżka cząbru 1 pęczek szczypiorku 3 ząbki czosnku tłuszcz do smażenia wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i szklimy na tłuszczu. Czosnek przeciskamy przez praskę. Szczypiorek drobno siekamy. Do mielonego mięsa dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
Szybkie bułki bez drożdży z żółtym serem 140

Był już chleb bez drożdży teraz kolej na bułki.Proste i szybkie do zrobienia,otulone przypieczonym żółtym serem,w sam raz na śniadanie.Jest to alternatywa na brak drożdży w sklepach. Spróbujcie sami jakie to proste i w kilka minut pachnące i świeżutkie bułeczki gotowe

Swojskie jedzonko
Babka budyniowa z suszonymi czereśniami i skórką pomarańczy 140

Dodajemy do masy, delikatnie mieszamy do połączenia się składników. 3. Czereśnie siekamy na mniejsze kawałki i razem ze skórką dodajemy do ciasta. Mieszamy. 4. Blaszkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Przelewamy nasze ciasto. Pieczemy w 180 stopniach około 60 minut do tzw. "suchego patyczka". Studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Jeśli wolimy możemy zrobić polewę czekoladową :-) Smacznego

kruche babeczki
Placek po węgiersku (placek po zbójnicku) 169

około 40-60 minut do miękkości mięsa. W razie potrzeby doprawić dodatkowo solą i pieprzem. Zagęścić mąką. Ziemniaki obrać i zetrzeć na drobnej tarce (najlepiej takiej jak do tartej bułki). Dodać jajko, posiekaną drobno posiekaną cebulę i kilka łyżek mąki, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Wyłożyć masę ziemniaczaną na średnicę całej patelni. Usmażyć na złoty

Zielona Kuchnia
Drożdżówki z twarogiem 161

mąki pszennej Nadzienie serowe 50  dkg zmielonego białego sera 0,5 szkl. cukru pudru  1 opakowaniu cukru waniliowego 1 jajko Dodatkowo 1 jajko, do posmarowania bułek [nie smarowałam] Mleko lekko podgrzać, dodać drożdże, łyżkę cukru i łyżkę mąki,odstawić na kilka minut. Jajka ubić widelcem.Do mąki z cukrem i skórką dodać jajka, wlać zaczyn drożdżowy i solidnie wyrobić

Moje domowe kucharzenie
Chleb tostowy. 145

Miskę z ciastem, nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie, przełożyć je na stolnicę, podsypaną mąką i odgazować. Przełożyć do keksówki, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Zostawić na około pół godziny, do wyrośnięcia.  Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, 50 minut

Agusiowe smakołyki
BABKA JOGURTOWA Z BUDYNIEM 157

masy jajecznej i bardzo dokładnie mieszamy (łyżką). Białka ubijamy na sztywną pianę. Przekłądamy je do masy delikatnie mieszając.   Formę smarujemy masłem i posypujemy lekko mąką lub bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° C na około 50 minut (do tzw. suchego patyczka). Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy

Walijskie Pichcenie
Chili con carne w bułce 116

Bardzo smaczne, polecam. Nadzienie pycha, bułka mięciutka. Ciasto drożdżowe – drożdże wymieszać w letniej wodzie z dodatkiem cukru i łyżki mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać wszystkie składniki do miski, wlać wyrośnięte drożdże i wyrobić ciasto. Ciasto ugniatać tak długo aż będzie gładkie i lśniące. Następnie odstawić do wyrośnięcia. Oczywiście przykryć ściereczką. Przygotowanie nadzienia – na patelni obsmażyć cebulkę

Kuchnia Pokoleń
Domowy kebab 171

Kebab jak z budki w domowym wydaniu. Czyli potrawa z cyklu wiem co jem. Można podawać na różne sposoby  w chlebku pita, bułce czy tortilli z dodatkiem ulubionych dipów i dużą ilością warzyw. 6 szt dużych udek z kurczaka ze skórą  ok. 1 kg 300 gr Przyprawa do kebaba /gyrosa pół szklanki oleju 2 duże ziemniaki/bataty

Andzia Pichci
Ciasto cytrynówka. 147

płaska łyżka cukru Wykonanie: Do miski wsypać mieszankę na babkę cytrynową. Dodać roztopioną i przestudzoną, margarynę, oraz jajko. Zmiksować na gładką masę. Przełożyć do tortownicy posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 165 stopni 25-30 minut. Zostawić do wystudzenia. Kiedy wystygnie, ściąć delikatnie górę ciasta i pokruszyć do miseczki. Ciasto delikatnie nasączyć, wodą z cytryną

Agusiowe smakołyki
Proste bułeczki z patelni -tylko 4 składniki 166

Kolejny prosty przepis na bułki,które będzie potrafił zrobić każdy,potrzeba na nie tylko 4 składniki.Do tego pieczemy je chwilkę na patelni,zamiast w piekarniku-dzięki temu mają bardzo fajny smak,spróbujcie koniecznie #zostańwdomu

Swojskie jedzonko