Ciasto sypane z owocami 198zimnego lub zamrożonego masła Wszystkie suche składniki czyli mąkę, kaszę, cukier, sól i proszek do pieczenia wymieszać dokładnie w misce. Tortownicę o średnicy 24 cm natłuścić masłem i posypać bułką tartą. Na dno tortownicy wysypać równomiernie 1/3 sypkich składników. Na sypkie składniki rozłożyć starte na grubych oczkach jabłka. Następnie na jabłka rozsypać połowę pozostałych sypkich składników. Rozłożyć wartwę malin
Monia miesza i gotuje
Sos pieczarkowy 135Uniwersalny sos pieczarkowy sprawdzi się zarówno jako omasta do mięsa , jak i do bułek na parze i kopytek. A na dodatek jest bardzo prosty i szybki. I oczywiście mocno pieczarkowy. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/sos-pieczarkowy-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/sos-pieczarkowy-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/sos-pieczarkowy-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["300g pieczarek
Bardzo Gruby Smok
Szarlotka z bezą i śliwkami 158proszku do pieczenia szybko zagniatamy ciasto. 1/3 ciasta wkładamy do zamrażalnika, resztę do lodówki na około 30 minut. Ciasto z lodówki rozkładamy na natłuszczoną formę, posypujemy tartą bułką. Ja piekę w szklanej formie 30 x 24 cm. Jabłka obieramy, usuwamy gniazdka i ścieramy na grubej tarce. Jeśli są bardzo soczyste lekko odciskamy nadmiar soku, po czym układamy
Kulinarne przygody Gatity
Ruskie pierogi z grzybami 140przykryć pokrywką. Gdy pierogi się zagotują należy je wyjąć. Podawać z wody, podsmażone ze skwarkami z boczku, lub panierowane smażone. Ugotowane pierogi zamoczyć w rozmąconym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na tłuszczu, na rumiano z obu stron
królestwo garów
Czekoladowo Jabłkowe Ciasto Na Białkach 287pieczenia i kakao oraz olej i mieszamy bądź krótko miksujemy na najwolniejszych obrotach miksera. Na sam koniec dodajemy starte jabłko, mieszamy i wykładamy do blaszki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką. Pieczemy w 180 stop przez około 50 minut do suchego patyczka. Polewa 3. Mleko mocno zagrzewamy, następnie zdejmujemy z palnika i dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy
Gotowanie...to proste !
Rogaliki maślane 144szklanką mleka. Polecam Wam także inne przepisy na pieczywo: – kajzerki – bagietki – chleb pszenny z garnka – bajgle – chlebek z pesto – focaccia z pomidorami – bułki do hamburgerów – pieczywo na zakwasie – pieczywo na drożdżach Ilość porcji: 25-27 rogalików Przygotowanie: 2 h Składniki: – 375 g mąki pszennej typ 550 lub 650 – 220 ml mleka
nietylkopasta.pl
Ziołowo-szpinakowe naleśniki z soczewicą i suszonymi pomidorami 149pierogów . To w zasadzie uproszczona wersja krokietów, które podałam jako dodatek do barszczu. Dla mnie wystarczy podsmażyć je na maśle, bez panierki, ale wg uznania możecie użyć do panierowania bułki tartej, panko lub pokruszonych płatków kukurydzianych. naleśniki 8 sztuk pęczek natki pietruszki pół pęczka świeżej bazylii 2 łyżki liofilizowanego szpinaku 3/4 szklanki wody gazowanej 3/4 szklanki mleka 2% łyżka oleju
Mienta blog
Babka kawowa 129proszkiem i kakao. Do utartej masy dodawać -ciągle miksując- na przemian po trochu przesianej mąki i po trochu naparu. Blachę do babki dokładnie wysmarować masłem i oprószyć mąką lub bułką tartą. Masę przelać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 45 minut- do suchego patyczka. Po wyjęciu zostawić w blaszce na około 15 minut
UgotujmyTo.pl
Chałka drożdżowa z kardamonem 131Uwielbiam zapach kardamonu. W zeszłym roku zrobiłam dżem gruszkowy z kardamonem i wszyscy się nim zachwycali. W tym roku muszę go zrobić zdecydowanie więcej, bo już
UgotujmyTo.pl
Kanapka drwala 133mięsa wołowego. Do tego chrupiący boczek, podsmażony w panierce ser, świeże warzywa oraz sos musztardowy. - super pomysł na obiad - prosty sos z trzech składników - można użyć nawet zwykłą bułkę
AniaGotuje.pl
Ciasto z figami i migdałami 144ciasto z figami? Jajka ubijamy z cukrem i cukrem wanilinowym, wlewamy olej i kefir, mieszamy, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem, łączymy. Ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Obkładamy figami pokrojonymi na ćwiartki, albo innymi owocami, posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni C ok. 50-60 minut. Ciasto studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka ze szpinakiem, szynką parmeńską i figami 253pudełeczka i zabrać ze sobą na wynos. Dużą zaletą jest też to, że jest mega prosta i szybka w przygotowaniu - wystarczy 10 minut! Warto podać ją z grzankami z bułki, z dodatkiem masełka czosnkowego. Pychotka! Składniki: 200 g liści szpinaku 100 g szynki parmeńskiej 100 g sera pleśniowego 10-15 szt. pomidorków koktajlowych 4 świeże figi 50 g orzechów włoskich
Kuchnia MagdaLeny
Sałatka ze szpinakiem, szynką parmeńską i figami 253pudełeczka i zabrać ze sobą na wynos. Dużą zaletą jest też to, że jest mega prosta i szybka w przygotowaniu - wystarczy 10 minut! Warto podać ją z grzankami z bułki, z dodatkiem masełka czosnkowego. Pychotka! Składniki: 200 g liści szpinaku 100 g szynki parmeńskiej 100 g sera pleśniowego 10-15 szt. pomidorków koktajlowych 4 świeże figi 50 g orzechów włoskich
Kuchnia MagdaLeny
Pieczony karczek, prosta wędlina z piekarnika 178prosta wędlina z piekarnika Pyszny, prosty, pieczony karczek to idealna wędlina na kanapki. Świetnie też spisze się na ciepło jako pieczeń do obiadu. U nas najlepiej schodzi w wielkich bułkach, zapakowanych kilkoma jego plastrami w towarzystwie sałaty lodowej, czerwonej cebuli i miodowej musztardy.. Pycha ! Polecam, pracy naprawdę niewiele, a efekt spektakularny, no i zdecydowanie zdrowo w końcu
Ogrodnik w podróży
Karkówka duszona w sosie własnym z fasolką szparagową 181mięsa. Dusiłem pod przykryciem na wolnym ogniu około 1,5 godziny. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem i dodałem śmietanę. Karkówkę podałem z ziemniakami i fasolką szparagową z bułką tartą przesmażoną na maśle
R'n'G Kitchen