bułki - 33426 przepisów (strona:1289/2229)

Sałatka Kebab z czerwoną kapustą i grzankami 103

Uwielbiam kebaby i dlatego postanowiłam zrobić tą sałatkę,wyszła genialna !! Wymieszałam ze sobą wszystko co w kebabie lubię najbardziej,wymieszałam z czosnkowym sosem i do tego zamiast bułki czosnkowe grzanki- mniam!! Fajnie wygląda i do tego pysznie smakuje - sprawdzi się super na każdej imprezie ,lub po prostu na kolację czy lunch, polecam

Swojskie jedzonko
Sernik czekoladowy. 144

Jeszcze chwilę ubijać. Na koniec dodać mąkę, kakao  i proszek do pieczenia. Wymieszać, do połączenia składników.  Tak przygotowane ciasto, wylać na blaszkę wysmarowaną margaryną  i posypaną bułką tartą.  Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni, około 20 minut.  Upieczony biszkopt zostawić do wystudzenia. Przygotować masę serową. Twaróg zmielić trzykrotnie. Czekoladę połamać i włożyć

Agusiowe smakołyki
Pasztet warzywny pomidorowy wegański 140

układać  plastry pomidora i posypać ziołami prowansalskimi lub oregano.  Piec w 180-190 stopniach C. ok. 45 minut.  Ps. Do mojego pasztetu poszły 2 łyżki bezglutenowej bułki tartej

AZgotuj!
Szybkie ciasto ze śliwkami 100

końcu dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać na gładką masę bez grudek. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Na cieście poukładać połówki śliwek i wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 0 C. Piec około 40-45 min do tzw. suchego patyczka. Ciasto wystudzić i oprószyć cukrem

Kocham..lubię..gotuję..
Bruschetta z pomidorami 113

Banalnie prosta bardzo smaczna włoska przekąska. Grzanki  z oliwą czosnkiem i pomidorami. Efekt przepyszny. Ulubione grzanki mojej córki. bagietka lub bułka kanapkowa oliwa z oliwek lub olej ząbki czosnku bazylia lub inne ulubione zioła pomidory najlepsze malinowe cebula może być dymka Pieczywo pokroić na  kromki. Każdą kromkę smarujemy czosnkiem i opiekamy na grillu lub patelni albo w piekarniku

Andzia Pichci
Zupa z fasolki szparagowej 140

lubi fasolkę szparagową? Ja bardzo, choć nie ukrywam, że jeszcze do niedawna kojarzyłam ją głównie z dodatkiem do zupy jarzynowej lub podaną jako surówkę do obiadu z bułką tartą. Przygotować można ją jednak także na wiele innych sposobów i ja dziś wybrałam zupę fasolkową.  Zupa jest pyszna, lekka i idealna na ciepłe, letnie dni. Na rynku czy w sklepach

Z notatnika dietetyka
PLACKI Z CUKINII 5814

Placki z cukinii można podawać jako wegetariańskie danie główne. Najczęściej podaje się je ze śmietaną, jogurtem lub sosem marinara, tzatziki lub czosnkowym. Placki z cukinii można również podawać na bułce jako wegetariański burger. Placki z cukinii - zobacz pyszny przepis, składniki i przygotowanie.  Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go :) Polecam! Placki z cukinii. Chrupiące placki z cukinii - składniki: 1 cukinia

Moja Książka Kucharska
TWAROŻEK DO SMAROWANIA NA KANAPKI 159

zieleń lub zioła e) solimy i pieprzymy do smaku 2) Całość miksujemy lub za pomocą widelca mocno rozgniatamy, na gładką masę.   3) Smarujemy na kromkę chleba lub bułkę  4) Na taki serek możemy położyć wędlinę, pomidor, ogórek..itp  i mieć pyszną kanapkę. SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach
Ciasto z malinami i kremem cappuccino 277

wymieszać szpatułką lub łyżką, do połączenia składników. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach dolnych około 21 x 31 cm, wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i oprószonej mąką/ bułką tartą. Piec przez około 15 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt odłożyć do całkowitego wystudzenia. Żelka malinowa: Maliny umieścić w garnuszku i podgrzewać na średnim

Opowieści z piekarnika
Soczysta łopatka w białym winie 118

temperaturze 200 stopni. Po tym rozcinamy delikatnie rękaw od góry i pieczemy jeszcze przez 30 minut w 180 stopniach, aby mięso się zarumieniło. Mięso podaliśmy z przysmażoną fasolką w bułce tartej oraz sałatką tzatziki. Pychotka! Porcja dla 6 osób lub na 3 dni dla dwóch osób. Czas przegotowania: około 2 godziny. SMACZNEGO!  Normal 0 21 false false false

Związek na patelni
Chlebki pita 97

Polecam Wam także inne przepisy na pieczywo: – proziaki –  kajzerki –  bagietki –  chleb pszenny z garnka –  bajgle –  chlebek z pesto –  focaccia z pomidorami –  bułki do hamburgerów –  pieczywo na zakwasie –  pieczywo na drożdżach Ilość: 5-6 sztuk Przygotowanie: 2 h Składniki: – 195 g mąki pszennej typ 650 lub 750 (będą bardziej chrupiące

nietylkopasta.pl
fasolka szparagowa zupełnie inaczej 212

Przepis azjatycki, inspirowany poszukiwaniami w internecie. Fasolka bardzo nam obrodziła a mimo, że z bułką tartą jest pyszna, to jednak nie można jeść ciągle tego samego. Stąd poszukiwania, a oto ich efekt. Polecam. Składniki: fasolka szparagowa kilka plastrów boczku 2 – 3 ząbki czosnku kawałek imbiru chili (ze dwa strączki, albo trochę suszonych płatków) sos sojowy olej sezamowy skrobia (kukurydzian

stajnia gołębie od kuchni
Pyszny sos pieczarkowy, doskonały do obiadu 126

obiadu Sos pieczarkowy to jedna z tych uniwersalnych potraw, które idealnie wpasowują się praktycznie w każdy posiłek. Można go zjeść z kotletem, ziemniakami lub po prostu ze świeżutką bułką. Bardzo prosty w przygotowaniu, zawiera zaledwie kilka składników, za to pełno smaku. Może nie jest to potrawa fit, ale z całą pewnością jest przepyszny i jedzony od czasu do czasu

Ogrodnik w podróży
Tort Triple Mascarpone 121

jednym żółtku. Ubijamy na najniższych obrotach. Stopniowo wsypujemy mąki przesiane z proszkiem i dokładnie mieszamy. Na końcu wlewamy olej, mieszając. Wylewamy do tortownicy( boki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą w spód wykładamy papierem do pieczenia). Pieczemy 50-55 minut w temp. 175-180 stopni. Wyjmujemy z piekarnika w miejsce bez przeciągów. Po 5 minutach zdejmujemy obręcz tortownicy. Odstawiamy

Domowe ciasta

Proponowane wyszukiwania