bułki - 33426 przepisów (strona:1304/2229)

Leniwe pierogi z mąka ryżową 92

mini syrników, ale ostatecznie lenistwo wzięło górę i owe mini serniczki wylądowały w garnku z wrzącą wodą. Nie żałuję! Wyszły pyszne leniwe pierogi, które zjadłam z malinami, jogurtem, zarumienioną bułką tartą, miodem i z przeogromnym apetytem na dokładkę;) Także jutro szykuje się powtórka... a może jednak syrniczki? Hmmm, pomyślę;) Leniwe pierogi z mąka ryżową Składniki (na 2 porcje): 300g twarogu

Obiad gotowy
Puszyste kotlety mielone podane z młodą kapustą 98

kamień, dlaczego? Dorastając podpatrywałam jak kotlety robi moja mama. Zawsze były puchate i rozpływały się w ustach. Smażyła je wyłącznie na smalcu a to tylko dodawało smaku. Mama moczyła bułkę w … Czytaj dalej Puszyste kotlety mielone podane z młodą kapustą Artykuł Puszyste kotlety mielone podane z młodą kapustą pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Makaron soba z pieczonymi warzywami 109

gryczanego lub pełnoziarnistego Panierka 3 łyżki masła ½ łyżeczki suszonego oregano½ łyżeczki suszonej bazylii ½ łyżeczki suszonego tymianku ½ łyżeczki suszonego majeranku 1 łyżeczka suszonego czosnku 3 łyżki tartego parmezanu 3 łyżki bułki tartej Pesto 3 łyżki siekanej pietruszki 3 łyżki siekanego szczypiorku ½ łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki tartego parmezanu 3 łyżki oleju Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Bakłażana pokrój w kostkę

Niedzielny kucharz
Drożdżówki z jagodami i serem 99

porcję nadzienia serowego oraz jagód. Drożdżówki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując kilkucentymetrowe odstępy. Przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na ok. 20 minut. Brzegi wyrośniętych bułek posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kruszonką. Drożdżówki z jagodami i serem wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 o C ( grzałka góra – dół ) i piec 16-20 minut , do zrumienienia się ciasta. (adsbygoogle

niecodziennikpary
Bułki pszenne z mąką ziemniaczaną. 122

około godzinę do wyrośnięcia.  Wyrośnięte ciasto, przełożyć na stolnicę i podzielić na 8 części.  Uformować bułeczki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Wierzch bułek posmarować mlekiem i posypać sezamem, lub makiem.  Zostawić na 15-20 minut do napuszenia.  Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, 25 minut

Agusiowe smakołyki
Jak zrobić grzanki do zupy krem? 158

krem z pieczarek . Kilka podpowiedzi Gotowe grzanki możesz przechowywać w suchym miejscu, najlepiej w papierowej torbie, przez nawet kilka tygodni. Proporcje są podane dla około 1/2 bochenka chleba. Masz bułki? Śmiało możesz ich użyć! Czy można użyć chleba bezglutenowego? Pewnie, że tak! Sprawdzi się nawet domowy chleb z mąki gryczanej . Artykuł Jak zrobić grzanki do zupy krem? pochodzi z serwisu

Blendman
Gołąbki pieczone w piekarniku 126

piekarnika to klasyka polskiej kuchni, są bardzo pyszne smakują wyjątkowo. Polecam przygotować tą metodą zamiast w garnku. Składniki • główka młodą kapustę • 1kg mięsa karkówki wieprzowej • 2 jajka • 3 łyżki bułki tartej • opakowanie przecieru pomidorowego z czosnkiem • sól morską • pieprz kolorowy • ziele angielskie • listek laurowy. Wykonanie •Kapustę sparzyć gorącą

Kulinarne pyszności Molki
Sernik z borówkami. 191

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać do masy serowej i wymieszać łyżką.   Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować margaryną  i posypać bułką tartą. Do tak przygotowanej tortownicy, przełożyć masę serową.  Na wierzch wyłożyć borówki. Lekko docisnąć.   Wstawić do piekarnika, nagrzanego do temperatury 160 stopni i piec  1 godzinę

Agusiowe smakołyki
Ciasto z rabarbarem 111

pieczenia i mlekiem i ponownie mikserem mieszamy do momentu połączenia składników . Ciasto tym razem powinno być bardzo gęste. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (lub wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą) przelewamy ciasto i delikatnie je wyrównujemy. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni . Na powierzchni ciasta układamy rabarbar i delikatnie go dociskamy. Ciasto przekładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około

WegePrzepis
Muffinki z jagodami i rabarbarem 114

razem, mokre składniki najlepiej wymieszać osobno, ale można wszystko mieszać w jednej misce tylko do połączenia składników (bez owoców!). Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami lub smarujemy tłuszczem i posypujey bułką tartą. Na koniec wsypujemy owoce i lekko mieszamy, żeby nie znalazły się w jednym miejscu, ale też żeby jagody nie zrobiły nam totalnie niebieskiego ciasta ;) Nakładamy ciasto do otworów

W kuchni bez szafek
Bajgle pełnoziarniste. 129

Bajgle najlepszy przepis na domowe bajgle. Bajgle to ten rodzaj pieczywa, który dość trudno kupić w pobliskim sklepie czy piekarni. Wielka szkoda, bo bajgle to najlepsze "bułki" jakie można zjeść.  Bajgle to żydowskie pieczywo, więc na pewno bliskie Polakom, zakłada się, że bajgle zostały wymyślone w Krakowie, przez zamieszkujących to miasto Żydów. Były tak dobre, że podarowywano je kobietom

SMYKWKUCHNI
Bruschetta z pomidorami i bazylią 113

pieprzem.   Zamiast bazylii, możesz dodać czosnek, czarne lub zielone oliwki, szynkę parmeńską, cebulę, suszone zioła (bazylię, oregano, tymianek, zioła prowansalskie). Użyj ulubionego pieczywa, np. jasny chleb, bagietkę, ciabattę, bułkę paryską. Gniazdo nasienne z pomidorów wykorzystaj do innego dania, np. leczo , zupy pomidorowej . .   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również… Jajka faszerowane pieczarkami Pastę z paluszkami krabowymi Zapiekankę z cukinią

Kulinarny S.O.S.
Pieczony kalafior 89

Bardzo lubię kalafior, w ogóle lubię warzywa, ale nie zawsze mam pomysł jak je przygotować. Domownikom kalafior kojarzy się przede wszystkim z dodatkiem bułki tartej na masełku – taką wersję też uwielbiam – niestety z różnych względów nie mogę się nią objadać. Nie miałam ochoty na mięso – właściwie nie miałam mięsa w domu, a w lodówce znalazłam kalafior

dom-agi.pl

Proponowane wyszukiwania