bułki - 33926 przepisów (strona:1312/2262)

Curry z soczewicy zielonej, zdrowo i pysznie 139

soczewicę. Dodać pomidory pokrojone w kostkę z których wcześniej usunęliśmy skórę. Gotować na małym ogniu aż soczewica będzie miękka. Podczas gotowania podlewać wodą. Doprawić solą do smaku. Podawać z bułką lub indyjskim chlebkiem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Jak mrozić pokrzywę 135

zamrożą można zdjąć papilotki i wrzucić kostki do foliowej torby czy pojemnika i wrzucić do lodówki. Wykorzystać do zielonych koktajli , do przygotowania pokrzywowej zupy, jako dodatek do wypieku chleba, bułek lub zrobić z nich naturalny nawóz do podlewania roślin. LIŚCIE Umyte i osuszone liście obieramy z łodyżek. Następnie siekamy drobno a potem wrzucamy luźno do torebki foliowej czy pojemnika plastikowego

Dorota Smakuje
Pierogi z serem i manną 250

odpoczęło. Farsz: Twaróg mieszamy z kaszą, żółtkiem i cukrami. Gotowe ciasto cienko rozwałkowujemy, na środku układamy farsz, zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie ok.3 minut od wypłynięcia. Podajemy polanę bułką tartą zrumienioną na maśle

słodki bratek
Mini pity 277

Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy maggi 1/2 łyżki sosu chili bułki do pity, u mnie w wersji mini, w opakowaniu jest 10 … Czytaj dalej Mini pity

czarrna od kuchni
Zawijany chlebek pietruszkowy 131

Dodatkowo na wierzchu możemy posmarować go roztrzepanym jajkiem. Poznaj moje inne przepisy na domowe pieczywo - KLIKNIJ TU! W szczególności polecam Ci  bagietki czosnkowe  oraz  domowe bułki hamburgerowe

Czarnawisienka
Jak zrobić sok z pokrzywy bez wyciskarki 159

wyciskanym). Potem robimy przerwę i kuracje możemy powtórzyć. Pulpę z liści pozostałych po robieniu soku możemy wykorzystać do zielonych koktajli , do przygotowania pokrzywowej zupy, jako dodatek do wypieku chleba, bułek lub zrobić z nich naturalny nawóz do podlewania roślin. Artykuł Jak zrobić sok z pokrzywy bez wyciskarki pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Ciasto Metrowiec 158

podzielić na dwie części. Do jednej dodać dwie łyżki kakao i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia składników. Dwie prostokątne keksówki wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Do jednej przełożyć ciasto jasne, a do drugiej ciasto z kakaem. Keksówki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec przez około 45 minut (do suchego patyczka). Wyciągnąć

Danka Pichci
Tosty francuskie na słodko 182

posypania. Uwielbiam śniadania na słodko. Dzisiaj zaproponuję bardzo prosty przepis na tosty francuskie z cukrem pudrem i z owocami. Tosty można wykonać z dowolnego miękkiego pieczywa, np. chleba, bułki francuskiej, pieczywa tostowego czy tak jak moim przypadku z chałki. Przepis na chałkę pieczoną w foremce, znajdziecie na moim drugim blogu swiatciasta.pl . Do głębokiego talerza wbić jajka, dodać mleko i cukier

Świat Domowej Kuchni
Babka piaskowa. 208

wlewać olej. Na koniec, wsypać obie mąki z proszkiem do pieczenia.  Zmiksować tylko do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do formy na babkę, posmarowanej margaryną  i posypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 50-55 minut. Po wystudzeniu, posypać cukrem pudrem

Agusiowe smakołyki
Zdrowa dieta słoikowa 199

ryżowy Ryż Mięso/owoce morza Krewetki Udka z kurczaka Polędwiczki Mielony indyk 400 g Boczek wędzony Konserwowe 1 puszka fasoli 1 puszka kukurydzy Dodatki Garść orzechów pistacjowych Przecier pomidorowy Bułka tarta Sok z cytryny Przyprawy Przyprawa włoska (oregano, bazylia, tymianek, rozmaryn, majeranek, czosnek granulowany) Sos sojowy Sos rybny Olej sezamowy Jak spakować sałatkę do słoika W tym menu na tydzień

Niedzielny kucharz
Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką / Rhubarb Buns With Streusel Topping 158

Jeśli macie ochotę, rabarbar możecie połączyć z owocami (na przykład truskawkami), albo odrobiną dżemu. Ciasto drożdżowe na drożdżówki możecie przygotować dzień wcześniej - może wyrastać w lodówce jak ciasto na bułki nocne. Z powodzeniem możecie je też mrozić (podobnie jak upieczone drożdżówki). Jeśli chcecie, by kruszonka była naprawdę chrupiąca i pyszna, przygotujcie ją pierwszą i włóżcie do lodówki. Schłodzone i pokruszone

Lekcje w kuchni
Najlepsza domowa ciabatta, jak z włoskiej piekarni… 355

Dzisiejszy przepis to gratka dla fanów glutenu – włoska ciabatta prosto z domowej piekarni :) Ze wszystkich kuchni świata, to właśnie włoska jest najbliższa memu sercu. Te

brunetkawkuchni
Ciasto Metrowiec 159

podzielić na dwie części. Do jednej dodać dwie łyżki kakao i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia składników. Dwie prostokątne keksówki wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Do jednej przełożyć ciasto jasne, a do drugiej ciasto z kakaem. Keksówki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec przez około 45 minut (do suchego patyczka). Wyciągnąć

Danka Pichci
Zupa z młodej kapusty z pulpecikami / Young Cabbage Meatball Soup 154

cebula, ząbek czosnku, kilka czubatych łyżek natki pietruszki lub koperku sól i pieprz (do smaku) na pulpeciki: 400-500 g mielonego mięsa, mała cebula, ząbek czosnku (opcjonalnie), kilka łyżek bułki tartej, duże jajko, przyprawy do smaku: sól, pieprz, granulowany czosnek, majeranek, słodka i ostra papryka Zupa z młodej kapusty z pulpecikami, przygotowanie: Przygotować pulpeciki:  drobno posiekać cebulę i czosnek

Lekcje w kuchni

Proponowane wyszukiwania