bułki - 33426 przepisów (strona:1316/2229)

Soczyste roladki drobiowe z farszem 467

Rewelacyjne! Składniki: 400 g filetu z kurczaka 10 dkg sera żółtego 1 jajko ugotowane na twardo pęczek szczypiorku 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki majonezu Do panierowania: 2 jajka, mąka, bułka tarta, olej, pieprz, sól Przygotowanie: Pierś

Krokusowy Dom
Rock cakes... 154

Zgromadź wszystkie składniki. Przygotuj blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 180stC. Wsyp makę i proszek do pieczenia do sporej miski. Rozetrzyj palcami do otrzymania konsystencji podobnej do bułki tartej. Dodaj cukier i suszone owoce i dobrze wymieszaj. Wbij jajko i szybko zagnieć ciasto. Jeśli mieszanka wydaje się za sucha wlej po odrobinie mleko. Rozdziel ciasto na 12 porcji

Lejdi of the house
Gdzie zjeść w Sanoku? Moje top 10 163

naprawdę bardzo słodkie. Dla nas po prostu aż za słodkie.  Ceny są bardzo przystępne jak na taką jakość. Zjemy tam oprócz pizzy kilka rodzajów przystawek,  panuozzi (bułkę pizzową), dwa desery i trzy rodzaje focacci. A obsługa - pierwsza klasa :) Przykładowe ceny: Margherita - 18 zł Diavola - 22 zł  Capriciosa - 24 zł Quattro Staggioni - 24 zł Arrancini - 3 zł Bruschette

Czarnawisienka
Świętujemy – recenzja nowej książki Wegan Nerd 146

urządzić święta bez mięsa i nabiału? Boże Narodzenie to jeszcze bułka z masłem, ale co z Wielkanocą, imieninami cioci i imprezą ze znajomymi? Co zrobić, żeby świąteczny stół zawsze uginał się od pyszności i żeby nawet mięsożercy byli zadowoleni? Na pomoc rusza Alicja Rokicka z bloga Wegan Nerd . Uważa ona, że w kuchni najważniejsze są przyprawy. To majeranek, jałowiec

Ugotowane pozamiatane
BABKA DYNIOWO - MARCHWIOWA + FIMIK 117

chwilę miksujemy. Do ciasta dodajemy wytłoczyny z dyni i marchewki, ponownie ucieramy. Następnie wsypujemy, mąkę, proszek i sodkę. Wszystko dobrze ucieramy.  Formę na babkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, następnie rozkładamy część ciasta. Do drugiej części dodajemy kakao i mieszamy. Ciemne ciasto rozkładamy na jasne, lekko je wciskając pod spód i wierzch wyrównujemy.  Babkę pieczemy 1 godzinę

Kulinarne Fantazje Marioli
Warsztaty kulinarne z Beatą Śniechowską 144

potrawy pod własne potrzeby. Oczywiście nie było to do końca możliwe, ale przynajmniej jedna potrawa była zgodna z wytycznymi diety. Do burgerów z krabami miękkoskorupowymi przygotowałam bowiem własne keto bułki (przepis już wkrótce :)). Pozostałe potrawy tylko popróbowałam – z pierogów zjadłam nadzienie, a jeśli chodzi o risotto dyniowe, to skupiłam się głównie na konsumpcji krewetek… Odpuściłam sobie natomiast całkowicie bezę, choć

Modern Cave Girl
Krem z dyni ze smażonymi klopsikami 108

najczęściej z własnych kur ) 1 jajko 2 łyżeczki suszonych lub świeżych liści kolendry 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżka brązowego cukru 2 łyżki bułki tartej 4 łyżki zimnej wody sól , pieprz do smaku mąka pszenna do obtoczenia klopsików zupa : 1 dynia Hokkaido, średniej wielkości 2 niezbyt duże ,ziemniaki 1 cebula , średniej wielkości

Ogrodnik w podróży
metrowiec – wspomnienie PRLu 1297

przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i delikatnie mieszamy. Oba ciasta przekładamy do osobnych natłuszczonych i oprószonych bułką tartą foremek. Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 40 min. Upieczone ciasta odstawiamy do całkowitego wystudzenia a następnie kroimy na kromki. składniki na krem: 750 ml mleka

Domowy Smak Jedzenia
Tort czekoladowy 125

wiele więcej niż mąki.  piana z 4 jajek, mąka pszenna chlebowa typ 750, 14 łyżek z lekką górką. Całość wylewamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką. Pieczemy w 180st 30 minut lub do suchego patyczka.   Krem czekoladowo-śmietankowy 450g serka mascarpone, 240g gorzkiej czekolady, 1 łyżka wanilii lub ziarenka z 1 laski, cukier do smaku lub płynny

Leśny Zakątek
Kajzerki 112

Domowe bułki kajzerki, pachnące i mięciutkie a najlepsze oczywiście od razu po upieczeniu. Jeżeli nie macie foremki do zrobienia charakterystycznego wiatraczka to można ten wzór odcisnąć np. łyżką stołową. Składniki na 10 sztuk: 450 g mąki pszennej 200 ml wody 7 g drożdży suchych łyżeczka cukru łyżeczka soli jajko 2 łyżki oleju lub masła Do miski wsypać mąkę, drożdże, cukier

wyzwania kuchenne
Bułeczki jogurtowe ze słonecznikiem 105

Bułeczki jogurtowe ze słonecznikiem Bardzo puszyste i mięciutkie bułeczki na jogurcie z chrupiącymi nasionami słonecznika w środku. Pyyyszne! Smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym. Bułeczki dość

Blog z Apetytem
Pieczone schabowe z boczniaków FIT 126

dzięki temu, że są pieczone – zawierają o wiele mniej tłuszczu. Spróbujcie i sami przekonajcie się jakie one są pyszne! Składniki: – 250g boczniaków – 100g panieru wielozbożowego (lub bułki tartej) – 40g mąki żytniej 720 – 2 jajka – 2 łyżki mleka – sól, pieprz – oliwa Jajka wbijamy do głębokiego talerza, dodajemy mleko i mieszamy na jednolitą masę

Be Fit Be Strong
Kurczak na niedzielę – 6 przepisów 131

się opłaci! Naprawdę trudno rozstrzygnąć co jest lepsze: soczyste, choć wypieczone mięso, czy pyszne kremowe nadzienie. Sprawdź też: Najlepsze zapiekanki na jesień Błyskawiczny kurczak po chińsku Najprostszy kebab w bułce Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną Jeśli lubisz urozmaicone przepisy to kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną będzie idealnym sposobem na spróbowanie czegoś nowego. Przepis pochodzi od Karola Okrasy. Złocisty

Niedzielny kucharz
Półkruche ciasto z powidłami i bezą. 141

pudru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka 2-3 łyżki kwaśnej śmietany NADZIENIE: 400 g powideł śliwkowych 1-2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki mielonych herbatników, biszkoptów lub bułki tartej BEZA: 3 białka szczypta soli 150 g cukru pudru      Mąkę mieszamy z przesianym cukrem pudrem oraz proszkiem do pieczenia, dodajemy masło i rozcieramy w palcach tworząc

Rozpustne gotowanie