bułki - 33426 przepisów (strona:1320/2229)

dorsz atlantycki z patelni z ziemniakami na obiad... 162

Składniki: filet z dorsza 1 sztuka większa, mąka 2 łyżki, tarta bułka 1 łyżka, sól 1/2 łyżeczki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy, ziemniaki ugotowane 1 kg, koperek siekany 1/2 pęczka, pomidory 4 sztuki mizeria: ogórki gruntowe 4 sztuki, cukier 1 łyżka, sól 1/2 łyżeczki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, ocet jabłkowy 1 łyżeczka, śmietana 12% 200 gram, koperek siekany

W Mojej Kuchni Lubię
Zadbaj o zdrowe odżywianie – najprostsze menu na tydzień 135

ryż, zrobić surówkę i zjeść z rybą. Dobrym pomysłem może być ryba z makaronem ryżowym, posiekaną marchewką, rzodkiewką, podana na azjatycki sposób. Shawarmę można zjesc jak kebab – z bułką (najlepiej pełnoziarnistą – dzięki temu masz w diecie produkt z grupy 4.). My jako dodatek ugotowaliśmy sobie kaszę bulgur. Nasze menu (przepisy będziemy dodawać codziennie): Najprostszy kebab z sałatą

Niedzielny kucharz
Wtorek: Shawarma z kaszą bulgur 137

świeży aromat. Jako dodatek do shawarmy polecamy Wam bulgur – kaszę, którą można ugotować w 12 minut. Dobrym dodatkiem będzie też kuskus, ryż, lub kasza. Shawarmę można też zapakować do bułki i zjeść jak klasyczny kebab. Tu znajdziecie przepis jak to zrobić . Przepis na shawarmę pochodzi z zestawu lanczy na cały tydzień „Najprostsze menu na tydzień” . Jeśli podoba Wam się przepis

Niedzielny kucharz
Gruzińska łódź podwodna 167

ocet - półbagietka Wykonanie: Buraki gotujemy i miksujemy z orzechami. Dodajemy trochę octu i formujemy kulki. Fasolkę gotujemy, a szpinak parzymy wrzątkiem. Miksujemy razem z orzechami i oczywiście odrobiną octu. Bułkę kroimy wzdłuż, smarujemy masą zieloną, wkładamy czerwone kulki i jeśli nie jest dla Nas wystarczająco kwaśne, możemy dodać musztardy

Kryzysowa Książka Kucharska
Czekoladowe ptysie z kruszonką 184

się bardziej na deserową, ale z sentymentu w tym deserze musiały znaleźć się obie. Z przygotowaniem ptysi nie ma zbyt dużo zachodu, choć nie jest to też taka przysłowiowa "bułka z masłem". By wyrosły trzeba najpierw ukręcić ciasto o odpowiedniej konsystencji. Wcześniej wypada przygotować krążki kruszonki, a krem przed przygotowaniem potrzebuje minimum kilku godzin w lodówce. Sami widzicie

Kuchnia w czekoladzie
Białko Grochu Premium Biofermentowane – Siła Roślin 140

zagęściło ale trzeba dodać bardzo wyraźne owoce jak np. banan czy mango. Jednak najbardziej to białko pasuje nam do wypieków niż do jedzenia na surowo. Po upieczeniu w chlebie, bułkach czy omlecie nie zmienia smaku wypieku a świetnie podbija białko posiłku. Podsumowanie: Tak jak pisałyśmy już wcześniej, to białko naszym zdaniem lepiej pasuje do obróbki termicznej niż do jedzenia

Candy Pandas
Ciasto kakaowe z gruszkami i płatkami migdałów 133

ucieramy z cukrem na gładką masę, następnie dodajemy margarynę i znów razem miksujemy. Do masy jajecznej partiami dodajemy mąkę cały czas ucierając. Blachę wielkości 20x30cm smarujemy masłem i wysypujmy bułkę tartą. Każdą gruszkę obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Na blachę wylewamy gotowe ciasto, na wierzchu układamy pokrojone gruszki, posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach

Życie ze smakiem
Bułeczki z nadzieniem 109

Te bułeczki idealnie się nadają na małą przekąskę w podróży, na zabranie ze sobą do pracy lub na uczelnie na drugie śniadanie, a także świetnie prezentują

Smaki Armine
Bułki orkiszowe z jarmużem 162

Pyszne zielone bułki z dodatkiem sproszkowanego jarmużu. Pełne witamin, wspaniale komponują się z pastami z papryki, czerwonej soczewicy i suszonych pomidorów. Świetne na burgery. mąka orkiszowa jasna + do podsypywania - 350 g mąka orkiszowa pełnoziarnista - 100 g jarmuż sproszkowany - 25 g woda lenia - 300 ml sól drożdże - 1 opakowanie miód - 1 łyżeczka kminek - 2 łyżeczki jajo + łyżka mleka Mąki i sproszkowany

AZgotuj!
Murzynek bez jajek. 150

wsypać do miski. Wymieszać. Dodać składniki mokre. Zmiksować, żeby wszystko się połączyło. Gotowe ciasto, przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Boki tortownicy, wysmarować masłem lub margaryną i posypać bułką tartą. Piec w temperaturze 180 stopni, 1 godzinę i 10 minut. Do suchego patyczka. Przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, razem ze śmietanką. Cały czas mieszając. Gotową polewą, polać

Agusiowe smakołyki
Pierwsze wrażenie zapisane w smaku. 118

muzeum tej szynki jest w Barcelonie…). Na wcześniej wspomnianym już Mercado Central (bo jakżeby inaczej!) można zjeść to mięso na kilka sposobów, ja zdecydowałem się na bocadillo, czyli bułkę polaną odrobiną oliwy z wieloma plastrami szynki. Te proste składniki bronią się same. Nic więcej nie jest potrzebne. Wierzcie mi na słowo. Przede mną jeszcze półtora miesiąca życia w Hiszpanii

Gotuj po hiszpańsku
Łatwa szarlotka i recenzja form do pieczenia Charlotte 708

ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Miksując na niskich obrotach miksera partiami wsypywać do masy jajecznej ,całość zmiksować. Foremkę Charlotte  o śr 26 cm wysmarować cienko tłuszczem, wysypać leciutko bułką tartą, rozprowadzić ciasto powciskać pokrojone jabłka. Ciasto włożyć do nagrzanego do 175*c piekarnika na grzaniu góra –dół  i piec około 35 minut ( do zrumienienia) Zimne przed podaniem można

Wanilia i Kardamon
CYTRYNOWIEC ZE ŚLIWKAMI I KRUSZONKĄ 194

gładką masę.  Przełożenie: Połowę ciasta cytrynowego przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm, której spód wykładamy papier do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Na wylane ciasto układamy śliwki czubkami do dołu. Następnie na śliwki delikatnie wylewamy pozostałe ciasto cytrynowe i znów układamy śliwki czubkami do dołu. Na koniec wierzch posypujemy kruszonką migdałową

Ciastka - domowe słodkości