bułki - 33426 przepisów (strona:1326/2229)

Chleb z samych ziaren – BEZGLUTENOWY! 71

tych którzy muszą ograniczać gluten. Ten chlebek jest niesamowicie prosty, potrzebuje tylko czasu Zajrzyj też do: – chlebek z pesto – chlebek z cukinii – focaccia z pomidorami – bułki do hamburgerów – foccacia z rozmarynem – cebularze – chlebek pszenny – przepis podstawowy CHLEB Z SAMYCH ZIAREN Przygotowanie : około 1,5 h, oraz 36 h namaczania i rośnięcia Ilość porcji

nietylkopasta.pl
Marchewkowe drożdżówki z truskawkami. 181

środku stawiamy szklankę dnem, dociskamy, robiąc wgłębienie. Do wgłębienia wkładamy 2-3 łyżki powideł truskawkowych. Przekładamy na blaszkę i odstawiamy do wyrośnięcia na około pół godziny. Następnie brzegi bułki smarujemy rozmąconym jajkiem i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 25 min w tepm.170-180C. Do zarumienienia. Ciasto jest pięknie żółciutkie a marchewka wcale nie jest wyczuwalna. Po wierzchu możemy posypać cukrem pudrem

Radość kipiąca uśmiechem.
Chleb na zakwasie z estragonem i sezamem 117

Dostałam zaproszenia od Amber do wspólnego pieczenia ...bułek hamburgerowych.  Ale bardzo potrzebowałam chleba i z podanego przepisu upiekłam bardzo smaczny bocheneczek.           Składniki : 300 g zaczynu na zakwasie (100% nawodnienia) 125 g pełnoziarnistej mąki pszennej, ja użyłam mąki z pszennym płatkiem (z młyna braci Górskich) 125 g białej mąki pszennej 150 g wody

Proste Potrawy
Kanapka bawarska z kiełbaskami norymberskimi 130

konkretnie Drei im Weckla , czyli kanapce rodem z Bawarii.  Oczywiście moja ma zdrowe dodatki pod postacią świeżych warzyw i sałaty rukoli. Tradycyjnie kanapka Drei im Weckla to podłużna bułka z dużą dozą musztardy oraz trzema grillowanymi kiełbaskami norymberskimi. Główne skrzypce w kanapce grają kiełbaski Norymberskie, które są małe, i bardzo dobrze przyprawione. Charakterystyczne dla nich również jest

vaniliowoczekoladowa
Kluski leniwe 193

zagotować wodę  z dodatkiem soli. Gotowe kluseczki wrzucamy na wrzątek  po chwili delikatnie mieszamy i gotujemy od momentu wypłynięcia 1,2 minuty. Podajemy z przesmażoną na maśle bułką tartą i cukrem. Smacznego

Andzia Pichci
CIASTO ZE SZPINAKIEM I KREMEM CYTRYNOWYM 129

wanilią na puszystą masę. Po chwili dodaję puree szpinakowe. Miksuje do połączenia. Następnie powoli wsypuję mąkę, proszek do pieczenia i miksuję krótko do połączenia. Tortownicę smaruję masłem i wysypuję bułką tartą lub mąką. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C , grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto wlewam do formy, piekę na środkowej półce przez 50 minut

Zasmakuj Kuchni
Bułki pszenne ze złotym siemieniem lnianym 102

Bułki pszenne na drożdżach doskonale smakują z wędliną, nabiałem, warzywami lub z dżemem

Przepisy Kulinarne
Opiekana ciabatta z gruszką, serem pleśniowym i syropem klonowym 107

grillowaną gruszką, serem pleśniowym i odrobiną syropu klonowego. To prawdziwa smakowa rozpusta! Przepis na tosty z grillowaną gruszką, serem pleśniowym i syropem klonowym Składniki: ciabatta lub inne pszenne bułki, ewentualnie chleb tostowy gruszki ser pleśniowy - u mnie z niebieską pleśnią syrop klonowy - ewentualnie miód Jak zrobić opiekaną ciabattę z grillowaną gruszką, pleśniowym serem i syropem klonowym - krok po kroku

Codzienna kuchnia niecodzienna
Krokiety z białym serem na waflu 108

elastyczny, że będzie dał się zwijać bez pękania -rozprowadzany na nim przygotowany ser Zwijamy ostrożnie dociskając wafel do farszu Kroimy ostrym nożem na małe kawałki, maczamy w jajku i bułce, smażymy chwilę na rozgrzanym tłuszczu Możemy posypać cukrem pudrem lub ulubionym słodkim sosem. Moje uwagi : próbowałam smarować wafel roztrzepanym białkiem, ale wafel nie namiękał tak jak tego oczekiwałam brzegi wafla

Proste Potrawy
Ciasto pomarańczowe z migdałami 126

mieszam szpatułką do uzyskania jednolitej konsystencji. Dno formę o średnicy 20-22 cm wykładam papierem do pieczenia, a boki smaruję cieniutko masłem i obsypuję mąką krupczatką lub tartą bułką.  Przelewam ciasto do formy i piekę w temperaturze 150 -160 stopni, grzałka góra - dół przez około 60 minut lub do tzw. suchego patyczka. Ciasto pomarańczowe z migdałami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Bezglutenowy Jabłecznik ( przepis II ) 174

lodówki, a mniejszą do zamrażalki na około 30 minut. 2. Po tym czasie większą część ciasta wałkujemy i wylepiamy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Następnie smarujemy białkiem. 3. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach, skrapiamy następnie, odczekujemy chwilę i odciskamy z nadmiaru soku. 4. Na tak przygotowany spód wykładamy jabłka

Gotowanie...to proste !
Rozpustne grzanki ze smażoną brukselką i mascarpone 116

brukselkami w komitywie i razem z mamą zajadamy się nimi za każdym razem, kiedy potoczą się po naszych kuchennych blatach ;)  Najczęściej gotujemy je na parze, a potem okraszamy bułką tartą podsmażaną na maśle z solidną szczyptą soli.  Niezbyt wyrafinowane ale proste i naprawdę smakowite!  Dziś jednak propozycja dla tych, którzy chcieliby poznać brukselkę od zupełnie nowej strony

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pierogi leniwe z kaszą manną 141

około 2 minuty od momentu wypłynięcia leniwych na powierzchnię wody! Ugotowane pierogi od razu wyjąć, odcedzić i przełożyć na talerz. Podawać z musem owocowym, cukrem lub podrumienioną na maśle bułką tartą.  Etapy przygotowywania leniwych pierogów Gotowanie pierogów Pomysł STĄD

Ugotować

Proponowane wyszukiwania