bułki - 33426 przepisów (strona:1331/2229)

Drożdżówki z jagodami i twarogiem. 173

cieście (najpierw twaróg, potem na twaróg jagody). Całość zwinąć w rulon.  Pociąć na kawałki o grubości ok. 2 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając pomiędzy bułkami odstępy. Pozostawić do wyrośnięcia, przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 20 minut, aż się zrumienią. Wierzch upieczonych drożdżówek można polukrować lub posypać cukrem pudrem

zadanie-gotowanie
Koreczki - mini hamburgery 143

Mini hamburgery doskonale sprawdzają się jako koreczki - małe bułki, małe kotleciki do tego odpowiednia kompozycja warzyw oraz dobre sosy. Świetnie smakują zarówno na zimno jak i na ciepło, więc można je podawać od razu po zrobieniu lub przygotować wcześniej

Milion Smaków
KAWUŚ 156

pieczenia. Za pomocą rózgi delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm, którą spód wykładamy papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Galaretka - 2 opakowania galaretki truskawkowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie

Ciastka - domowe słodkości
Puszyste ciasto jogurtowe z borówkami wg Aleex 154

inny) • 70 ml oleju • sok z ½ małej cytryny Dodatkowo: • 200 g borówek amerykańskich • cukier puder Sposób przygotowania: 1. Formę z kominkiem wysmarować masłem i dokładnie wysypać tartą bułką. 2. Przygotować 2 miski. Do jednej wsypać składniki sypkie. Wymieszać. 3. W drugiej, do połączenia, wymieszać składniki mokre. 4. Do składników mokrych dodać składniki sypkie. 5. Produkty wymieszać do połączenia składników, niezbyt

W mojej kuchni
JAJECZNICA Z BOCZNIAKAMI I BOCZKIEM 113

masła) jajka rozbełtaj i dopraw solą i pieprzem. Wylej na patelnię ze zrumienionymi boczniakami smaż mieszając cały czas, aż jajecznica będzie miała konsystencję jaką lubisz przełóż gotową jajecznicę na bułkę lub talerz, dodaj podsmażony boczek Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kliknij, jeśli chciałbyś wesprzeć rozwój bloga Dziękuję! Ingredients (for 1 portion): 2 big oyster mushrooms 2 eggs bacon (2 thick slices

SandraFrej.com
Jedzenie na piknik – 10 propozycji 171

orzechowym i bananem PLACKI Packi z twarogu – fit i bezglutenowe Placki na zsiadłym mleku Placki z bananami NALEŚNIKI Naleśniki bez mleka – przepis GOFRY Łatwe gofry bezglutenowe – przepis i film BUŁKI Słodkie bułeczki – przepis MUFFINKI Muffinki czekoladowe – przepis SAŁATKI Fit sałatka jarzynowa – post dr Dąbrowskiej Sałatka w słoiku z kuskusem Sałatka z kaszy gryczanej z awokado i ogórkiem kiszonym Sałatka

Dorota Smakuje
Bułki drożdżowe z serem, czerwoną porzeczką i wiśniami 228

Mega pyszne, lekkie jak piórko drożdżówki z serem i owocami. Ja akurat miałam czerwoną porzeczkę i wiśnie ale tutaj pełna dowolność owocowa. Bułki są proste w wykonaniu i bardzo, bardzo szybko znikają, polecam. Drożdżówki z serem i owocami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szybkie ciasto z malinami 155

formie do babki, ale musi być duża. Wtedy piec trochę dłużej. Proponuje użyć blaszki o wymiarach 20x 30. Powinno być dobrze. Blaszkę wysmarować tłuszczem, dno i boki. Następnie obsypać bułką tartą. Wylać ciasto do formy i obłożyć malinami. Pieczenie- nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec ciasto 35-40 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia ciasta. Po wyjęciu patyczka z ciasta

Kuchnia Pokoleń
Pierogi z mięsem z piekarnika 168

blachę, smarujemy rozbitym jajkiem i posypujemy nasionami. Tak przygotowane wstawiamy na 20-30 min do pieca, w funkcji góra/dół na 200 st.C -- -- -- -- Z pozostałego ciasta robimy bułki lub bagietkę, którą możemy upiec po wyjęciu pierogów. -- Smacznego

chleba naszego
Ciasto jogurtowe z wiśniami 154

zakalec.  Wiśnie myjemy i drylujemy.  Tortownicę o średnicy ok. 22 cm lub blaszkę o wymiarach (21x21 cm) wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i obsypujemy lekko bułką tartą.  Przekładamy ciasto, a na nim układamy wiśnie bez pestek. Pieczemy 45-55 minut w 170 st. z termoobiegiem, po upływie ok. 40 minut sprawdzamy patyczkiem czy nie jest

bistro mama
Psiocha ziemniaczana 367

skwarkami i/lub zrumienioną cebulką. Druga propozycja podania jest taka, że zostawiamy psioczę do całkowitego wystudzenia.  Następnie formujemy z niej kulki, obtaczamy w panierce np. z ciecierzycy czy bułki tartej  i smażymy na tłuszczu

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto marchewkowe 150

proszkiem do pieczenia,  sodą i cynamonem oraz olej. Na koniec dodać startą marchewkę, orzechy, rodzynki  i dokładnie wymieszać. Ja dodałam jeszcze skórkę pomarańczową. Brytfannę wysmarować margaryną, posypać bułką tartą, wlać ciasto. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40 minut. P o wystygnięciu polać po wierzchu polewą czekoladową

Moja kraina smaków
Keks 160

proszkiem do pieczenia, dodawać partiami do masy, ciągle miksując. Dodać spirytus i pianę z białek. Delikatnie wszystko wymieszać. Na koniec dodać bakalie obtoczone w mące. Keksówkę wysmarować margaryną, obsypać bułką tartą, Wlać ciasto do 3/4 wysokości. Piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni Następnie zwiększyć temperaturę do 180 stopni i piec kolejne 40-45 minut. Po wystudzeniu

Moja kraina smaków
Truskawkowe marzenie 161

też wychodzi. Ciągle ubijając po trochu dosypywać wymieszane ze sobą mąki i proszek do pieczenia (po 1 łyżce). Gotowe ciasto wylać do formy wysmarowanej margaryną  i obsypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30-40 minut. Po upieczeniu i wystygnięciu wyjąć z formy i przekroić w poziomie na pół. Najlepiej ciasto upiec jednego dnia

Moja kraina smaków
Babka cytrynowa 146

masy jajecznej dodać mąkę, zmiksować do połączenia składników. Dodać przestudzone masło z cytryną i znów zmiksować. Formę z kominem (średnica około 23 cm) wysmarować niewielką ilością masła, posypać bułką tartą. Do formy przelać ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni. Piec około 45 minut, do suchego patyczka. Przygotować lukier: połączyć sok z cytryny z cukrem pudrem. Gdy będzie zbyt

Moja kraina smaków