bułki - 33426 przepisów (strona:1339/2229)

Kiszone, białe szparagi 130

roku w moim mieście białe szparagi są dosyć drogie, a na dodatek nie zawsze można je kupić. Jemy je więc na ogół tradycyjnie, z masłem i tartą bułką, nie siląc się na bardziej skomplikowane przepisy. Tak podane smakują nam najbardziej

Stare Gary
Popcorn z kalafiora 156

zawiera mniej soli. Koniecznie musicie o zrobić! A to kilka sprawdzonych przepisów z kalafiorem: – pyszna kalafiorowa – steki z kalafiora – placki z kalafiora – zupa krem z kalafiora – kalafiorowa z bułką tartą – sałatka z pieczonym kalafiorem – curry z kalafiora – wegeburer z kalafiora – makaron z pieczonym kalafiorem Ilość porcji: 1-2 Przygotowanie: 45 minut Składniki: – 1 sporej wielkości kalafior – 1/3 szklanki octu

nietylkopasta.pl
Kluski jaglane ze szpinakiem 122

szpinakiem. Doprawić do smaku solą i ewentualnie pieprzem świeżo zmielonym. Białka rozbełtać, dodać do kaszy i wymieszać. zwilżonymi dłońmi formować kluski, jeżeli ciasto będzie zbyt luźne dodać łyżkę bułki tartej. Ja wolę masę troszkę luźniejszą, trudniej formować kluski, są może mniej foremne, ale delikatniejsze. Kluski wrzucać do wrzącej lekko osolonej wody. Gotować 1 - 2 minuty od zagotowania. zastawa

królestwo garów
ŚWIĄTECZNY TORCIK 188

jajeczka kolorowe posypki (żółta, różowa, fioletowa, biała) kamyczki karmelowe Przygotowanie: Biszkopt -  na spód tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem na kogel mogel. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia i za pomocą

Ciastka - domowe słodkości
CIASTO Z TRUSKAWKAMI NA MAŚLANCE 150

początku przygotowujemy kruszonkę. Do miski przekładamy masło, cukier, mąkę i migdały. Wszystko łączymy rozcierając w palcach. Gotową kruszonkę odstawiamy.   Blaszkę o wymiarach 25x28cm natłuszczamy i posypujemy tartą bułką lub wykładamy blaszkę papierem do pieczenia.Następnie przygotowujemy ciasto.  W jednej misce łączymy wszystkie składniki suche a w drugiej składniki mokre. Następnie mieszamy zawartość obu misek. Ciasto przekładamy do przygotowanej

Mała w garnku miesza
Maślane ciasto z rabarbarem-najlepsze! 172

połączenia składników, im ciasto krócej się miesza tym bardziej jest puszyste i nie ma obawy o zakalec. Ceramiczną formę o wysokich brzegach lub tortownicą wysmarować cienko masłem, oprószyć bułką tartą, wyłożyć ciasto wyrównać , na wierzchu rozłożyć pokrojony na kawałki rabarbar. Piec w nagrzanym  do 180*c piekarniku przez 50 minut na grzaniu góra–dół,  aż będzie ciemnozłociste, studzić

Wanilia i Kardamon
Sernik z 15 jaj 213

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z masą serową. Rodzynki wymieszać z mąką i dodać do sernika. Blaszkę (24cm x 36cm) posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wylać sernik. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piec 2 godziny i 45 minut. Dzięki temu sernik będzie równy i nie popęka. Po tym czasie wyłączyć

Smakołyki Asi
Rabarbarowiec z malinami i bezą 187

szczyptą soli, dodawać po łyżce cukru, miksować do wyczerpania cukru. Piana powinna być szklista i sztywna. 4. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto z zamrażarki, lekko oprószyć bułką tartą, dodać rabarbar z cukrem i maliny, całość przykryć warstwą piany. Wierzch posypać płatkami migdałów. 5. Piec 50 minut w 170 st.C. Wystudzić w piekarniku, by beza była chrupka. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ekspresowe bułki Jamie'go Olivera 154

Wypiekanie na śniadanie w tym tygodniu to szybkie i pyszne bułeczki Jamie'go Olivera. Bułki znikają w błyskawicznym tempie. Mój wnusio zajadał aż Mu się uszy trzęsły, a i córce i zięciowi posmakowały. Robi się je błyskawicznie, można zamieniać mąki, można dodać zioła, albo ulubione przyprawy. Ja będę kombinowała jeszcze na różne sposoby, potem Wam opiszę jak wyszło. Można

Moje Małe Czarowanie
Domowe zapiekanki 197

Poza tym zapiekanki mogą zastąpić obiad, więc czasem układając plan gotowania, uwzględniam je w menu. Zapiekanki robię w piekarniku lub jeśli robię je na kromkach chleba, a nie na bułce, to opiekam je wtedy w opiekaczu do panini, wtedy zamiast zapiekanek mam wypasione panini, czyli tost w wersji na bogato. Najcierpliwszy w swoim kawalerskim mieszkaniu, miał opiekacz rodem z piekła

ladykitchen
Młoda kapusta z pomidorami i kurczakiem 207

kapustę: Młoda Kapusta Na Gęsto Młoda Kapusta Po Chłopsku – Przepis Na Obiad Młoda Kapusta Ze Śmietaną – Przepis Na Młodą Kapustę Młoda Kapusta Z Boczkiem W Śmietanie Młoda Kapusta W Bułce Tartej Makaron Z Młodą Kapustą A’la Łazanki (378 Kcal) Garnek Chłopski Z Młodą Kapustą (274 Kcal) Artykuł Młoda kapusta z pomidorami i kurczakiem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Babka "Pelna wspomnień" 190

momentu połączenia. Do masy dodajemy wolnym strumieniem mleko. Miksujemy. Rodzynki cedzimy na sitku. Obsypujemy mąką. Dodajemy do ciasta. Mieszamy. Ciasto przelewamy do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 50-60 minut w 175 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Czekoladę rozpuszczamy i polewamy nią wystudzone ciasto. Smacznego! Źródło: " Moje wypieki i desery

Ciasta z tradycjami
Murzynek z nutellą. 191

pieczenia. Zmiksować do połączenia składników. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta. Zmiksować, tylko chwile na najniższych obrotach miksera. Ciasto przełożyć do tortownicy, wysmarowanej margaryną i posypanej bułka tartą. Piec w temperaturze 180 stopni, około 1 godzinę. Po wystudzeniu ściąć górę ciasta. Ścięte ciasto, pokruszyć. Wierzch ciasta, polać odlaną wcześniej polewą. Posypać, pokruszonym ciastem i lekko docisnąć

Agusiowe smakołyki
Truskawkowe ciasto z kruszonką, pyszne 155

przemian mąkę, jogurt, olej. Dokładnie wymieszać. Wykonanie kruszonki – wszystkie składniki na kruszonkę zagnieść razem formując kruszonkę Blaszkę o wymiarach 25×35 cm wysmarować masłem i obsypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto do formy, rozłożyć truskawki. Jeśli będą bardzo duże to przekroić je na pół. Na górę rozsypać kruszonkę. Pieczenie – nagrzać piekarnik

Kuchnia Pokoleń