bułki - 33426 przepisów (strona:1342/2229)

Pieczeń… Że palce lizać 108

wyrabiamy przez kilka minut. 4 Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do mięsa i bardzo delikatnie mieszamy ( robimy to tak jak w przypadku biszkoptu ). 5 Keksówkę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą, wkładamy do niej mięso i delikatnie stukamy formą aby całość delikatnie osiadła. 6 Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i umieszczamy wewnątrz blaszkę z wodą i do niej wkładamy foremkę

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Torcik kokosowy z kremem mango 88

Białka wyłożyć na żółtka, na nie wysypać wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną, delikatnie ale dokładnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut. Upieczony biszkopt wyjąć z formy, odstawić do ostygnięcia, najlepiej do następnego dnia. Krem : chilli zagotować z pulpą mango. Chili dodaję do smaku

królestwo garów
Prosty chleb na zakwasie. 200

mąki, ale ciasto wydawało mi się za rzadkie, dlatego dodałam jeszcze 50 g. mąki i było idealne. Gotowe ciasto na chleb, przełożyć do dwóch keksówek, wysmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Zostawić na kilka godzin w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Mój chleb wyrastał w kuchni na blacie, tylko 3 godziny. Przed włożeniem do piekarnika, wierzch chleba, delikatnie posmarowałam wodą

Agusiowe smakołyki
Potrawy wigilijne z Podlasia i przepisy kuchni regionalnej 201

obchodzą bowiem Soczelnik, czyli koniec czterdziestodniowego postu i początek trzydniowego świętowania. Katolicy dzielą się opłatkiem, prawosławni – prosforą. To tradycyjny chlebek, który wypieka Matuszka i siostry zakonne, wyglądający jak niewielka bułka ze znakiem krzyża. Potrawy wigilijne po podlasku Niewiele jednak różnic znajdziemy na stołach, gdyż przez wieki obie kultury przenikały się, tworząc całość. Jak w takim razie wygląda tradycyjna wigilia

Słodkie okruszki
Leniwe kluseczki wg Aleex 114

Kluseczki wrzucać do gotującej się wody. Od chwili wypłynięcia na powierzchnię gotować 1 minutę. 9. Kluseczki wyjmować łyżką cedzakową na talerz. 10. Podawać z cukrem, sosem waniliowym lub polane bułką tartą z masełkiem. Smacznego

W mojej kuchni
Pasta z jajek i twarogu – pyszna klasyka 184

Pasta z jajek i twarogu to pyszna klasyka, która świetnie sprawdzi się na sycące śniadanie. Jest prosta, szybka do zrobienia i nie wymaga wielu składników. W towarzystwie świeżych bułek i chrupiącej sałaty może stanowić dobry przepis na udane rozpoczęcie dnia. Takie kanapki mogłabym jeść codziennie! Składniki na pastę z jajek i twarogu: 4 świeżych jajek kurzych 200 g twarogu półtłustego

e-PrzepisyKulinarne
Bułeczki śniadaniowe (bez formowania) 107

Te bułeczki są przepyszne! Baaaardzo delikatne, mięciutkie, puszyste – idealne na śniadanie A najlepsze w tych bułeczkach jest to, że nie potrzebują one żadnego formowania. Należy

Smaki Armine
CZEKOLADOWY KEKS BANANOWY 94

dodaj cukier, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika i sól – wymieszaj dokładnie przełóż ok 1/3 ciasta do drugiej miski i wymieszaj z kakao foremkę posmaruj masłem i obsyp bułką tartą na dno foremki nałóż 1/3 jasnego ciasta, na nie 1/4 suszonych owoców i orzechów. Następnie warstwę ciemnego ciasta, owoców z orzechami, jasnego ciasta itd. Pamiętaj by zostawić

SandraFrej.com
Ciasto pomarańczowo-śnieżkowe 114

pomarańczy jest przepyszne. Spróbujcie sami. U mnie z masą śnieżkową i galaretką. Składniki (blaszka 24x28cm): Ciasto: 1 duża pomarańcza 5 jajek 1/2 szklanka cukru 1 łyżka kakao 5 łyżek bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mielonych orzechów Masa śnieżkowa: 1 dowolna galaretka + 1/2 szklanki wody 2 opakowania śnieżki 1 szklanka mleka Dodatkowo

Kuchnia domowa Ani
Tartaletki bigosowe 112

pieprz do smaku Przygotowanie: tartaletki: Z mąki, żółtek,margaryny i soli zagniatamy ciasto.  Ciasto rozwałkowujemy, a następnie wykładamy nim foremki na tartaletki wysmarowane masłem i obsypane mąką lub bułką tartą.   Foremki z ciastem wstawiamy na około 30 minut do lodówki.  Foremki ze schłodzonym ciastem nakrywamy papierem do pieczenia, obciążamy fasolą lub kulkami ceramicznymi do pieczenia. Wstawiamy

Bon appetit mon amie
Krucha tarta z żurawiną i bezą 124

umieścić w dużej misce wymieszać i następnie zagnieść ciasto. Ciasto włożyć na pół godziny do lodówki, Piekarnik nagrzać do 180 stopni, formę do tart wysmarować masłem i lekko obsypać bułką tartą, Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować między dwoma kawałkami folii spożywczej lub pergaminu. Formę wyłożyć ciastem, spód nakłuć widelcem, Spód obciążyć np. grochem i piec około 20 minut

tyfranbox

Proponowane wyszukiwania