bułki - 33426 przepisów (strona:1344/2229)

TORT POMARAŃCZOWO - CZEKOLADOWY 93

posiekanej drobno kandyzowanej skórki pomarańczowej Przygotowanie: Biszkopt -   na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao

Ciastka - domowe słodkości
Domowe dyniowe bułeczki 118

kawałków i uformować bułeczki. Następnie bułeczki ułożyć na wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Bułeczki lekko spłaszczyć, naciąć boki ostrym nożem (po 7 nacięć na bułce) i pozostawić do ponownego wyrośnięcia. 3. Po tym czasie podrośnięte bułeczki posmarować rozkłóconym jajkiem, na środku umieścić ogonek od listka laurowego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec przez

Szalona Kuchnia Eweliny
Biszkopt z konfiturą malinową i musem jabłkowym 127

mieszamy aby uniknąć przypalenia. Na koniec dodatkowo można jeszcze mus zmiksować na gładką masę. Odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy chcemy nakładać na blaty biszkoptu większą ilość, warto dodać 2 łyżki bułki tartej aby zagęścić. Ja w swoim przepisie tylko smarowałam wierzchy ciasta , więc nie potrzebowałam musu zagęszczać. Biszkopt Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno

gotuj ze mną
Tartaletki mega orzechowe z pomarańczą 114

słoiczek dżemu lub konfitury pomarańczowej Przygotowanie: tartaletki: Łączymy składniki na tartaletki i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy podsypując lekko mąką, wylepiamy nim foremki do tartaletek wysmarowane masłem i oprószone bułką tartą lub mąką. Foremki z ciastem wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie ciasto przykrywamy małym kawałkiem papieru do pieczenia i obciążamy grochem lub fasolą. Ta przygotowane wstawiamy

Bon appetit mon amie
Łatwy solony karmel w 10 minut 114

przepisem zrobienie karmelu będzie dla Was przysłowiową „bułką z masłem”. Trochę to niebezpieczne, bo solony karmel powstaje w zaledwie 10 minut, jest bardzo łatwy i mega kaloryczny. Potrzebujecie tylko 4 składników , które zawsze są pod ręką – nawet jeśli nie, to są ogólnodostępne i tanie. Solony karmel jest stworzony dla babeczek, ciast, ciasteczek, lodów, sernika, szarlotki czy czegokolwiek

Słodkie Gotowanie
Jak w domu zrobić parówki? 328

Gotowane, smażone, z ketchupem lub musztardą, w cieście francuskim, w bułce, na śniadanie, na lunch, na kolację, dla dorosłych, dla młodzieży i dla dzieci. Produkt uniwersalny i ponadczasowy. W ostatnich czasach jednak wzięty pod lupę ze względu na przydatność do spożycia dla wegetarian. Dlaczego? A to ze względu na wątpliwą zawartość mięsa, zastąpioną podobno tekturą i papierem toaletowym. Cytując

Marder&Marder Manufacture
Kolorowe mielone 162

Składniki: 0,5 kg mięso mielonego ok. 20 dkg dyni 1 awokado 2 suszone pomidory 1 cebula 1 jajko słodka i ostra papryka jarzynka, pieprz bułka tarta Przygotowanie: Warzywa obrać, cebulę … Czytaj dalej Kolorowe mielone

czarrna od kuchni
Krokiety z mięsem po rosole 190

oleju) . Farsz dopraw przyprawami – smak powinien być bardzo wyrazisty. Nakładaj na każdy naleśnik i zawijaj w krokiety. Możesz je obsmażyć bez panierki lub w panierce z jajka i bułki tartej.     Pomysły na obiad… – Placki ziemniaczane ze słonecznikiem – S paghetti bolognese – Leczo z patisonem – Ryba pieczona na ryżu

Kulinarny S.O.S.
Krokiety z mięsem po rosole 190

oleju) . Farsz dopraw przyprawami – smak powinien być bardzo wyrazisty. Nakładaj na każdy naleśnik i zawijaj w krokiety. Możesz je obsmażyć bez panierki lub w panierce z jajka i bułki tartej.     Pomysły na obiad… – Placki ziemniaczane ze słonecznikiem – S paghetti bolognese – Leczo z patisonem – Ryba pieczona na ryżu

Kulinarne S.O.S.
Zrazy z kaszy gryczanej z grzybami 96

Elżbieta Kiewnarska, autorka wielu książek i broszur kulinarnych z okresu międzywojennego. Przepis trochę zmieniłam, pozbyłam się glutenu jednocześnie obniżając IG. Zamiast mąki pszennej użyłam mąkę gryczaną, którą zastąpiłam również bułkę tartą. 300 g (ml) kaszy gryczanej, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka masła, 200 ml mąki gryczanej, 1 jajko, farsz : 50 g grzybów suszonych, 2 średnie cebule, 3 łyżki masła

królestwo garów
Soczyste roladki drobiowe z farszem 439

Rewelacyjne! Składniki: 400 g filetu z kurczaka 10 dkg sera żółtego 1 jajko ugotowane na twardo pęczek szczypiorku 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki majonezu Do panierowania: 2 jajka, mąka, bułka tarta, olej, pieprz, sól Przygotowanie: Pierś

Krokusowy Dom
Rock cakes... 127

Zgromadź wszystkie składniki. Przygotuj blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 180stC. Wsyp makę i proszek do pieczenia do sporej miski. Rozetrzyj palcami do otrzymania konsystencji podobnej do bułki tartej. Dodaj cukier i suszone owoce i dobrze wymieszaj. Wbij jajko i szybko zagnieć ciasto. Jeśli mieszanka wydaje się za sucha wlej po odrobinie mleko. Rozdziel ciasto na 12 porcji

Lejdi of the house

Proponowane wyszukiwania