ilość, robię pasztet, pierogi, krokiety, lub paszteciki. Tym razem wykorzystałam na bieżąco. Zrobiłam pastę. Jest naprawdę pyszna. Musztarda dodaje fajnego posmaku. Polecam. Spróbujcie. Podałam ze swojskimi bułkami. Pycha.... Składniki: 300 g. mięsa drobiowego z rosołu (ważyłam samo mięso, już obrane z kości) 1 marchewka z rosołu 1 pietruszka z rosołu 1 cebula z rosołu kawałek selera
Agusiowe smakołykiminut. Pod warunkiem, że masz ugotowany ryż. Jeśli nie masz, przygotowane zajmie ci 25 minut. Czas : 10 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 Danie proste jak bułka z masłem. Dobre dla tych, którzy mówią, że nie przepadają za ryżem. Zrobiony według tego przepisu smakuje zupełnie wyjątkowo, bo jest mocno aromatyzowany czosnkiem. Czosnkowy ryż zrobisz w 10 minut. Wystarczy
Niedzielny kucharzkoniec dodajmy nasze musli, wymieszajmy porządnie już szpatułką. Szykujemy formę – nie dużą, gdyż ciasta nie ma dużo. Ja użyłam ceramicznej o średnicy niecałe 20cm Lekko natłuściłam, obsypałam bułką tartą Wylewamy naszą masę- będzie średnio gęsta (nie może być lejąca, ale tez nie zwarta). Układamy maliny (nie powinny zapadać się w ciasto) Pieczemy około 30 minut w 185 stopniach (wcześniej
Latosiowydommizerii lub świeżej sałatki. Inną propozycją podania może być obiad, w którym ziemniaki zastąpimy np. tymi burakami . Świetnym pomysłem zwłaszcza dla dzieci będzie przygotowanie domowych chickenburgerów- kotlety podajesz w bułce z dodatkiem sosu i warzyw. Artykuł Soczyste kotlety z piersi z kurczaka z bloga Gotujemy w domu - blog kulinarny
Gotujemywdomu.plOstatnio moim ulubionym sposobem na jego podanie jest kalafior zapiekany w pikantnej marynacie. Często podaję go z pieczoną karkówką z tego przepisu. Na drugim miejscu króluje tradycyjna wersja z bułką tartą. To co wyróżnia kalafior zapiekany w pikantnej marynacie od tego tradycyjnego to o pierwsze szybkość i łatwość przygotowania. Po drugie niezwykła chrupkość. No i oczywiście genialny lekko pikantny smak
Gotujemywdomu.plkotletów także pęczak. Kasza doskonale łączy się z mięsem, tworząc zwartą, kleistą masę, z której łatwo można formować kotlety i pulpety. Do masy nie trzeba dodawać ani jajka ani bułki tartej. Kotlety de volaille zrobiliśmy z kaszą gryczaną niepaloną – ma ona mniej intensywny smak niż kasza palona. Z kaszy palonej doskonale wychodzą pulpety w sosie pomidorowym. Składniki: 1 szklanka ugotowanej
Niedzielny kucharzkostkę. Owoce oprószamy mąką ziemniaczaną (zapobiegnie to wyciekaniu soku z owoców w głąb ciasta). Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Tortownicę o średnicy 26cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Przekładamy ciasto, delikatnie wyrównujemy. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º, pieczemy ok 45 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Wierzch wystudzonego ciasta posypujemy obficie cukrem pudrem. Smacznego
Fascynacje Aniduże jajka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki oleju 1 średnia cukinia Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180°C (grzałka góra-dół). Foremkę keksową wyłożyć papierem lub natłuścić i posypać bułką tartą. W misce wymieszać wszystkie suche składniki, zostawiając 1/4 szklanki orzechów włoskich. Cukinię utrzeć na grubych oczkach (razem ze skórką). Odcisnąć na sicie. Cukier wymieszać z jajami, następnie dodać olej
Moja Delicjawcześniej wyciągnąć z lodówki (np. godzinę wcześniej). Piekarnik nagrzać do temperatury 170-175°C* (grzałka góra-dół). Metalową formę z kominem do babki wysmarować odrobiną masła i oprószyć np. bułką tartą (strzepując nadmiar). Mąkę przesiać do miski wraz z sodą, proszkiem i kakaem. Dodać szczyptę soli i wymieszać wszystko łyżką. Odstawić na bok. Jaja wbić do kubka i roztrzepać widelcem
Moja Delicjagrzałka góra-dół) . Dno okrągłej foremki z odpinaną obręczą o średnicy 16-17 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować masłem (lub całość posmarować masłem i obsypać bułką tartą, strzepując nadmiar) Do miski przesiać mąkę wraz z kakaem i sodą oczyszczoną. W drugiej misce rozgnieść banany, następnie wsypać cukier i wymieszać. Do bananów dodać żółtko, roztopione i ostudzone masło
Moja DelicjaChrupiące polędwiczki z piersi kurczaka panierowane w świeżo tartym serze pecorino, wymieszanym z bułką tartą i świeżym tymiankiem. Jeśli nie macie świeżego tymianku lub nie przepadacie za jego smakiem w połączeniu z drobiem, możecie go całkiem pominąć. Polędwiczki przed panierowaniem marynowane są w mleku z octem (można zastąpić maślanką), dzięki czemu mięso jest kruche i delikatne . Czytaj więcej: Pieczone polędwiczki
Moja Delicjapyszny obiad czy nawet drugie śniadanie. Zapieka się go szybko a potem zajada ze smakiem. My brokuła uwielbiamy a jak u Ciebie? jecie brokuły? Tutaj brokuły są chrupiące dzięki bułce tartej. Zapiekany brokuł. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieimbir po łyżeczce 1,5- 2 kg jabłek (jeżeli są kwaśne konieczne może być dodanie do masy jabłkowej cukru- pół kubka powinno załatwić sprawę) pół kubka płatków owsianych lub bułki tartej* Pani Krysia wspomniała, że można dodać tez jedno opakowanie galaretki Przygotowanie: Wszystkie składniki siekając dużym nożem połącz. Następnie uformuj kulę i podziel na dwie części. Dla ułatwienia sobie pracy
greenscarfOprósz cynamonem i posmaruj połową masła śliwkowego. Złóż na pół, tak aby końce do siebie dotykały. Lekko rozwałkuj i potnij na paski o grubości 2 cm. Zrób luźną plecioną bułkę z ciasta i ułóż na blasze w odstępach, 8 drożdżówek na jednej blasze. Posmaruj drożdżówki roztrzepanym jajkiem. Piecz w nagrzanym na 200ºC piekarniku przez 5 minut, po czym zmniejsz temperaturę
codojedzeniapomysłu na wykorzystanie kurczaka gotowanego lub pieczonego który został wam z obiadu,to to jest przepis dla was.Alternatywa dla potrawki z kurczaka lub pasztetu-szybki domowy fast food - pyszne bułki z szarpanym kurczakiem i warzywami- polecam
Swojskie jedzonko