bułki - 33426 przepisów (strona:1261/2229)

Szakszuka w klasycznej wersji 69

średnim ogniu do czasu, aż białka jaj się zetną. Gotową szakszukę podajemy ze świeżym, posiekanym szczypiorkiem oraz ulubionym pieczywem. Smacznego! Spróbuj także: sadzone jajka na bakłażanie, jajko zapiekane w bułce. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Szakszuka w klasycznej wersji pochodzi z serwisu

Natka Pietruszki
Bułeczki pizzowe z kurczakiem 146

Wspaniałe, mięciutkie w środku, z chrupiącą skórką. Idealne na spotkanie ze znajomymi lub na ciepłą kolację. Z tego przepisu wychodzi 8 dużych bułek. Bułeczki najlepiej smakują na ciepło ale na zimno też są pyszne.  Ciasto: 3 szkl mąki pszennej 7 g drożdży instant łyżeczka soli łyżeczka cukru jajko szkl ciepłego mleka łyżka oliwy z oliwek Nadzienie: 2 ugotowane/upieczone udka

Smakołyki Asi
Drożdże w kuchni – czyli co warto wiedzieć o drożdżach plus szczegółowy przelicznik drożdży 120

Drożdże są niezbędnym składnikiem wielu domowych wypieków. Dzięki nim możemy upiec wspaniałe pieczywo, słodkie bułki, pączki, pachnące ciasto drożdżowe z owocami czy tak lubianą przez wszystkich domową pizzę. Tyle wspaniałości dzięki zwykłym drożdżom! Są one kulinarny dodatkiem o szczególnie wysokiej zawartości witamin z grupy B., […] Artykuł Drożdże w kuchni – czyli co warto wiedzieć o drożdżach plus szczegółowy przelicznik

Wędrówki po kuchni
Zdrowe pulpety z Ikei 130

panierka) ½ szklanki tartego parmezanu ½ szklanki wina (opcjonalnie, ale warto) 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 cebula 1 ząbek czosnku 250 g pieczarek 1 szklanka drobno pokruszonych płatków kukurydzianych lub bułki tartej Siekana natka pietruszki 2 łyżki oleju Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Posiekaj cebulę. Rozgrzej w rondlu łyżkę oleju, wysyp na niego cebulę, smaż przez 8 minut aż zmięknie. Zdejmij

Niedzielny kucharz
Gulasz wołowy z warzywami w pomidorowym sosie 105

przygotowaniu. Dziś chciałbym Was zachęcić do przygotowania pysznego i aromatycznego gulaszu z warzywami w sosie pomidorowym. Nie przygotowałem do niego żadnych dodatków, najlepiej smakuje z chrupiącą bagietką lub bułką. Gulasz możecie przygotować zarówno na obiad jak i kolację. Świetnym uzupełnieniem i podkreśleniem smaku dania jest dobranie odpowiedniego wina. Do wołowiny idealne będzie pasowało czerwone wino. Moje danie jest w klimacie

kulinarnyJa
Najlepsze kotlety mielone 116

właśnie te niuanse wpływają na smak. Zauważyłem w tych przepisach, że właściwie jedynym wspólnym składnikiem zawsze jest mięso. Poza tym pełna dowolność, wolna amerykanka. Cebula, czosnek, kajzerka, bułka tarta, jajka, bez jajek, kapusta nawet, ryż, kasza, otręby, majeranek, lubczyk, tarta marchewka, cukinia, papryka w kosteczkę pokrojona, kmin rzymski, boczek wędzony, śmietana, keczup, majonez, musztarda, czubryca, kozieradka, ziarna słonecznika, ser żółty

Marder&Marder Manufacture
Ciasto ze śliwkami i lukrem 106

śliwkami i lukrem? Jajka ubijamy z cukrem i cukrem wanilinowym, wlewamy olej i kefir, mieszamy, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem, łączymy. Ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Obkładamy śliwkami pokrojonymi na ćwiartki, albo innymi owocami np. jabłkami. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni C ok. 45-50 minut. Ciasto studzimy, posypujemy cukrem pudrem lub smarujemy lukrem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet z wątróbką 116

Zawsze miałem słabość do pasztetów , jednak niestety większość z nich zawiera bułkę, zarówno zwykłą jak i tartą. Dodatkowo kupne pasztety są robione z najtańszych i najgorszych rodzajów mięsa, najczęściej z odpadków przy produkcji wędlin. Staram się jeść nie tylko mięso jako mięśnie, ale także wątróbkę, jednak wiem, że są osoby nieprzepadające za jej smakiem. Pasztet z wątróbką

PaleoSMAK
Kotlet z kolorową niespodzianką 101

Sól ·        ½ łyżeczki papryki ostrej ·        1 cebula ·        2 łyżki bułki tartej ·        2 łyżki śmietany 18% ·        1 opakowanie słodkich papryk ·        ½ brokuł

Kulinarna Chwila
Pikantna zupa dyniowa 100

zupy kremy –  krem z pomidorów –  krem z groszku z mlekiem kokosowym –  krem z ziemniaków  z ciemnym piwem –  krem z kalafiora  z posypką z bułki tartej –  zupa krem z brokuła –  zupa krem z buraczków –  krem z marchewki z pomarańczą i imbirem –  krem z cukinii z nachos –  krem z ziemniaków

nietylkopasta.pl
Ciasto dyniowe z gruszkami 117

misce umieszczamy wszystkie mokre składniki, mieszamy je. Natomiast w drugiej umieszczamy suche i przesiane składniki. Zawartość obu misek łączymy i wszystko dokładnie mieszamy. Formę smarujemy tłuszczem i obsypujemy tartą bułką. Wlewamy ciasto. W międzyczasie gruszki obieramy i kroimy w cienkie plasterki, układamy je na wierzchu ciasta.  Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni przez

Kulinarne przygody Gatity
Burgery z indyka i cukinii z sałatką z kaszy jaglanej 96

się zgadzać. Do boju, walczmy o swoje prawa! Mimo tak chorej sytuacji w naszym kraju, pragnę zaprosić Was na wypróbowanie wspaniałego przepisu na burgery z indyka. Burgery bez bułki, a w towarzystwie pysznej sałatki z kaszy jaglanej z fetą i pomidorami. Przepis na 8 burgerów, czyli ok. 4 porcje (po 2 burgery każda), jedna to ok. 332kcal

Be Fit Be Strong
Zupa dyniowa – najprostsza 207

też pasować boczek – podpieczony w formie chipsów albo zrumieniony na skwarki. Możecie też dodać ziołowe grzanki albo po prostu zjeść zupę w towarzystwie kromki ulubionego chleba czy bułki. Drukuj Zupa dyniowa – najprostsza Idealna zupa na jesienny obiad – aksamitnie kremowa, sycąca i przepyszna! Posiłek lunch, obiad, zupa Kuchnia amerykańska, polska Słowo kluczowe dynia, fit obiad, obiad bez mięsa

Na-talerzu.pl
Murzynek 134

kuchenną, do dokładnego połączenia składników i otrzymania gładkiego, bezgrudkowego ciasta. Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach dolnych około 28x9 cm lub 26x11 cm, wysmarowanej masłem i oprószonej mąką lub bułką tartą, wyrównać.  Piec przez około 45 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odłożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Polewa: W garnuszku

Opowieści z piekarnika