przesiane przez sitko na zmianę z rozpuszczonym masłem. Miksujemy do czasu, aż składniki się połączą. Formę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przelewamy ciasto a na wierzch układamy brzoskwinie skórką do dołu. Brzoskwinie wcześniej myjemy, kroimy na pół i wyjmujemy pestki. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy
To co lubię - gotuję i polecamsodę oraz cynamon oraz olej. Dorzucamy startą dynię, pomarańczową skórkę, orzechy i rodzynki, wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do formy o wymiarach 25×30 wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 40-45 minut. Do tzw. suchego patyczka. Artykuł Ciasto dyniowe pochodzi z serwisu
To co lubię - gotuję i polecammiksujemy, a po chwili dodajemy resztę piany i już całość delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 50 minut do tzw. suchego patyczka. Studzimy, a wystudzone ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą. Smacznego. Artykuł Ciasto czekoladowo-dyniowe pochodzi
To co lubię - gotuję i polecamsitko, miksujemy na wolnych obrotach miksera. Dodajemy startą marchewkę, orzechy, rodzynki i wiórki, a na koniec posiekaną czekoladę, delikatnie mieszamy. Tortownicę o wymiarach 22 cm smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wlewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 C i pieczemy około 70 minut (do suchego patyczka). Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego. Artykuł Ciasto marchewkowe pochodzi z serwisu
To co lubię - gotuję i polecamdodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Białka ubić na sztywno, dodać do masy i wszystko razem dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy. Zamknąć ją i zanurzyć we wrzącej wodzie do ¾ wysokości. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu 1h i 20 minut Podpowiedź : napełnioną formę obciążyć od góry
W garach u Gosirozmarynu duża szczypta tymianku duża szczypta lubczyku Instrukcje Składniki zagniatamy na stolnicy, owijamy folią i wkładamy do lodówki. Formę do tarty o wymiarach 26 cm smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Ciastem wylepiamy spód i brzegi tarty, nakłuwamy widelcem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 C i podpiekamy około 20 minut (aż się ładnie zrumieni). Marchewki obieramy, kroimy na talarki
To co lubię - gotuję i polecamciasta i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto przekładamy do małych foremek w kształcie babeczek. Jeśli foremka jest silikonowa nie smarujemy jej, inne foremki delikatnie smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 35 minut (do suchego patyczka). Artykuł Wielkanocne mini babeczki pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecammałym garnku i dodajemy do niego połamaną czekoladę, podgrzewamy tylko tyle żeby czekolada się rozpuściła. Studzimy. Formę o wymiarach 25X30 wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Piekarnik nagrzewamy do 170 C. Ucieramy jajko z dodatkiem cukru na jasną puszystą masę, dodajemy śmietanę, olej, mleko z czekoladą, a na koniec przesianą mąkę razem z sodą
To co lubię - gotuję i polecamchwili dodajemy resztę i delikatnie mieszając łączymy pianę z ciastem. Na koniec dodajemy przygotowane bakalie, delikatnie mieszamy, przekładamy do formy o wymiarach 25 cm wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy w 180 C przez około 40-50 minut do suchego patyczka (czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika). Artykuł Keks pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamciasto zagniatamy lub wyrabiamy robotem na gładkie ciasto. Owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na min. 2 godziny. Tortownicę o średnicy 26 cm smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, ¾ ciasta ścieramy na tarce, na ciasto wykładamy umyty i osuszony agrest. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder (łyżka po łyżce), na koniec dodajemy budyń
To co lubię - gotuję i polecamwkładamy do lodówki na minimum 2 godziny, ew. na godzinę do zamrażarki. Schłodzone ciasto ścieramy na tarce do blaszki o wymiarach 26 x 30 wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą, na wierzch układamy połówki śliwek środkami do góry. Jeśli śliwki są kwaśne to do każdej z nich wsypujemy odrobinę brązowego cukru, wierzch posypujemy kruszonką. Kruszonka: Masło siekamy i mieszamy
To co lubię - gotuję i polecamdodajemy wcześniej posiekane orzechy i czekoladę, wszystko raz jeszcze chwilę miksujemy. Ciasto będzie dość gęste. Przekładamy je do formy o wymiarach 26 X 30 cm, wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą, ewentualnie wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 25 – 30 minut (do tzw. suchego patyczka). W małym garnuszku zagotowujemy wodę, na wierzch
To co lubię - gotuję i polecamproszkiem. Ciasto dzielimy na dwie równe części, do jednej dodajemy szpinak z olejem i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Formę o średnicy 28 cm smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Na środek formy wykładamy na przemian po 2 łyżki ciasta. Dwie łyżki jasnego, dwie łyżki zielonego i tak wykładamy całe ciasto. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego
To co lubię - gotuję i polecamszczyptą soli, przekładamy do wcześniej zmiksowanej masy i mieszamy delikatnie łopatką lub drewnianą łyżką, aż składniki się połączą. Ciasto przelewamy do keksówki ( 27 cm), wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C, pieczemy około 55 minut (do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być inny dla każdego piekarnika. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z formy
To co lubię - gotuję i polecamdodajemy mąkę i proszek do pieczenia przesiane przez sitko. Kolejno do masy dodajemy mleko i wiórki kokosowe. Całość mieszamy i przekładamy do keksówki (30 cm), wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 55-60 minut (do suchego patyczka). Pamiętajcie, że czas pieczenia będzie różny dla każdego piekarnika. Jeśli ciasto zaczyna zbyt
To co lubię - gotuję i polecam