bułki - 33426 przepisów (strona:1274/2229)

Najlepsze drożdżówki z czereśniami 131

Najlepsze drożdżówki z czereśniami to nasza kolejna propozycja wykorzystania czereśni. Ale w tej formie można wykorzystać też inne sezonowe owoce. Pyszne i pulchne drożdżówki z czereśniami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tłuszcz z cebulką – ekspresowa okrasa do ziemniaków, pierogów, klusek 198

kuchni polskiej popularny dodatek do dań. Polewamy nią najczęściej ziemniaki, gotowane warzywa ale też kasze, kluski i kopytka, pierogi. Najczęściej wykorzystujemy smalec, smalec ze skwarkami, smalec z cebulką albo bułkę na maśle lub cebulkę zeszkloną na oleju. Mój dzisiejszy przepis to bardzo ekspresowy przepis na omastę, która przygotowuję w kilka minut. Zawsze wtedy kiedy nie mam w domu wyżej wymienionych

Dorota Smakuje
ŻEBERKA Z ZUPY. W PANIERCE 147

zupą, albo wykorzystuje je w inny sposób. Na żeberka znalazłam niezawodny sposób. Po ugotowaniu do miękkości, wyjmuję z nich kości. Następnie panieruję je: w odrobinie mąki, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Do jajka dodaję trochę soli, pieprzu ziołowego, słodkiej papryki i łyżeczkę ostrej musztardy - dla podkręcenia smaku, po czym smażę na rumiano na oleju. Wierzcie ... takie żeberka to niebo

Walijskie Pichcenie
Prosta tarta z bitą śmietaną i owocami 98

wodę i zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto formujemy w kulę i owijamy w folię spożywczą. Wstawiamy na ok godzinę do lodówki do schłodzenia., blaszkę do tarty smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą, na sam spód możemy wyłożyć papierem do pieczenia, schłodzone ciasto rozwałkowujemy na stolnicy/blacie oprószonym mąką i wykładamy oraz dopasowujemy do kształtu blaszki, ciasto nakłuwamy widelcem. Na spód ciasta kładziemy

Blog kulinarny S9.PL
Kotlety serowe z parówkami 217

Składniki: 5 parówek 200 g sera żółtego 1 jajko 1 cebula 1/2 szklanki mleka mąka sól, pieprz słodka papryka curry do panierowania: jajko, bułka tarta Przygotowanie: Parówki pokroić w kostkę, … Czytaj dalej Kotlety serowe z parówkami

czarrna od kuchni
Pulpeciki w sosie paprykowo - pomidorowym 130

mnie podane z tredny lunch czyli miksem kasz oraz sałatką z pomidora i sałaty. Miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki pulpeciki: 500 g mięsa wieprzowego 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz 1. Wszystkie składniki mieszamy, formujemy małe kuleczki i smażymy na małej ilości oleju.  Składniki sos: 1 papryka 1 puszka krojonych pomidorów 1 szklanka

kruche babeczki
Zupa z czerwonej soczewicy 146

strony, tak więc teraz czas, aby pojawiła się zupa z czerwonej soczewicy ! Czym się różni od poprzedniczki? Przede wszystkim… Smakiem! 😅 Z czym ją podawać? U mnie towarzyszyła jej bułka, ale możesz również ukręcić podpłomyki lub bezglutenowy chleb gryczany . Wszystko zależy od tego, na co masz ochotę. Pałaszowałem ją również bez pieczywa i była równie dobra, bo… dobra zupa

Blendman
ciasto ucierane z wiśniami 155

miksujemy na wolnych obrotach. Następnie dodajemy pozostałą część białek i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy foremki (ok.22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo do, boki natłuszczone i obsypane bułką tartą). Na wierzchu układamy wiśnie. Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez

Domowy Smak Jedzenia
Zapiekanka drobiowo-serowa z bobem 147

minut. *Ja piekę w formie silikonowej, więc niczym nie smaruję ani nie wyścielam papierem do pieczenia, natomiast zwykłą lub szklaną formę należy posmarować ulubionym tłuszczem i obsypać bułką tartą lub mąką. Smacznego Zapiekanka drobiowo-serowa z bobem Zapiekanka drobiowo-serowa z bobem Artykuł Zapiekanka drobiowo-serowa z bobem pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Brownie. 163

jajek przesiać mąkę.  Wymieszać łyżką lub trzepaczką. Następnie wlać masę czekoladową.  Ponownie wymieszać trzepaczką. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Boki wysmarować margaryną  i posypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do tortownicy.   Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, 40-45 minut.   Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, lub polać polewą czekoladową

Agusiowe smakołyki
Jagodzianki rolls! Idealne jagodzianki zwijane z lukrem z białej czekolady 194

nadzienie długo nie stało, bo puści za dużo soku. Formowanie i pieczenie jagodzianek:  Dno formy o wymiarach 30 x 20 cm posypujemy kaszą manną (może być też bułka tarta). Wchłonie ona sok, który puszczą jagody podczas pieczenia i ciasto ładnie się przypiecze od dołu. Wyrośnięte ciasto łagodnie odgazowujemy. Przekładamy na stolnicę i krótko zagniatamy.  Ciasto wałkujemy na podsypanej

Kuchnia Łukasza