wakacjach nad morzem to już tradycja, żeby kupić zapiekanki XXL. Każdy lubi te długie pyszne bułki, szczególnie pamiętamy smaki jak za dawnych lat. Najlepsze zapiekanki są jednak te domowe z dużą ilością składników, sera i sosami :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldwakacjach nad morzem to już tradycja, żeby kupić zapiekanki XXL. Każdy lubi te długie pyszne bułki, szczególnie pamiętamy smaki jak za dawnych lat. Najlepsze zapiekanki są jednak te domowe z dużą ilością składników, sera i sosami :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldKiszonki rządzą u nas ! Tym razem w słoiku znalazła się fasolka. Robię również w słoikach fasolkę na zimę , ale wcześniej pasteryzuję ją w słoikach. Początkowo chciałam przygotować fasolkę z bułką tartą, ale stwierdziłam, że fasolkę zakiszę do bieżącego jedzenia. Ta kolorowa fasolka jest z mojego ogrodu, ale fasolka jest łatwo dostępna o tej porze roku, gdyż teraz jest na nią
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwielką różnorodnością, każdy z nas znajdzie dla siebie atrakcyjne rozwiązanie. Co warto wiedzieć na temat takiej przekąski? W jaki sposób można ją przygotować? Bruschetta to nic innego, jak lekka bułka pokrojona na małe kromki, które naciera się czosnkiem i skrapia oliwą. Na tak przygotowanym pieczywie układane są pokrojone pomidory z cebulką oraz startym serem. Gdy wszystkie składniki znajdują się już
ProstePesto.plDziś chcę podzielić się przepisem na pyszne drożdżówki makowe, które można nadziać ulubionym dżemem, nutellą, kajmakiem lub ulubionymi owocami. Ciasto wychodzi mięciutkie i bardzo delikatne, a
Smaki ArmineCzym byłby maj bez rabarbaru… Niczym bułka bez masła, ciastko bez herbaty… Maj bez rabarbaru byłby smutny, tak po prostu. Dlatego dzisiaj propozycja z rabarbarem Niech tradycji stanie się zadość. Myślę, że rabarbarowa łąka jest w stanie wypełnić rabarbarowy obowiązek wypiekowy, zanim na dobre rozpocznie się lato. To świetne kruche ciasto z pysznym rabarbarem pod super kruszonką. Warto dać się
Słodki sentymentolej rzepakowy 1/2 szklanki, woda zimna 1/2 szklanki, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, oregano 1 łyżeczka panierka: mąka tortowa 1 szklanka, mąka ziemniaczana 1/2 szklanki, sezam 3 łyżki, tarta bułka 3/4 szklanki, tymianek 1 łyżka sos czosnkowy: ząbki czosnku 8 sztuk, cukier 2 łyżki, sól 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 1 łyżka, ogórek zielony 1 sztuka średni
W Mojej Kuchni Lubięwszystko dokładnie miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do ciasta i mieszamy delikatnie łyżką. Przygotowane ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia lub posmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą kwadratową formę. Na wierzch wykładamy owoce i pieczemy ok. 60 minut w temperaturze
Kulinarne życiezagęstnika, sproszkowanego buraka, soli, przypraw, skrobi pszennej oraz ekstraktu ze słodu jęczmiennego. Mój sposób przygotowania burgera „zamiast wołowiny” został zainspirowany przez pewną panią w piekarni. Chciałem kupić dobre, klasyczne bułki do burgerów, a starsza ekspedientka zasugerowała pyzy! Jeśli nie kojarzycie pyz, to może słowo pampuchy lub duże kluski będzie tu właściwsze. Niezależnie od terminologii przepis wyszedł niesamowicie interesująco. ZAMIAST KURCZAKA
Fleksitarianizm.plSkładniki: 4 bułki do burgerów 250 g mięsa mielonego garść oliwek, u mnie kalamata 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1/2 cebuli 1 jajko jarzynka, czubryca czerwona, słodka papryka 1 łyżeczka sosu … Czytaj dalej Domowe burgery
czarrna od kuchniPolecam Wam także inne przepisy na pieczywo: – kajzerki – bagietki – chleb pszenny z garnka – bajgle – chlebek z pesto – focaccia z pomidorami – bułki do hamburgerów – pieczywo na zakwasie – pieczywo na drożdżach Ilość: 6-7 sztuk Przygotowanie: 30 minut Składniki: – 250-290 g mąki pszennej typ 450 lub krupczatki (klasycznej mąki pszennej dasz nieco
nietylkopasta.plłyżki oleju sól pieprz Farsz: 400g fileta z kurczaka 300g pieczarek 1 por 1 cebula 1 ząbek czosnku 100g żółtego sera 2 łyżki masła sól pieprz Dodatkowo: 3 jajka bułka tarta Wykonanie: 1. Ciasto: Szpinak rozmrozić, odsączyć z wody, zblendować z polową ilości mleka. Następnie dodać pozostałą ilość mleka, mąkę, jajka i olej. Składniki wymieszać mikserem i doprawić do smaku
Szalona Kuchnia Eweliny