proszkiem i kakao. Do utartej masy dodawać -ciągle miksując- na przemian po trochu przesianej mąki i po trochu naparu. Blachę do babki dokładnie wysmarować masłem i oprószyć mąką lub bułką tartą. Masę przelać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 45 minut- do suchego patyczka. Po wyjęciu zostawić w blaszce na około 15 minut
UgotujmyTo.plUwielbiam zapach kardamonu. W zeszłym roku zrobiłam dżem gruszkowy z kardamonem i wszyscy się nim zachwycali. W tym roku muszę go zrobić zdecydowanie więcej, bo już
UgotujmyTo.plmięsa wołowego. Do tego chrupiący boczek, podsmażony w panierce ser, świeże warzywa oraz sos musztardowy. - super pomysł na obiad - prosty sos z trzech składników - można użyć nawet zwykłą bułkę
AniaGotuje.plciasto z figami? Jajka ubijamy z cukrem i cukrem wanilinowym, wlewamy olej i kefir, mieszamy, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem, łączymy. Ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Obkładamy figami pokrojonymi na ćwiartki, albo innymi owocami, posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni C ok. 50-60 minut. Ciasto studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępudełeczka i zabrać ze sobą na wynos. Dużą zaletą jest też to, że jest mega prosta i szybka w przygotowaniu - wystarczy 10 minut! Warto podać ją z grzankami z bułki, z dodatkiem masełka czosnkowego. Pychotka! Składniki: 200 g liści szpinaku 100 g szynki parmeńskiej 100 g sera pleśniowego 10-15 szt. pomidorków koktajlowych 4 świeże figi 50 g orzechów włoskich
Kuchnia MagdaLenypudełeczka i zabrać ze sobą na wynos. Dużą zaletą jest też to, że jest mega prosta i szybka w przygotowaniu - wystarczy 10 minut! Warto podać ją z grzankami z bułki, z dodatkiem masełka czosnkowego. Pychotka! Składniki: 200 g liści szpinaku 100 g szynki parmeńskiej 100 g sera pleśniowego 10-15 szt. pomidorków koktajlowych 4 świeże figi 50 g orzechów włoskich
Kuchnia MagdaLenyprosta wędlina z piekarnika Pyszny, prosty, pieczony karczek to idealna wędlina na kanapki. Świetnie też spisze się na ciepło jako pieczeń do obiadu. U nas najlepiej schodzi w wielkich bułkach, zapakowanych kilkoma jego plastrami w towarzystwie sałaty lodowej, czerwonej cebuli i miodowej musztardy.. Pycha ! Polecam, pracy naprawdę niewiele, a efekt spektakularny, no i zdecydowanie zdrowo w końcu
Ogrodnik w podróżymięsa. Dusiłem pod przykryciem na wolnym ogniu około 1,5 godziny. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem i dodałem śmietanę. Karkówkę podałem z ziemniakami i fasolką szparagową z bułką tartą przesmażoną na maśle
R'n'G Kitchenstopni (góra-dół) i pieczemy około 25 minut. Po 15 minutach warto kotlety przewrócić na drugą stronę. Wege burgery podajemy od razu tak, jak te klasyczne, czyli w bułce z warzywami i sosem (świetnie pasuje tutaj sos jogurtowo-czosnkowy) lub w wersji solo z sałatką i sosem. Smacznego! Artykuł Wegetariańskie burgery pochodzi z serwisu Analiza Smaku
Analiza Smakumożecie przygotować na śniadanie lub lunch, mocno sezonowe bo wykorzystamy leśne grzyby, ale zamiennie możecie użyć pieczarek lub boczniaków. Przepis na tosty francuskie: - 2- 3 kromki czerstwego chleba lub bułki lub bagietki - 2 jaja - 1/2 szkl. mleka - sól, pieprz - 2- 3 borowiki - świeże zioła typu nać pietruszki lub oregano - łyżeczka parmezanu - 3 łyżki masła - 2 łyżeczki oliwy z oliwek
SMYKWKUCHNIleśnych smakoszy. A potem znów można się puścić w szeleszczącą, złotą jesień! :) Bardzo grzybowe klopsiki w sosie kurkowym Potrzebujesz: Klopsiki 300g mielonego mięsa z indyka 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku 100g pieczarek 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 2 szczypty mielonej słodkiej papryki 2 łyżki oleju Sos kurkowy 1 mała cebula 250g świeżych
Kuchnia w Słońcu Skąpanaogniu (czas liczyć od momentu wypłynięcia) . Ugotowane leniwe delikatnie wyjąć i przełożyć na talerz. Całość polać odrobiną masła, aby kule nie przykleiły się do siebie. Podawać z owocami lub bułką tartą podsmażoną na maśle. Przygotowywanie leniwych
UgotowaćKurczak teriyaki w zdrowszej, bo pieczonej wersji. Idealny z dodatkiem ryżu lub nawet jako dodatek do bułek pita lub kebab. Bardzo prosty i szybki przepis. Polecam. Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka. Marynata: 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka octu ryżowego, 2 kopiaste łyżki miodu, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczka imbiru, 1 łyżeczka papryki słodkiej, szczypta chili, 1 łyżeczka oleju
Świat Domowej Kuchnimałym ogniu 10 minut. Przygotowanie klopsów – mięso zmielić. ja mieliłam w thermomix, czas 2 sekundy, obroty 6. Cebulkę posiekać drobno i dodać do mięsa. Wrzucić paprykę słodką, majeranek, bułkę tartą, jajko. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso wziąć do ręki i rzucać do miski, podobno klopsiki są delikatniejsze. Oglądałam dzisiaj Jakubiaka na kanale + i on właśnie
Kuchnia Pokoleń