bułki - 33926 przepisów (strona:1263/2262)

Kryzysowe kluseczki z serka homogenizowanego 131

łyżeczka cukru waniliowego Wykonanie Składniki mieszamy w misce. Ciasto powinno wyjść gęste. Nakładamy łyżką kluseczki na wrzącą i osoloną wodę. Gotujemy ok. 2 min. Podajemy polane masełkiem, bułką tartą, jogurtem Artykuł Kryzysowe kluseczki z serka homogenizowanego pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Chleb żytni na zakwasie 120

drożdżach – kajzerki na drożdżach – chlebek z pesto na drożdżach – przepis na bajgle na drożdżach – Bułeczki jogurtowe – Chleb na maślance – Chleb żytnio-pszenny na zakwasie – Bułki poznańskie CHLEB ŻYTNI NA ZAKWASIE CZAS PRZYGOTOWANIA: 12 h zaczyn, 2-4 h wyrastanie i około 50 minut pieczenie Ilość : 1 chleb w keksówce Najpierw zajrzyj do mojego przepisu krok

nietylkopasta.pl
Wege pulpeciki z tofu w sosie słodko-kwaśnym 123

chwilę poddusić w sosie słodko-kwaśnym. Będą się rozpadać, jeśli masa nie będzie odpowiednio zwarta. Kiedy będziesz robić wegetariańskie pulpety, a masa będzie za luźna, dodaj do niej bułki tartej, albo mąki ziemniaczanej dla większej spoistości. Wegetariańskie pulpety pysznie smakują ze wspomnianym sosem oraz z cienkim makaronem ryżowym. Możesz je też podać z ryżem, zwykłym makaronem lub makaronem soba. Wypróbuj

Niedzielny kucharz
Top 5 najlepszych na świecie dań z kurczaka 143

woli pierożków, które rozpływają się w ustach. Ciasto powstałe z bulionu, masła i mąki formujemy w małe kuleczki, przypominające gruzińskie chinkali. Należy obtoczyć je w panierce z bułki tartej i ugotować we wrzątku, aż nabierze złotego koloru i chrupkości. Mała rzecz, a cieszy nie tylko oko, ale też podniebienie. Kurczak yassa po senegalsku Kuchnia afrykańska nie jest co prawda

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mięciutkie bułeczki na maślance 185

lubię i chodziły za mną już od jakiegoś czasu, ale maślanka która została po upieczeniu ciasta, niemal błagalnie na mnie patrzyła i mówiła zużyj mnie, tak więc poczyniłam bułki na maślance. Pięknie wyrośnięte i bardzo miękkie, a na dokładkę na drugi dzień pozostają świeże. Składniki (na 9-10 bułeczek): 15 g świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli

Cynamonowe szczęście
Pulled Jackfruit – chlebowiec à la szarpana wołowina 137

łyżeczka ostrej papryki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka wędzonej lub słodkiej papryki 1 łyżka octu szczypta soli i pieprzu do smaku 2 łyżki oleju Dodatki do wyboru: bułka lub chleb ser żółty ogórek kiszony pomidor pomidor suszony sałata czerwona cebula musztarda, ketchup, majonez Przygotowanie Chlebowiec odcedź z zalewy. Przelej wodą i płucz w misce przez 10-15 minut. Następnie

smakowitehistorie.com
Kluski śląskie z mięsem wołowym 175

cedzakową na talerz. Podawaj z domowym sosem pieczeniowym , grzybowym lub ze skwarkami. Polecamy również sprawdzony przepis na kluski – pierogi leniwe kładzione , a także na pyszne kluski leniwe z bułką tartą. Życzymy smacznego! Artykuł Kluski śląskie z mięsem wołowym pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Czosnkowe bułeczki ze szpinakiem 167

Świetny dodatek do sałatek lub potraw z grilla. Proste w przygotowaniu bułeczki jogurtowe ze szpinakiem i czosnkiem. Chrupiące z zewnątrz mięciutkie w środku. Ich smak zachwyci

Andzia Pichci
CZARNE BURACZANE BURGERY 128

Spróbuj przepisu na CZARNE BURACZANE BURGERY i daj się ponieść istnemu miksowi kolorów na Twoim własnym talerzu! Gwarantujemy - to będzie miłość od pierwszego kęsa! Artykuł CZARNE

COOKMAGAZINE
Chałka 127

także inne przepisy na pieczywo: –  bułeczki jogurtowe –  kajzerki –  bagietki –  chleb pszenny z garnka –  bajgle –  chlebek z pesto –  focaccia z pomidorami –  bułki do hamburgerów –  pieczywo na zakwasie –  pieczywo na drożdżach Ilość porcji: 1 bardzo duża lub 2 mniejsze chałki Przygotowanie: 3 h Składniki: – 500 g mąki pszennej

nietylkopasta.pl
Tarta z kremem mascarpone i owocami. 139

Następnie schłodzić, około godzinę w lodówce. Po tym czasie, przełożyć ciasto  na stolnicę podsypaną mąką i rozwałkować.  Formę do tarty (miałam 28 cm.) nasmarować masłem i posypać bułką tartą.  Odrywać po kawałku ciasta i wykleić nim formę. Spód i brzegi.  Tak przygotowane ciasto,ponakłuwać widelcem.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec

Agusiowe smakołyki
Galette z czerwonymi pomarańczami 125

mąki pszennej 100 g mielonych migdałów 150 g masła 70 g brązowego cukru  1 jajko 2 łyżki śmietany  szczypta soli kruszonka (do środka): 2 łyżki tartej bułki 2 łyżki mielonych migdałów  1 łyżeczka brązowego cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka miodu oraz ok. 5-6 czerwonych pomarańczy  jajko - do posmarowania przed pieczeniem  brązowy

bistro mama
Gulasz wieprzowy z grzybami i czerwonym winem 143

Aromatyczny gulasz z chudego mięsa wieprzowego, pachnący grzybkami i winem. Doskonale smakuje z ulubioną kaszą i surówką. Jest pyszny nawet do bułki czy chlebka. Świetnie smakuje na drugi dzień, mięsko wręcz rozpływa się w ustach. Oczywiście można użyć innego rodzaju mięsa, np. łopatki czy karkówki. 800 g chudego mięsa z szynki cebula 2 ząbki czosnku 2 garści suszonych grzybków

Smakołyki Asi
bułki pszenne bardzo łatwe + film krok po kroku 145

składniki: 500 g mąki pszennej 30 g drożdży 125 ml letniej wody 125 ml letniego mleka 1 łyżeczka cukru 25 g oleju 1 łyżeczka soli wykonanie

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania