bułki - 33426 przepisów (strona:1260/2229)

Zapiekanki parmeńskie 112

Bagietki „nadziane” serem z akcentem z szynki, czyli zapiekanki parmeńskie. Jest to propozycja na nieco inne wykorzystanie tej klasycznej bułki. To bez wątpienia świetny pomysł na dość szybką przekąskę bez dużego nakładu pracy. Najlepiej podać ją przekrojoną na pół i lekko posmarować masłem . Masełko się rozpuści i wręcz idealnie połączy aromat przypieczonej szynki oraz stopionego sera. Całość dopełni

Kuchnia Na Wypasie
Gołąbki bez zawijania. 139

Dodajemy jajko i całość dokładnie mieszamy. Formujemy średniej wielkości gołąbki o obsmażamy na rumiano z każdej strony. jeśli w trakcie smażenia gołąbki się rozpadają należy do pozostałej masy dodać bułkę tartą. Przesmażone gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem pomidorowym. Passatę przelewamy do garnka, dodajemy szklankę wody lub buliony, doprawiamy do smaku solą i cukrem. Gołąbki wkładamy do piekarnika

To co lubię - gotuję i polecam
Zupa buraczkowa z ziemniakami – przepis na prostą zupę z burakami 127

zrobić na rosole, który został z dnia poprzedniego. Taki domowy barszczyk jest idealny na chłodne, jesienne dni, gdyż jest pożywny, zdrowy i smaczny. Świetnie smakuje w towarzystwie chrupiącej bułki. Gdyby nie to, że najpierw trzeba ugotować buraki, zupę zrobiłoby się błyskawicznie. Ale zawsze buraki można ugotować dzień wcześniej lub za jednym razem ugotować większą ilość i zamrozić kilka. Będą wtedy

e-PrzepisyKulinarne
Domowe kluski leniwe 167

Kluski leniwe to moje smaki z dzieciństwa. Pamiętam, jak bardzo często w piątki były podawane na szkolnej stołówce, podane z tartą bułką i cukrem. Pycha! Tym razem jednak podam je z pysznym, słodkim, waniliowym sosem. Sprawdź przepis na pierogi z jagodami i cynamonem Składniki na kluski leniwe 500g sera białego 2 jajka 6 łyżek mąki 2 łyżeczki cukru waniliowego odrobina

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Najlepsze placki ziemniaczane 112

innego taki gorący, chrupiący, złoty placek z kleksem śmietany... Toż to poezja kulinarna, uniesienie, istny karnawał dla kubków smakowych i wszystkich zmysłów:) Przygotowanie dobrych placków to wbrew pozorom nie "bułka z masłem", ale zdradzę Wam kilka moich sposobów:) Po pierwsze - ziemniaki. W czasach, gdy wybór ziemniaków jest tak szeroki, jak wybór samochodów na giełdzie, warto zwrócić uwagę na typ. Najlepiej

Obiad gotowy
Pulpety z piekarnika 215

Składniki: ok. 1 kg łopatki lub szynki wieprzowej 1 większa cebula 2 większe ziemniaki 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej ulubione przyprawy mąka 1 kubeczek smietany 30% 3 jajka 120 … Czytaj dalej Pulpety z piekarnika

czarrna od kuchni
Ciasto dyniowe z orzechami 124

gęste można dodać trochę mleka. Na koniec dodać ubitą pianę z białek, przemieszać łyżką. Tortownicę 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub formę z kominkiem posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto i piec około 45 minut lub do suchego patyczka w 180 stopni. Wystudzić. Można posypać cukrem pudrem lub polukrować. U mnie lukier. Smacznego:)   Artykuł Ciasto dyniowe

gotuj ze mną
Słodka chałka z maślaną kruszonką 117

Chałki drożdżowe nazywane inaczej kukiełkami albo plecionkami. Słodkie drożdżówki z ciasta drożdżowego zaplecionego w charakterystyczny warkocz. Maślane, słodkie bułki oprószone kruszonką. Wspaniale smakują z masłem, miodem lub marmoladą i koniecznie ze szklanką ciepłego mleka albo kakao. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Słodka chałka z maślaną kruszonką 5 od 19 osób Autor: Paweł Clad Danie: Wypieki Kuchnia: Polska Trudność: Średnie Ilość

ProstePesto.pl
Chleb pszenno żytni z pestkami dyni. 148

olej. Wyrobić robotem,  lub mikserem z hakami. Gotowe ciasto, odstawić na około godzinę do wyrośnięcia.  Po tym czasie ciasto przełożyć do keksówki, wysmarowanej margaryną i posypanej  bułką tartą. Wierzch chleba posmarować wodą, lub mlekiem i posypać pestkami dyni.  Pestki lekko docisnąć żeby się przykleiły.  Tak przygotowany chleb, odstawić jeszcze na 15 minut żeby podrósł

Agusiowe smakołyki
Ciasto marchewkowe z kruszonką i polewą 121

składnikami do uzyskania konsystencji kruszonki – mniejsze i większe grudki ciasta. Wstawiamy do lodówki do chwili użycia.   Blachę do pieczenia wykładamy papierem lub smarujemy odrobiną tłuszczu i wysypujemy bułką tartą – opcja dowolna. Nastawiamy piekarnik na 180°.   Do miski wrzucamy miękkie masło, dodajemy do niego cukier i ucieramy na jasny, puszysty krem. Nie przestając miksować, dodajemy do masy

Smaczna Strona
Jagodowy sernik 150

aromatu śmietankowego 380g świeżych leśnych jagód Polewa: 150g białej czekolady 3 łyżki mleka 2 łyżki masła Dekoracja: 100g jagód różowe kuleczki zbożowe Wykonanie: 1. Spód: Ciastka zmiksować do postaci bułki tartej, dodać rozpuszczone i wystudzone masło, całość dokładnie wymieszać i wyłożyć spód tortownicy o średnicy 26 cm. Wstawić do lodówki na 30 minut. 2. Jagody umyć, pozbawić ogonków i zmiksować

Szalona Kuchnia Eweliny
Chłopski garnek z ziemniakami 170

mniejszym ogniu do miękkości ziemniaków. Co jakiś czas warto wszystko przemieszać. Pod koniec próbujemy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Chłopski garnek najlepiej smakuje z domowym pieczywem np. bułkami. Smacznego   The post Chłopski garnek z ziemniakami first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Gulasz alla po węgiersku na kiełabasie z piersią z Kurnej półki 162

minut, następnie dodajemy paprykę pokrojoną w grubą kostkę lub paseczki i dusimy na małym ogniu aż lekko zmięknie.Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą chili. Podajemy z bułką lub kaszą jęczmienną tak jak dzisiaj u mnie. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Hot dogi w preclowej bułce 85

zaskoczyc i stać się waszym ulubionym dniem, która świetnie też sprawdzi się jako przekąska na przyjęciach. ciasto : 3 szkl (480 g )   … The post Hot dogi w preclowej bułce appeared first on Polska Zupa

Polska Zupa
Zdrowe pulpety szwedzkie z Ikei 133

majonez ½ szklanki tartego parmezanu ½ szklanki wina (opcjonalnie, ale warto) 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 cebula 1 ząbek czosnku 250 g pieczarek 1 szklanka drobno pokruszonych płatków kukurydzianych lub bułki tartej Siekana natka pietruszki 2 łyżki oleju Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Posiekaj cebulę. Rozgrzej w rondlu łyżkę oleju, wysyp na niego cebulę, smaż przez 8 minut aż zmięknie. Zdejmij

Niedzielny kucharz