bułka pszenna - 8801 przepisów (strona:287/587)

Kruche tartaletki z tuńczykiem i jajecznicą. 178

szczypiorek według uznania Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut do schłodzenia. Po tym czasie ciasto wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i wylepiamy nim foremki na tartaletki ( foremki można posmarować cieniutko masłem lub margaryną i oprószyć bułką tartą ). Średnica foremek około

Izabelawkuchni
Pulled beef czyli pieczona łata wołowa w domowej bułce z jabłkami szara reneta w maśle orzechowym oraz marchewką i porem 96

Podaję w bułce z warzywami i karmelizowanym jabłkiem.  Karmelizowane jabłka 1 kg jabłek szara reneta szczypta cukru  kilka łyżek masła  kilka łyżek masła orzechowego  Na maśle smażę pokrojone w dużą kostkę jabłka. Po kilku minutach dodaję cukier oraz masło orzechowe. Duszę całość jeszcze 2 -  3 minuty i ściągam z ognia.  Pszenne bułeczki - zawsze

Mango Papaja
Babka cytrynowa 167

wsypujemy przesianą ze sobą mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Miksujemy na mniejszych obrotach. Cytrynę sparzamy wrzątkiem i ścieramy skórkę na tarce o drobnych oczkach. Z cytryny wyciskamy sok. Skórkę i sok dodajemy do masy. Na końcu wlewamy rozpuszczone, jeszcze ciepłe masło lub margarynę. Gotową masę przelewamy do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą foremki. Pieczemy

VioletoweKucharzenie
OSZUKANE UDKA PRZEPIÓRCZE IDEALNE NA IMPREZKĘ + FILMIK 143

CIASTO: 400 dkg mąki pszennej 400 ml jogurtu naturalnego lub kefiru 1/4 szklanki mleka 1 płaska łyżeczka sodki 1 łyżeczka soli(...)DODATKOWO :  1 paczka paluszków olej do smażenia 3 jajka  bułka tarta do panierowania                                                                       PRZYGOTOWANIE  :  Mięso przekładamy do miski, dodajemy startą

Kulinarne Fantazje Marioli
Szarlotka z orzechami pekan 163

Ciasto kruche: 500 g mąki pszennej 160 g cukru pudru 250 g masła 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko+żółtko łyżka śmietany szczypta soli Masa jabłkowa: 2,5 kg kwaśnych jabłek cukier do smaku sok z 1 cytryny 2 łyżeczki cynamonu lub przyprawy do szarlotki 20 g żelfixu 3:1 2 łyżki bułki tartej Dodatkowo: kilkanaście połówek orzechów pekan

Smakołyki Asi
łatwy chlebek cebulowy 178

Lubicie smakowe pieczywo? My uwielbiamy bułki i chlebki z różnymi dodatkami. Taki cebulowy chlebek najbardziej pasuje nam do kiełbaski z ogniska lub pikantnych gulaszy. Jest bardzo aromatyczny, po jego upieczeniu dom pachniał przez cały dzień. Najsmaczniejszy jest zaraz po upieczeniu, od jego chrupiącej skórki wprost nie można się oderwać.  Składniki: 500 g mąki pszennej (użyłam tortowej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto metrowiec super przepis :-) 858

łyżki mąki pszennej -3/4 szklanki cukru -1 cukier waniliowy -2 żółtka -250g masła lub margaryny POLEWA -2 czekolady po 100g mleczne -1 łyżka kakao -2 łyżki masła -4 łyżki mleka DODATKOWO  100g zmielonych orzechów włoskich Przygotowanie metrowca rozpoczynamy od ciasta białego i ciemnego. Keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ubijamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pleśniak ze śliwkami 225

ciasto: - 40 dag mąki pszennej, użyłam typu 500 - 20 dag margaryny - 5 żółtek - 4 łyżki cukru pudru - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao Na pianę: - 5 białek - szczypta soli - 1 niepełna szklanka cukru - 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej  Dodatkowo: - ok. 1 kg śliwek - 2 łyżki cukru - 4 łyżki domowej bułki tartej Po przyprawy i dodatki zajrzyjcie

Apetyczna babeczka
Bułeczki z twarogu i otrębów (bez mąki) 196

jajko (średnie) 4 łyżki otrębów pszennych (płaskie) 4 łyżki otrębów owsianych (płaskie) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1/3 łyżeczki soli Dodatkowo (opcjonalnie): odrobina jajka do posmarowania wierzchu przyprawy i dodatki do oprószenia (u mnie słodka papryka i czarnuszka mielona) Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie połączyć. Z ciasta uformować 4 bułeczki. Bułki ułożyć na blasze wyłożonej papierem

Di gotuje
Mleczna kostka Toffi 430

mąki pszennej,  łyżeczka sody oczyszczonej,  100g cukru,  100g masła lub margaryny,  jajko,  łyżka miodu,  łyżka mleka.    Mąkę przesiać wraz z sodą oczyszczoną. Dodać cukier, miód, mleko, jajko oraz posiekane masło. Całość posiekać nożem i zagnieść gładkie, kruche ciasto. Podzielić na dwie części. Każdą częścią wylepić dno natłuszczonych i wysypanych bułką tartą dwóch

Z miłości do słodkości
Chleb pszenny z otrębami żytnimi 158

Upiekłam następny chlebek tym razem z otrębami i taki na dwie osoby można powiedzieć jedni]o dniowy bo zostanie zjedzony tego samego dnia. Taki około półkilogramowy

Różowa kuchnia
Krokiety z kapustą i grzybami- Wigilijne 188

prostu pyszota. Ciasto naleśnikowe: mąka pszenna typ 500 Kłos-Pol woda 400 ml mleko 500 ml jajka 2 szt pól łyżeczki soli olej 50 ml proszek do pieczenia 1 łyżeczka Farsz: 1 kg kapusty kiszonej grzybki suszone 1 garść przecier pomidorowy 1 łyżka olej do duszenia sól, pieprz   Dodatkowo: jajka 2 szt  bułka tarta jako panierka Wykonanie ciasta

Różowa kuchnia
CIasto z jabłkami i masą truskawkową według Siostry Anastazji 739

300g mąki pszennej,  50g masła,  2 jajka,  1/2 szklanki cukru,  łyżeczka proszku do pieczenia,  1 kg jabłek. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, dodać jajka, cukier i stopione, przestudzone masło. Zagnieść gładkie ciasto. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Na dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy

Z miłości do słodkości
Bułki pszenno orkiszowe z kapustą grillowaną 122

Następnie dodajemy mąki pszennej, sól, kminek i wyrabiamy na jednolite, gładkie, elastyczne ciasto. Z ciasta formułujemy wałek i dzielimy go na ok. 14-16 części. Z każdego kawałka ciasta wałkujemy krążek o średnicy ok. 15 cm. Na środek nakładamy łyżkę kapusty, obrzeża ciasta łączymy jak sakiewkę i stroną sklejonego ciasta układamy bułkę na wyłożonej papierem do pieczenia blasze (będą

Moniki Smakołyki
Ciasto z musem czekoladowym i malinami 227

szklanki mąki pszennej,  1/4 szklanki cukru,  łyżeczka proszku do pieczenia,  2 łyżki kakao,  łyżka octu jabłkowego,  szczypta soli. Białka ubić wraz ze szczyptą soli i cukrem na sztywno. Kolejno dodawać żółtka. Dodać mąkę przesianą wraz z proszkiem i kakao. Na koniec dodać ocet jabłkowy. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania