budyń - 12640 przepisów (strona:138/843)

FALE DUNAJU 196

POKOJOWEJ!  DODATKOWO :  2 jabłka lub inne sezonowe owoce, najlepiej żeby nie były bardzo dojrzałe, kroimy na mniejsze części. KREM : 1,5 szklanki mleka 6 łyżek cukru 1 budyń waniliowy lub śmietankowy cukier waniliowy masło lub margaryna POLEWA : 0,5 kostki margaryny 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki kakao 5 łyżek kwaśnej śmietany lub mleka łyżka żelatyny WYKONANIE : Białka(...)stopni C do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto zostawiamy  w uchylonym piekarniku  do ostudzenia. WYKONANIE KREMU : Szklankę mleka gotujemy razem z cukrami, w reszcie mieszamy budyń. Wlewamy na wrzące mleko i chwilkę gotujemy, mieszamy żeby budyń się nie przypalił. Odstawiamy do wystudzenia. Masło rozcieramy, dodajemy po łyżce zimny budyń. Masę wykładamy równo na ciasto. WYKONANIE POLEWY : Wszystkie składniki

Pani na deser
CIASTO TYGRYSEK 252

łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 1 łyżka oleju 3/4 słoiczka powidła,można użyć kremu czekoladowego, ja dałam domowej roboty nutellę ze śliwek KREM : 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe 4-6 łyżek cukru  2 cytrynowe galaretki kostka masła DODATKOWO :  2 galaretki pomarańczowe WYKONANIE BUDYNIU : Gotujemy 3 szklanki mleka z dodatkiem cukru, w pozostałej szklance mieszamy budynie(...)GALARETKI : Dwie cytrynowe galaretki rozpuszczamy w szklance wody, pomarańczowe galaretki w 4 szklankach wody, odstawiamy do przestudzenia ROBIMY KREM : Masło ucieramy na puch dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Gdy masa jest porządnie utarta wlewamy cienkim strumieniem zimne cytrynowe galaretki i dobrze ucieramy. Masę wylewamy na ciasto i wyrównujemy, trzeba się śpieszyć, krem szybko tężeje.  Plastry rolady ciasno układamy

Pani na deser
USTA ADAMA 161

pieczenia 3-4 łyżki kakao 2 łyżki powidła, dżemu lub marmolady                   MASA : 1,5 szklanki mleka 6 łyżek cukru 1 budyń waniliowy 0,5 opakowania cukru waniliowego kostka masła 200 g POLEWA : 0,5 kostki margaryny lub masła 3 łyżki kakao 5 łyżek cukru 5 łyżek śmietany, jogurtu naturalnego lub mleka(...)żelatyny DODATKOWO : ok. 30 dag okrągłych biszkoptów ( kupiłam Bonitki z Biedronki i zużyłam niecałe 1,5 opakowania) ok. 0,5 słoika powidła śliwkowego WYKONANIE : Naszą pracę zaczynamy od zrobienia budyniu. Szklankę mleka gotujemy razem z cukrami, w pozostałym  mieszamy budyń, wlewamy na mleko, gotujemy przez chwilę. Odstawiamy do ostudzenia. CIASTO : Blachę o wymiarach 25/40 cm wykładamy papierem do pieczenia

Pani na deser
CIASTO TORTOWE Z CHRUPIĄCĄ CZEKOLADOWĄ WARSTWĄ 241

puszka brzoskwiń 2 brzoskwiniowe galaretki WARSTWA CZEKOLADOWA : krem do smarowania pieczywa czekoladowo- orzechowy 400 g ( z Biedronki) 2 wafelki w czekoladzie np. Grześki MASA BUDYNIOWA : 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe 10 łyżek cukru 2 kostki masła (lub z połowy składników, gdy nie podajemy w formie tortu) MASA ŚMIETANOWA : kubeczek śmietany 30% (330 ml) galaretka cytrynowa 2 łyżki cukru pudru(...)brzoskwinie.  PRZYGOTOWUJEMY MASĘ CZEKOLADOWĄ : Wafelki mielimy w blenderze lub młynku. Mieszamy z kremem czekoladowym. ROBIMY BUDYNIOWĄ MASĘ : Dwie szklanki mleka gotujemy razem z cukrem. W pozostałej szklance mieszamy budynie. Wlewamy na wrzące mleko i cały czas mieszając chwilę gotujemy. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masła ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania.  ROBIMY MASĘ ŚMIETANOWĄ

Pani na deser
3 BIT 2 195

Jeśli jesteście fanami bardzo słodkiego ciasta to będzie dla Was idealne. Robiłam go też z budyniem, takim jak do kremówki i moim zdaniem jest smaczniejsze oraz zdecydowanie mniej słodsze,  przepis tutaj . Zapraszam do przetestowania przepisów :) SKŁADNIKI: 3 opakowania herbatników (po 200 g) puszka masy krówkowej (400 g) kakao do posypania mleko do nasączania MASA BUDYNIOWA: 1 budyń waniliowy(...)szklanki mleka 4 łyżki cukru kostka masła 200 g MASA ŚMIETANOWA: 330 ml śmietanki 30 %  165 g serka homogenizowanego waniliowego łyżka żelatyny 2 łyżki cukru pudru GOTUJEMY BUDYŃ: Szklankę mleka gotujemy razem z cukrami, w pozostałym mleku mieszamy proszek budyniowy. Wlewamy na wrzące mleko i cały czas mieszając gotujemy przez chwilę. Odstawiamy do wystudzenia.  Masło w temperaturze pokojowej

Pani na deser
TORT KOMUNIJNY KSIĄŻKA 186

szklanka mąki pszennej 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej NA KREM: 2 kostki masła (400 g) w temperaturze pokojowej puszka mleczka kokosowego 400 g 1,5 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy 1 kopiata łyżka mąki pszennej 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej 6 łyżek drobnych wiórków kokosowych 6 łyżek cukru 2 wafelki w białej czekoladzie o smaku kokosowym tabliczka białej czekolady cukier(...)stopni C, następnie 180 stopni C kolejne 10 minut). Dla pewności sprawdzamy patyczkiem. Brytfankę z upieczonym biszkoptem upuszczamy z wysokości kolan na podłogę. Odkładamy do wystudzenia. GOTUJEMY BUDYŃ: Mleczko kokosowe oraz 0,5 szklanki mleka gotujemy razem z cukrem i wiórkami kokosowymi. W pozostałej szklance mleka mieszamy budyń oraz mąki. Wlewamy na wrzące mleko i chwilę gotujemy ciągle mieszając. Odkładamy

Pani na deser
Przekładaniec z malinami 548

miękkimi owocami :D Składniki: Biszkopt (x2): 100 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 100 g masła w temperaturze pokojowej 4 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 2 budynie waniliowe/śmietankowe bez cukru 500 ml mleka 250 g masła w temperaturze pokojowej 4 łyżki cukru Warstwa galaretki: 3 galaretki malinowe/owoce leśne/truskawka  500 g świeżych malin lub innych(...)przez ok. 20-25 min, do suchego patyczka. Po upieczeniu odstawić do wystudzenia. Drugie ciasto upiec tak samo. Krem:   Połowę mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku wymieszać budyń i wlać do gotującego się mleka. Ugotować gęsty budyń. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło utzreć mikserem na puch, dodawać stopniowo zimny budyń i miksować na gładką masę. Warstwa galaretki

Malinowo w kuchni
Sernik czekoladowy na kruchym cieście z rodzynkami. 202

Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 2 żółtka 3 całe jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 kopiasta łyżka kakao 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 1 szklanka rodzynek Pianka: 4 białka 1 pół szklanki cukru 2 budynie waniliowe ( bez cukru(...)czas przygotowania pozostałych składników. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę, cukier, cukier waniliowy i żółtka ucieramy na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy, dodajemy budynie, kakao i ser i dokładnie ucieramy, na koniec dodajemy rodzynki i dokładnie mieszamy. Masę serową wykładamy równomiernie na ciasto. 3. Pianka: Białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy

Izabelawkuchni
Tort pszczółka-z miodowymi spodami,biszkoptem i kremem 233

szkl cukru 8 łyżek wody 8 łyżek oleju 1,5 szkl mąki pszennej tortowej (szkl 250 ml) 1 łyżeczka proszku do pieczenia KREM 5 szklanek mleka 1250 ml 3 budynie śmietankowe bez cukru po 40g 2 łyżki mąki 2 żółtka 1 łyżka cukru waniliowego barwnik spożywczy żółty w proszku 300g masła lub margaryny SPODY MIODOWE 100g masła lub margaryny(...)KREM Litr mleka wlewamy do garnka,dodajemy barwnik i zagotowujemy .W szklance mleka mieszamy resztę składników i wylewamy na gotujące się mleko. Mieszamy do zgęstnienia. Ma powstać gęsty żółty budyń. Budyń studzimy. Masło w temp pokojowej ucieramy na puch i dodajemy po łyżce budyniu miksując .I krem gotowy :) PONCZ -składniki mieszamy ze sobą.  SKŁADANIE TORTU Zaczynamy od biszkoptu,poczujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto drożdżowe z jagodami i budyniem 172

ciasto: 600 g mąki pszennej typ 450, np.  TOTA 2 łyżki cukru 100 g rozpuszczonego masła 2 jajka szczypta soli Składniki na nadzienie: 1,5 szkl mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru 300 g świeżych jagód Składniki na kruszonkę: 1 szkl mąki pszennej typ 450, np. TOTA 100 g masła 6 łyżek cukru Wykonanie: Rozczyn. Do mleka pokruszyć drożdże(...)godzinę w ciepłe miejsce. Kruszonka. Wszystkie składniki na kruszonkę wymieszać na sypką masę. Odstawić w chłodne miejsce. Nadzienie: Jagody opłukać i osuszyć. Szklankę mleka zagotować, resztę wymieszać z budyniem. Ugotować jak normalny budyń. Całość. Okrągłą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować tłuszczem i obsypać mąką. Blaszkę wylepić ciastem, łącznie z bokami. Do środka wlać jeszcze ciepły budyń, posypać obficie jagodami

Trufelkowo
Ciasto KINDER BUENO bez pieczenia 958

łyżki cukru, masło, mleko w proszku i postawić na gazie. Cały czas podgrzewać, mieszając, aż składnik dobrze się połączą, grudki mleka proszę rozcierać szpatułką ( patrz FILM ). Powstanie taki mleczny budyń, jeśli w masie zostaną małe grudki mleka to proszę się nie przejmować rozbiją się podczas miksowania. Budyń mleczny podgrzewałam przez około 10 minut. Budyń mleczny zdjąć z ognia i nakryć(...)najdrobniej (ja użyłam do tego młynka do kawy). 5. Do miski przełożyć serek mascarpone i wymieszać krótko mikserem na średnich obrotach. Dodać do niego w 3 partiach ostygnięty mleczny budyń, przy 3 partii proszę również dodać zmielone orzechy, dokładnie wymieszać. 6. Pozostałą śmietankę ze składników na ciasto (300ml) ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, dodać

Mała Cukierenka
Przepis #78 Domowy budyń kokosowy (bez laktozy) 151

Witajcie, budyń to idealna propozycja na jesienne desery. Chyba już wspomniałam, że lubię kokos w każdej postaci? Dlatego też postanowiłam przygotować domowy budyń na mleku kokosowym z kokosem w środku:) Pewnie pomyślicie, że za dużo tego kokosa, ale uwierzcie, że jest idealnie! Sami spróbujcie! Jedna porcja to: 153 kcal(...)oddzielnym naczyniu blendujemy pozostałą część mleka z żółtkiem oraz mąką ziemniaczaną. Gdy mleko się zagotuje powoli wlewamy zblendowaną masę cały czas mieszając. Na koniec dodajemy wiórki i ponownie mieszamy. Budyń przelewamy do pucharków i gotowe! Budyń dobrze smakuje podany z kostką gorzkiej czekolady lub konfiturą domowej roboty:) Smacznego

Health-Fit-Life
mini torciki z mandarynką 143

wycinania foremką.   *na 16 sztuk Składniki: na ciasto: 1 opakowanie mieszanki na biszkopt z mąki Szymanowskiej 4 jajka 4 łyżki wody na krem: 750 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 200 g masła 5 kostek czekolady deserowej puszka mandarynek  Mieszankę biszkoptową wsypać do miski, wbić jajka, wlać wodę i zmiksować aż wszystko się połączy. Rozsmarować(...)silikonowej macie do rolad) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, piec około 30 minut. Wystudzić.  Okrągłą foremką o średnicy około 8 cm wyciąć kółka.  Budynie rozmieszać z cukrem i połową mleka. Resztę mleka zagotować, wlać rozrobione budynie i ugotować na gęsto i wystudzić. Zimny budyń utrzeć z masłem, na końcu dodać startą czekoladę. Krem przełożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z kremem budyniowym i malinami 193

pieczenia 😊 Składniki (wymiary blaszki to 23/33): biszkopt: jajka 6 szt, cukier 12 łyżek, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, mąka pszenna 6 łyżek, mąka ziemniaczana 6 łyżek, sól szczypta, masa: budyń śmietankowy lub waniliowy 1 szt, mleko 500 ml, masło 200 g, cukier kryształ 2 łyżki, cukier puder 5 łyżek, dodatkowo: maliny 500 g, galaretka czerwona 2 szt, Sposób przygotowania: Jajka(...)biszkopt odstawiamy do ostygnięcia, następnie usuwamy z niego papier i umieszczamy go z powrotem w blaszce. Skórkę powstałą podczas pieczenia zawsze ściągam z biszkopta i wylepiam nimi boki blaszki. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie garnek z budyniem przykrywamy folią aluminiową, aby na powierzchni nie powstał kożuch i odstawiamy do ostygnięcia. Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, aby było miękkie

kulinarne odsłony pati
Ciasto z budyniem kokosowym, śliwkami, malinami i bezą :) 171

papierem do pieczenia. Blaszkę wylepiłam ciastem i podziurkowałam widelcem. Ciasto piekłam w piekarniku ok. 15-20 minut, do lekkiego zarumienienia w temp. 160 st. C.  Warstwa budyniowa: - 1 budyń śmietankowy (40g)  - 2 łyżki cukru  - puszka mleka kokosowego  -  1/3 szklanki wody Do garnka włożyłam gęstą część mleka kokosowego i dolałam wody.  Do wody pozostałej(...)puszce wsypałam proszek budyniowy oraz cukier, wszystko wymieszałam. Do gotującego się mleka wlałam zawartość puszki i energicznie mieszałam, aż do zgęstnienia budyniu. Budyń wyłożyłam na podpieczony spód. Owoce: - 950 g śliwek - garść malin  - 2 łyżki mąki ziemniaczanej Śliwki umyłam, wydrylowałam i obtoczyłam wraz z malinami w mące ziemniaczanej. Wyłożyłam owoce na budyń kokosowy.  Beza: - 5  białek

Receptura smaku