budyń - 12640 przepisów (strona:130/843)

Ciasto z masą budyniową i owocami bez pieczenia 222

Składniki: (tortownica 24 cm) Mleko 600 ml Budyń śmietankowy 2 opakowania. ( użyłam słodzonych, jeśli użyjecie bez cukru należy dosłodzić 3 pełne łyżki cukru) Biszkopty podłużne 120 g Masło 50 g ( w temperaturze pokojowej) Galaretka czerwona 2 opakowania ( użyłam wiśniowej) Czereśnie 750 g Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy(...)Polub mnie na Facebooku Przygotowanie: Budynie Wmieszać w 100 ml mleka a pozostałe 500 ml zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczony budyń cały czas mieszając. Po zagotowaniu zdjąć z ognia. Do budyniu dodać masło pokrojone na mniejsze kawałki i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia się masło i połączenia składników. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Tortownicę o wymiarach 24 cm wyłożyć biszkoptami

Kulinarne przygody
Chałwowiec bez pieczenia 545

porzeczkowym. Ciasto nie wymaga pieczenia i jest dość szybkie i łatwe w przygotowaniu. Polecam!     Składniki: ok 50 sztuk kakaowych herbatników 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 3 budynie śmietankowe -po 40g (bez cukru) + 3 łyżki cukru 3 szklanki mleka 1 kostka miękkiego masła (200g) 3 łyżki cukru pudru 300g chałwy waniliowej Do dekoracji: sezamki     *** Na dnie(...)blaszki wykładamy warstwę herbatników (moja blaszka ma wymiary 24×24 cm) *** *** Przygotowujemy krem: z mleka odlewamy jedną szklankę. Resztę mleka zagotowujemy. W odlanym mleku mieszamy cukier oraz budynie. Masę wlewamy do gotującego się mleka, cały czas mieszamy i gotujemy aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń studzimy. Masło ucieramy razem z cukrem pudrem i stopniowo dodajemy zimny budyń. Całość dokładnie ucieramy

Blog z Apetytem
Sernik z musem z czarnej porzeczki na kruchym cieście. 188

mała łyżeczka proszku do pieczenia 1 średnie jajko Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny Mus porzeczkowy: 3 szklanki czarnej porzeczki 1 budyń waniliowy ( bez cukru  i na pół litra(...)wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej i musu. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Mus: Porzeczki oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, przekładamy do miski

Izabelawkuchni
Lodowiec z truskawkami i jagodami 1829

pieczenia, z orzeźwiającą galaretką i owocami.  Takie ciasta najczęściej goszczą u mnie na stole podczas gorącego lata. Polecam :) Masa budyniowa: 1,5 szkl mleka 5 żółtek 1 budyń waniliowy 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200 g masła w temp. pokojowej 1,5 łyżki gorzkiego kakao 2 galaretki o smaku owoców leśnych ok 500 g owoców: truskawki, jagody(...)maliny ok 100-120 g okrągłych biszkoptów Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody, odstawić do czasu aż zacznie tężeć. Masa: żółtka utrzeć z cukrem na jasną masę. Dodać budyń, mąkę, ekstrakt waniliowy i 1/2 szklanki mleka. Zmiksować. Szklankę mleka zagotować. Cienkim strumieniem wlewać masę jajeczną na gotujące się mleko, energicznie mieszając do czasu aż budyń zgęstnieje. Zestawić z ognia

Smakołyki Asi
Proste ciasto cytrynowe z kremem budyniowym, ptasim mleczkiem i galaretką z truskawkami 154

gram mąki  4 jaja  skórka otarta z 1 cytryny 200 gram cukru  szczypta soli  Krem budyniowy (składniki powinny mieć temperaturę pokojową): 2 opakowania budyniu śmietankowego 1/2 litra mleka  1/2 szklanki cukru 150 gram margaryny Palma Marki Bielmar Dodatkowo: 500 gram mlecznych pianek w czekoladzie  1/2 kg truskawek  2 galaretki truskawkowe rozpuszczone(...)blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 25 minut. Po upieczeniu wystudź spód do temperatury pokojowej.  W tym czasie ugotuj budyń według przepisu na opakowaniu, tylko ilość mleka pomniejsz o połowę. Budyń ma być gęsty. Do kremu musi być zupełnie wystudzony. Margarynę utrzyj z cukrem na puszystą masę i stopniowo dodawaj budyń

Mango Papaja
Budyń jaglany 134

Sezon na soczyste owoce inspiruje mnie do przygotowywania pysznych deserów, niekoniecznie kalorycznych. Dzisiaj zrobiłam pyszny budyń z kaszy jaglanej. Kremowy, delikatny, z musem z brzoskwini, słodzony miodem. Pyszne śniadanie czy deser dla tych, którzy dbają o formę i lubią jeść zdrowo! Budyń z kaszy jaglanej / 2 porcje Składniki: 100 g kaszy jaglanej 500 ml mleka lub nieco więcej miód(...)kasza będzie bardzo miękka. W razie potrzeby dolewamy mleko. Ugotowaną kaszę przekładamy do blendera. Miksujemy, dodajemy do smaku nieco miodu. W zależności od preferowanej konsystencji, można dolać mleka. Budyń przelewamy do szklaneczek. Obieramy brzoskwinie i blendujemy na mus. Budyń jaglany podajemy z musem brzoskwiniowym i wiórkami kokosu. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno

Moja smaczna kuchnia
Tort ananasowo-truskawkowy 201

wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 30-35 min. w 180  º C. Biszkopt lepiej upiec dzień wcześniej, wówczas lepiej będzie się kroił. Krem ananasowy: puszka ananasów opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego 3/4 szklanki wody 2 łyżki cukru 200 g dobrego masła Zawartość puszki przerzucamy na sitko. Sok z ananasów zagotowujemy, budyń z cukrem mieszamy z wodą i wlewamy(...)gotującego się soku. Gotujemy budyń, zestawiamy z ognia i dokładnie przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch, partiami dodajemy budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Kawałki ananasów dokładnie odsączamy i dodajemy do kremu. Galaretka truskawkowa: 600 g truskawek op.galaretki truskawkowej sok z połowy cytryny 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki żelatyny

Anielskie wypieki
CRUMBLE Z TRUSKAWKAMI I ŚMIETANKOWYM BUDYNIEM 242

każdymi owocami. Nie dosyć, że pyszne, to jeszcze bardzo proste i szybkie do zrobienia (szczególnie jak się ma zawsze zamrożony woreczek kruszonki).  Tym razem wzbogaciłam je o budyń śmietankowy - wyszło przepysznie!  Składniki: truskawki (ilość zależy od tego, ile porcji będziemy przygotowywać) 1 budyń śmietankowy z cukrem ugotowany w 400 ml mleka (klasycznie jest na 500 ml) kruszonka (przepis(...)tutaj ) Wykonanie: Na spód każdej kokilki wsypujemy łyżkę kruszonki i ugniatamy. Na to nakładamy po łyżce ugotowanego budyniu, na budyń pokrojone na kawałki truskawki i całość zasypujemy obficie kruszonką. Kokilki ustawiamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 15 minut (do zezłocenia się kruszonki). Zjadamy najlepiej ciepłe

Walijskie Pichcenie
KRUCHE OWSIANE BABECZKI Z BUDYNIEM I RABARBAREM FIT 154

Rabarbar... kiedy, tylko pojawia się na uginających od nowalijek straganach, od razu mam ochotę na kruche ciastko z budyniem. Zatem przedstawiam babeczki o kruchym, owsianym spodzie, domowym budyniu waniliowym, marmoladą rabarbarową doprawioną cynamonem i rodzynkami, posypane kawałkami gorzkiej czekolady i kruchymi okruszkami... ach... A wszystko BEZ CUKRU !!! Trochę pracochłonne, ale uwierzcie - warto! Wyszło mi 14 babeczek. SKŁADNIKI NA KRUCHE CIASTO(...)przygotowuję rabarbar  MARMOLADA RABARBAROWA : 5 łodyg rabarbaru 3 łyżeczki cynamonu 6 łyżek syropu z agawy szklanka rodzynek PRZEPIS: kroję rabarbar w paseczki duszę ze wszystkimi składnikami, aż zgęstnieje BUDYŃ: 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 5 żółtek pół łyżeczki olejku waniliowego szklanka mleka 5 łyżek syropu z agawy, miodu PRZEPIS: do rondelka wsypuję mąkę, żółtka, olejek i syrop podgrzewam na wolnym

Upiecz sobie babeczkę
Ciasto Fale Dunaju 163

mleka roślinnego 1/3 szklanki (około 80 ml) oleju 1 łyżka (15 ml) kakao Masa budyniowa: 400 ml mleka kokosowego (1 puszka) 2 szklanki (500 ml) mleka roślinnego 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 2 łyżeczki agaru 1/2 szklanki cukru trzcinowego Nadzienie: 3-4 jabłka Dekoracja: ulubiona gorzka czekolada lub polewa czekoladowa według tego przepisu Wykonanie: Piekarnik(...)minut albo aż patyczek wetknięty w ciasto będzie suchy. Ciasto odstawiamy do przestudzenia. Następnie przystępujemy do przygotowania masy budyniowej. W garnku z grubym dnem mieszamy mleko koksowe, sojowe, budynie, agar i cukier. Całość zagotowujemy, skręcamy ogień i gotujemy często mieszając aż uzyskamy konsystencję gęstego budyniu. Gotową masę wykładamy na upieczone wcześniej ciasto równomiernie rozprowadzając. Zostawiamy do przestudzenia, a później wkładamy

Lamarida.pl
kora dębowa 363

podzieliłam na dwie równe części. Miałam blaszkę większą niż tradycyjną. Piekłam w 180 stopniach ok 35 minut. Można powoli zabierać się za robienie masy: *1 kostka masła * 2 budynie śmietankowe * 3/4 szklanki wody * 1 łyżka mąki pszennej - opcjonalnie * 5 żółtek * 2 paczki delicji albo 1 duża paczka - dowolny smak * brzoskwinie w puszce - duże * 2 galaretki brzoskwiniowe * 3 łyżki cukru Odlałam(...)brzoskwiń i wymieszałam z wodą. Wlałam do szklanki odrobinę płynu i wymieszałam z budyniami, cukrem, żółtkami i mąką. Użyłam w pewnym momencie miksera, by żółtka porządnie się utarły i nie powstał budyń z żółtek. Pozostałą część soku i wody zagotowałam i dolałam utartą wcześniej masę. Zagotowałam. Utarłam masło i po łyżce dodawałam ostudzony budyń. Zabrałam się za przekładanie ciasta: * ciasto

Pieprzyć z Fantazją
Truskawkowy 3 Bit 7577

ciepłe dni. Delikatne, niezbyt słodkie i wypełnione pysznym musem ze świeżych truskawek. Składniki: duże opakowanie herbatników Petit Beurre 350g Krem budyniowy: 200 g masła (w temperaturze pokojowej) 2 budynie waniliowe (bez cukru) 500 ml mleka 4 łyżki cukru Warstwa truskawkowa: 3 szklanki musu truskawkowego (najlepiej ze świeżych truskawek) 1/2 szklanki cukru 8 łyżeczek żelatyny Warstwa śmietanowa: 3/4 litra śmietany kremówki(...)pieczenia. Na spodzie ułożyć warstwę herbatników, dopychając idealnie jeden do drugiego. Z mleka odlać pół szklanki i dodać do niego proszek budyniowy. Resztę mleka zagotować z cukrem. Wlać rozrobiony budyń. Zmniejszyć temperaturę i podgrzewać ciągle mieszając, do momentu, kiedy masa zgęstnieje i będzie jedwabista. Odstawić do całkowitego ostudzenia. Aby zapobiec stworzeniu się kożucha - budyń przykryć folią spożywczą, dociskając

Świat Ciasta
Ciasto "Pijak" 225

ciasto 2 200 g wiórków kokosowych 150 g cukru 100 g maku aromat waniliowy 6 jajek krem budyniowy 500 ml mleka 250 g masła 100 g cukru 60 g budyniu  waniliowego (1 opakowanie) 30 g mąki pszennej(3 łyżki) 20 g mąki ziemniaczanej(2 łyżki) nasączenie 120 g ciepłej wody 50 ml wiśniówki dodatkowo 200 g dżemu wiśniowego(...)Ciasto przelać do prostokątnej formy. Piec około 30 minut w 180 stopniach. Wystudzić. Krem budyniowy : 300 ml mleka zagotować z cukrem. W 200 ml mleka rozmieszać obie mąki i budyń. Do gotującego się mleka dodać mieszankę. Gotować do momentu powstania gęstego budyniu. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć do białości. Stopniowo dodawać zimny budyń. krem schłodzić 30 minut w lodówce. Upieczony biszkopt

Ciasta z tradycjami

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję