budyń - 12640 przepisów (strona:121/843)

Ciasto Snickers Bez Pieczenia 125

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA CIASTO SNICKERS BEZ PIECZENIA Składniki: *forma 24×21 650 g herbatników czekoladowych 150 g masła 2 łyżki cukru 400 g masy krówkowej 2 budynie śmietankowe 150 g orzeszków ziemnych solonych Polewa: 100 g czekolady 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki masła 3 łyżki mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Formę wyłożyć folią spożywczą(...)nachodziła na boki. Następnie wyłożyć pierwszą warstwę herbatników. Budynie rozpuścić w 200 ml mleka a pozostałe mleko zagotować z dodatkiem cukru. Po zagotowaniu mleka wlać mieszankę i zagotować budyń. Do budyniu dodać masło i mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy. Możemy zrobić to przy użyciu miksera, na wolnych obrotach. Połowę masy rozsmarować na herbatnikach i przykryć drugą warstwą herbatników. Masę

Przepiski.pl
Ciasto TRIO-czekoladowo-śmietankowe z jabłkami bez pieczenia +FILM 124

SKŁADNIKI *proporcje na małą blaszkę ok 24x24cm *szklanka u mnie to zawsze 250ml MASA CZEKOLADOWA -750ml mleka -150g masła lub margaryny -0,5 szkl cukru -2 budynie czekoladowe po 40g bez cukru -1 łyżka ciemnego kakao PIANKA ŚMIETANKOWA -500ml śmietanki 30% -0,5 szkl cukru pudru -1 łyżka żelatyny -200 ml gorącej wody JABŁKA -1 kg jabłek(...)Brześć 200g Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia i układamy słomkę ptysiową, tak by ciasno przylegała do siebie. Do garnka dajemy 750ml mleka, łyżkę kakao, 1/2 szkl cukru, 2 budynie czekoladowe bez cukru po 40g-wszsytko mieszamy trzepaczką do połączenia, gotujemy by powstał nam gęsty budyń. Do gorącego budyniu dodajemy 150g masła, mieszamy do połączenia. Gorąca masę wykładamy na słomkę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem 131

składników, wymieszać dokładnie łyżką i wylać na blaszkę. Piec 20 minut w 170 stopniach.   Tak samo przygotować i upiec drugi blat, ostudzić. Składniki na krem cytrynowy: 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 375 ml mleka pasteryzowanego! 200 ml soku z cytryny 200 g cukru cukier waniliowy lub otarta laska wanilii lub pół łyżeczki pasty waniliowej 4 żółtka(...)bardzo miękkiego masła Dodatkowo: cukier puder Zimne mleko (musi być pasteryzowane bo inaczej się zwarzy…) wymieszać z sokiem z cytryny. Odlać ok. 120 ml i rozpuścić w tym budynie, cukier i cukier waniliowy. Następnie dodać żółtka i jeszcze dobrze wymieszać. Pozostałą mieszankę zagotować i wlać do niej rozpuszczony budyń z żółtkami. Stale mieszając gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia

UgotujmyTo.pl
Torcik kawowo - migdałowy 130

Deser kawowo – migdałowy, delikatny torcik kawowo - migdałowy, bez pieczenia. 100 g włoskich ciasteczek migdałowych amaretti, 500 ml mleka, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 6 łyżeczek kawy mielonej, 1/2 łyżeczki do kawy cynamonu, 4 – 5 łyżek cukru, 20 -30 ml brandy, 12 g żelatyny, Dno tortownicy (średnica 20 - 22 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Ciasteczka skrop brandy. Mleko zagotuj(...)wsyp do niego kawę, wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 10 minut. Mleko przecedź przez gęste sito. Dopraw do smaku cynamonem. Do miseczki wsyp budyń i cukier, wlej trochę przestudzonego mleka kawowego. Dokładnie wymieszaj. Pozostałe mleko zagotuj, a następnie wlej do niego mleko wymieszane z budyniem i cukrem. Dokładnie wymieszaj i dalej mieszając zagotuj. Żelatynę wsyp do miseczki, wlej

królestwo garów
Ciasto nutka Jabłkowa 108

łyżek cukru ·        200 g margaryny ·        360 g herbatników ·        2 opakowania budyniu waniliowego ·        3¾ szk. mleka ·        10 g orzechów włoskich ·        40 g czekolady białej(...)szklankach gorącej wody i wlewamy do jabłek, 2 minuty gotujemy i odstawiamy do lekkiego stężenia. 3.    Dwie szklanki mleka gotujemy a w jednej szklance mleka rozrabiamy dwa budynie i sześć łyżek cukru i wlewamy do gotującego się mleka, mieszamy aż budyń zgęstnieje, odstawiamy do wystygnięcia. 4.    Margarynę miksujemy mikserem i stopniowo dodajemy wystudzony budyń

Kulinarna Chwila
Ciasto 3 BIT Bez Pieczenia 133

poniższym przepisem. Na pewno nie pożałujecie! PRZEPIS NA CIASTO 3 BIT Składniki: 500 g herbatników 500 g masy krówkowej Składniki na krem budyniowy: kostka masła – 200 g 2 budynie bez cukru – proszek 2 x 40 g 2 szklanki mleka 2% – 500 ml 2 łyżki cukru Składniki na masę śmietanową: 400 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru(...)szklanki mleka oraz dwie łyżki cukru i doprowadź do wrzenia. Zostaw pół szklanki mleka i wymieszaj w niej proszek budyniowy, który wlej do wrzącego mleka. Od razu zacznij mieszać budyń. Budyń odstaw do przestudzania pod przykryciem by nie powstał kożuch. Ubijaj masło mikserem na najwyższych obrotach. Stopniowo dodawaj przestudzony budyń. Przygotowanie formy: Formę wyłóż papierem do pieczenia. Dno wypełnij pierwszą

Przepiski.pl
Domowe Monte 156

Domowe Monte deserek którym zajadają się mali i duzi. Zdrowa przekąska bez zbędnych ulepszaczy. Niewyszukane składniki a przygotowanie jest banalnie proste. 6 małych deserków 1 budyń waniliowy (40g) z cukrem 500 ml mleka 200ml. słodkiej śmietanki do ubijania 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka ciemnego kakao 1 czubata łyżka masła orzechowego Budyń ugotuj według instrukcji na opakowaniu następnie przykryj(...)folią spożywczą tak aby pokrywała całą powierzchnię budyniu i odstaw do całkowitego wystudzenia. (zapobiegnie to tworzeniu się grubego kożucha ) Śmietankę ubij wraz z cukrem pudrem na gęsty krem i dodaj do zimnego budyniu. Zmiksuj całość na niskich obrotach miksera.  Tak przygotowaną masę budyniową podziel na dwie równe części. Do jednej części dodaj kakao, masło orzechowe i zmiksuj do połączenia

Andzia Pichci
Jabłecznik 157

wyszła w miarę niska, dlatego użyłam niezbyt dużej ilości jabłek oraz, aby nadzienie nie było zbyt rzadkie i aby jabłka nie wypływały przy krojeniu. Dlatego do jabłek dodałam trochę budyniu w proszku i kaszy manny. Szarlotka wyszła przepyszna. Mimo iż jest to ciasto kruche, to jednocześnie jest miękkie i delikatne. Taka szarlotka jest dla mnie idealna. Mam nadzieję(...)żółtka 0,5szkl. cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka serka homogenizowanego waniliowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nadzienie: ok. 1,5kg kwaskowych jabłek 2 łyżki cukru 1 łyżka budyniu śmietankowego 2 płaskie łyżki kaszy manny ok. 0,5 łyżeczki cynamonu Sposób przygotowania: Mąkę przesiałam do dużej miski. Dodałam cukier i proszek do pieczenia i wymieszałam. Następnie wbiłam żółtka (białka

Waniliowe Improwizacje
Ciasto krówka budyniowa na biszkopcie 164

zmiksuj do połączenia się składników. Cały czas miksując masę żółtkową wlej powoli gotujące się mleko. Całość przelej z powrotem do garnka i gotuj na małym ogniu do powstania gęstego budyniu. Ugotowany budyń przykryj folią spożywczą tak, aby stykała się z powierzchnią budyniu i odstaw do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło zmiksuj przez chwilę a następnie zacznij dodawać zimny budyń po łyżce

Słodki Blog
Orzechowiec znad Sekwany 153

orzechów włoskich Składniki na masę: ·        2 szklanki mleka ·        5 żółtek ·        1 budyń waniliowy ·        3 łyżki cukru ·        2 ½ łyżki mąki pszennej ·        400 g margaryny Składniki(...)pieczenia i pieczemy 20 minut w 180 ° C. Sposób przygotowania masy: 1.    Półtora szklanki mleka wlewamy do rondelka, wsypujemy cukier i gotujemy. W połowie szklanki mleka rozrabiamy budyń z mąką oraz żółtkami. 2.    Do gotującego się mleka wlewamy rozrobiony budyń i gotujemy do uzyskania gęstej masy. 3.    Margarynę ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy ostudzony

Kulinarna Chwila
Racuszki drożdżowe z jabłkami i budyniem 320

Racuszki drożdżowe z jabłkami i budyniem     Składniki: Ciasto: 7g suchych drożdży 250g mąki pszennej 250ml letniego mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego- 40g 2 jajka 2 łyżki cukru szczypta soli Dodatkowo: 2 jabłka olej do smażenia cukier puder do posypania       *** Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy suche drożdże, budyń (sam proszek), sól oraz cukier i mieszamy. Następnie(...)posypujemy obficie cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Racuszki drożdżowe z jabłkami i budyniem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Ciasto jogurtowo-śmietankowe 109

ciasto: 80 g masła 130 g mąki pszennej 1 żółtko 2 czubate łyżki cukru Składniki na masę śmietanowo-jogurtową: 400 g jogurtu greckiego 400 g śmietany 18% 1 opakowanie budyniu truskawkowego lub malinowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 4 białka 1 szklanka cukru Instrukcje Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i zagnieść. Spód tortownicy o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia(...)białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy połowę cukru (pół szklanki). W osobnej misce mieszamy połowę jogurtu 200 g, połowę śmietany 200 g i 1 budyń, dodajemy ubita pianę i delikatnie mieszamy. Tak samo postępujemy z pozostałymi składnikami i drugim budyniem, które mieszamy w oddzielnej misce. Na podpieczony i wystudzony spód wykładamy masę śmietanowo-jogurtową, łyżka

To co lubię - gotuję i polecam
Biszkopt z budyniem jabłkowo-pomarańczowym 181

Biszkopt z budyniem jabłkowo-pomarańczowym rozpływa się w ustach. Dość prosty w przygotowaniu. Jabłka możemy zastąpić innymi owocami, wedle naszych upodobań smakowych. Biszkopt według podanego przepisu, zawsze się udaje. Kiedy niespodziewani goście na horyzoncie a chcemy coś lekkiego podać jako deser, zachęcam do skorzystania z przepisu. Pięknie wygląda i obłędnie smakuje. Składniki Biszkopt 5 jajek 1 szklanka pszennej mąki(...)łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 5 łyżek oleju Budyń 700 ml soku pomarańczowego 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jabłka , obrane pokrojone w kostkę sok z 1 cytryny Piekarnik rozgrzać na 160 stopni. Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywno. Nie przerywając ubijania dodawać porcjami cukier, na koniec dodać oliwę, po jednej łyżce. Mąkę razem

gotuj ze mną
CZEKOLADOWA CYGANKA Z WIŚNIAMI – podobne do WZ 788

polecam! SKŁADNIKI: (24×28 ) BISZKOPT: * jajko – 8 szt * mąka pszenna – 8 łyżek * cukier – 8 łyżek * kakao – 3 łyżeczki KREM BUDYNIOWY: * mleko – 500 ml * budyń śmietankowy – 1 op * mąka ziemniaczana – 1 płaska łyżka * cukier – 3 łyżki * masło – 200 g KREM WIŚNIOWY: * dżem wiśniowy z owocami – 500 g * żelatyna(...)suchego patyczka ( ok. 35 minut ) w 170C bez termoobiegu. Po wystudzeniu kroimy na 2 blaty. KREM BUDYNIOWY: Szklankę mleka gotujemy z cukrem. Pozostałe mleko mieszamy z mąką ziemniaczaną i budyniem, wlewamy na gotujące się mleko. Cały czas mieszając gotujemy kremowy budyń. Studzimy, po wystudzeniu dodajemy łyżka po łyżce do utartego masła. Wyciągamy na biszkoptowy blat, wygładzamy. MASA WIŚNIOWA: Żelatynę mieszamy

Ostra na Słodko
Morelowy budyń z chia wegański 140

Domowy budyń najlepszy bo bez konserwantów, barwników. Zrobiony z owoców pysznych. Podałam go z puddingiem chia, płatkami kokosowymi. Prosty, szybki do zrobienia. Do tego wegański i bez cukru. Oczywiście kto chce słodzi.   budyń: 500 g moreli 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier opcjonalnie ja nie dodałam 150 ml wody 250 ml mleczka kokosowego pozostałe: 150 ml mleczka kokosowego 1 łyżka(...)nasion chia płatki kokosowe mięta Do 150 ml mleczka kokosowego wsypuję nasiona chia i odstawiam na 30 minut aż napęcznieją. Budyń: Morele myję, pozbawiam pestek, przekładam do garnka, dolewam wodę i przesmażam na wolnym ogniu aż zmiękną. Miksuję blenderem. W mleczku kokosowym rozrabiam mąkę ziemniaczaną. Wlewam do gotującego musu morelowego i mieszam. Budyń przekładam do szklanek. Odstawiam do przestygnięcia. Dodaję

wesoła kuchnia