budyń - 12640 przepisów (strona:119/843)

Pyszne ciasto Truskawkowa Delicja-z kremem i truskawkową pianką +FILM 433

zawsze 250ml* BISZKOPT -4 jajka -1/3 szkl cukru -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -łyżka mąki ziemniaczanej -3/4 szkl mąki pszennej tortowej KREM -1 litr mleka -3 budynie śmietankowe po 40g  bez cukru -3/4 szkl cukru -2 cukry waniliowe -200g masła lub margaryny PIANKA TRUSKAWKOWA -ok 400g truskawek -0,5 szkl cukru -500ml śmietanki(...)łyki żelatyny -125 ml wrzątku  DODATKOWO -2 galaretki truskawkowe -750 ml wrzątku -truskawki  Na początek polecam zrobić bazę kremu-do garnka dajemy mleko, cukier, cukier waniliowy, budynie-dokładnie mieszamy i gotujemy też mieszając tak by się nie przypaliło. Budyń studzimy do temp pokojowej.  BISZKOPT Białka oddzielamy od żółtek, następnie ubijamy je na sztywną pianę, wciąż ubijając dodajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kokosowy 3 bit 167

Kuchnie Świata   Składniki na blaszkę 25/30 cm 40 dag maślanych herbatników 45 dag   masy kajmakowej   Krem budyniowy: 20 dag masła 3 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru   Krem kokosowy: 250 ml kokosowej śmietanki 22% 200 ml śmietany kremówki 10 dag serka mascarpone 10 dag białej czekolady   Dodatkowo: 3 łyżki wiórek kokosowych(...)zmiksować na gęsty krem.   Krem budyniowy: Budnie rozpuścić w ¾ szklanki zimnego mleka, resztę mleka zagotować z cukrem, doprowadzić do wrzenia , wlać rozrobiony proszek budyniowy i ugotować gęsty budyń, gdy dobrze zabulgocze, zestawić z ognia, gdy odparuje przykryć folią aby nie zrobił się kożuch i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Ważne jest aby podczas studzenia budyniu nie mieszać. Miękkie masło utrzeć

Wanilia i Kardamon
Ciasto z ptasim mleczkiem siostry Anastazji 95

cukrem na puch, dodaj przesianą mąkę, kawę i zmiksuj. Zagotuj mleko i zmniejsz ogień. Dość szybko dodaj masę kawową i szybko wymieszaj, najlepiej ręcznym mikserem, aż do uzyskania kawowego budyniu. Zdejmij budyń z ognia, wystudź. Budyń musi mieć temperaturę pokojową, podobnie jak masło. Galaretki rozpuść w 750 ml wrzątku i zostaw do ostygnięcia. Przez 3 minuty ucieraj masło na puch(...)dodawaj stopniowo po łyżce chłodnego budyniu, miksuj do uzyskania gładkiego kremu. Biszkopt I, nasączony włóż razem z papierem do blaszki, w której się piekł i posmaruj połową kremu kawowego. Na wierzchu poukładaj ptasie mleczko w redach o równych wąskich odstępach. Przestrzenie między ptasim mleczkiem zalej już tężejącą galaretką. Nie może być płynna. Wyrównaj i włóż do lodówki, aż całkowicie stężeje

Z Kuchni Do Kuchni
Tort zawijany 95

pół wzdłuż dłuższego boku i od razu zwijam w rulon razem ze ściereczką. Odstawiam do wystygnięcia. W tym czasie przygotowuję krem. Składniki na krem budyniowy: 400 ml mleka 1 budyń 40 g 3 łyżki ksylitolu lub cukru 100 g miękkiego masła Dodatkowo: 1 pomarańcza Ulubiony dżem lub krem czekoladowy, lub czekolada rozpuszczona w niewielkiej ilości śmietanki. Przygotowanie: Odlewam 1/3 szklanki(...)mleka, dodaję proszek budyniowy i cukier i dokładnie mieszam. Resztę mleka zagotowuję, dodaję rozpuszczony w mleku budyń, dokładnie mieszam i gotuję, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do wystygnięcia.   Miękkie masło ucieram mikserem do białości, dodaję partiami wystudzony budyń, sok i skórkę otartą z pomarańczy (krem możesz dosłodzić cukrem pudrem, jeśli wydaje Ci się za mało słodki). Teraz składam tort. Rozwijam

Słodki sentyment
Szybkie ciasto z jabłkami 810

jesteś pewna swoich umiejętności w pieczeniu. Lub po prostu nie chcesz włączać piekarnika, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. To łatwy deser bez pieczenia z dżemem jabłkowym, twarogiem i budyniem. Przepis na szybkie ciasto z jabłkami pozwala na przygotowanie prostego deseru z kilku łatwo dostępnych składników. To ciasto bez mleka, bez jajek i bez oleju. Tylko herbatniki, masa z twarogu(...)budyniu i masła oraz polewa czekoladowa. Wszystko przygotujesz w nie więcej niż 20 – 30 minut. Potem wystarczy ciasto wstawić do lodówki, aby stężało. Nasze szybkie ciasto z jabłkami ze słoika jest lekko kwaśne i kremowe. Smaki się idealnie uzupełniają. Poza tym deser bardzo ładnie się prezentuje i cudownie pachnie. Do masy jabłkowej warto dodać galaretkę agrestową, która wprowadza

Kuchnia Na Wypasie
Cytrynowiec 110

mąka pszenna 3/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, jajka 4 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, mąka ziemniaczana 1 łyżeczka, Krem cytrynowy: cytryny 3 szt,  żółtka 3 szt,  budyń śmietankowy 2 szt,  mąka pszenna 1,5 łyżki,  mąka ziemniaczana 1 łyżka,  cukier 3/4 szklanki,  cukier waniliowy 1 paczka, woda,  masło 250 g,  Krem(...)żółtka, mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i proszek budyniowy. Zmiksować blenderem, tak aby nie było grudek i powoli wlewać do gotującej się wody z sokiem i cukrem. Energicznie mieszać, aby budyń się nie przypalil i aby nie było grudek. Gotować przez 3 min. Budyń przykryć folią spożywczą i odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodawać po łyżce ostygniętego

kulinarne odsłony pati
Słodka Stefanka – kuchnia podkarpacka 107

zastąpić masłem) 100 g cukru (proponuję 50 g) 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 4 łyżki miodu Krem: 200 g masła 1 szklanka cukru pudru (proponuję pół szklanki) 1 budyń waniliowy 500 ml mleka (do budyniu) 1 słoiczek powideł śliwkowych kakao do oprószenia Mąkę siekamy z margaryną. Dodajemy cukier, jajko, sodę oczyszczoną, miód i wyrabiamy jednolite ciasto. Dzielimy(...)części. Każdą część rozwałkowujemy na brytfance o wymiarach 25x35 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 175 stopni C (grzałka góra-dół) przez 10-12 minut. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem, a kiedy krem jest puszysty dodajemy po 1 łyżce budyniu. Pierwszy placek smarujemy cienko powidłami i wykładamy na niego

Trzeci talerz
Drożdżówki z budyniem i truskawkami 92

Jajka 2  Cukier 80 g Masło 100 g Sól szczypta Dodatkowo: Truskawki 250 g  Kruszonka: 50 g mąki pszennej, 25 g masła, 25 g cukru Budyń śmietankowy Jajko do posmarowania drożdżówek przed pieczeniem Przygotowanie : Na początku przygotowujemy rozczyn . Do miski rozkruszam drożdże, dodaje łyżkę mąki, łyżkę cukru zalewam ciepłym mlekiem. Wszystko razem mieszam i odstawiam(...)czasie do miski wsypuje wszystkie składniki na kruszonkę i przeciskam składniki przez palce do uzyskania kruszonki. Wkładam do lodówki do schłodzenia do czasu wyrośnięcia ciasta. Truskawki kroje na ćwiartki. Budyń ugotować zgodne z instrukcją na opakowaniu zmniejszając ilość mleka z 500 na 400 ml. Jeśli budyń jest bez cukru to dosłodzić do smaku. Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat kuchenny. Ciasto

Kulinarne przygody
małe ptysie z budyniem waniliowo-czekoladowym... 93

Składniki: ptysie: woda 1 szklanka, margaryna 125 gram, mąka tortowa 1 szklanka, jajka 5 sztuk "M" krem budyniowy: mleko 400ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, budyń czekoladowy 1 opakowanie, cukier 4 łyżki, margaryna 200 gram cukier puder do posypania W garnku gotować wodę z margaryną, na roztopioną margarynę wsypać mąkę i szybko mieszać cały czas aby masa się nie przypaliła(...)odstępach od siebie. Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, piec około 30 minut, upieczone ptysie dobrze wystudzić. krem budyniowy: 1,5 szklanki mleka, cukier zagotować i wlać budynie wymieszane w reszcie mleka, mieszać do zagęszczenia i dobrze wystudzić. Miękką margarynę utrzeć mikserem do białości, dodawać po łyżce zimnego budyniu, aż do całkowitego jego wykorzystania. Krem nałożyć do worka

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto Orzechowa Dama 275

kawy lub herbaty, jak również na specjalne okazje. PRZEPIS NA CIASTO ORZECHOWA DAMA Składniki Na blaszkę: 25×36 Masa budyniowa : 0,5l mleka mleka 150g masła lub margaryny 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 łyżka cukru zwykłego 1 łyżeczka cukru wanilinowego Masa śmietanowa: 800 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 150 ml wrzątku Dodatkowo: 1 puszka(...)masy kajmakowej ok. 200 g ciemnych herbatników ok. 400 g jasnych herbatników 200 g orzechów włoskich Wykonanie Masa budyniowa : Budynie z dodatkiem cukru ugotować w 0,5l mleka. Ugotowany budyń zdjąć z ognia i pozostawić do wystygnięcia. Miękkie masło utrzeć na gładką masę i stopniowo dodawać budyń. Miksować do powstania jednolitej masy. Masa śmietanowa: Żelatynę zalać 150 ml wrzątku. Dokładnie

Alle Dobre!