Drożdżówki z budyniem i truskawkami

Drożdżówki z budyniem i truskawkami

Drożdżówki z budyniem i truskawkami

  Składniki: (szklanka 250 ml) (porcja na 12 sztuk) Rozczyn: Drożdże świeże 50 g Mleko letnie 250 ml Mąka łyżka Cukier łyżka Ciasto właściwe: Mąka pszenna tortowa 500 g Jajka 2  Cukier 80 g Masło 100 g Sól szczypta Dodatkowo: Truskawki 250 g  Kruszonka: 50 g mąki pszennej, 25 g masła, 25 g cukru Budyń śmietankowy Jajko do posmarowania drożdżówek przed pieczeniem Przygotowanie : Na początku przygotowujemy rozczyn . Do miski rozkruszam drożdże, dodaje łyżkę mąki, łyżkę cukru zalewam ciepłym mlekiem. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.