budyń - 12640 przepisów (strona:123/843)

RAFAELLO BEZ PIECZENIA + FILMIK 136

rzadka ani za gęsta. Herbatniki na drugi dzień ładnie miękną i ciasto jest mięciutkie i pyszniutkie, polecam.  SKŁADNIKI :  2 duże paczki herbatników 1 litr mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 2 łyżki z czubkiem, mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru  1 cukier wanilinowy 200 g masła  250 g wiórków kokosowych  2 kieliszki wódki(...)PRZYGOTOWANIE :  Mleko przelewamy do garnka, cześć zostawiamy i mieszamy w nim budynie i mąk ę . Do mleka w garnku wsypujemy cukier i ogrzewamy, wlewamy budynie i mieszając zagotowujemy aż powstanie gesty budyń.  Studzimy.  Herbatniki układamy na dnie blaszki ( 25/30 ) wyłożonej papierem do pieczenia.  Masło o pokojowej temperaturze ucieramy, następnie dodajemy po łyżce zimnego budynu i cały

Kulinarne Fantazje Marioli
Cytrynowiec 188

mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju Masa cytrynowa: sok z 2-3 cytryn + woda (w sumie soku i wody powinno być 1,5 szklanki / 375ml) 2 budynie śmietankowe 200 g cukru 1 kostka masła w temp. pokojowej Pianka cytrynowa: 500 ml śmietany 30-36% 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa rozpuszczona w niepełnej szklance wody Dodatkowo(...)Piec w 180st.C przez 35 minut. 2. Zrobić masę budyniową: sok z cytryny dopełnić wodą, by w sumie było 1,5 szklanki płynu. Zagotować z cukrem. W osobnym naczyniu budynie rozpuścić w 1/2 szklance wody. wlać do gotującego się soku z wodą, chwilkę gotować, by budyń zgęstniał. Następnie odstawić do wystudzenia. Wystudzony budyń utrzeć z masłem w temperaturze pokojowej

Kuchnia domowa Ani
BROWNIE Z BURAKIEM I BANANEM 162

Pyszne, czekoladowe ciasto przekładane słodkim budyniem waniliowym i owocowym żelem z lekko kwaskowatych czerwonych porzeczek. Dla tych, którzy mają wątpliwości, co do buraka w cieście - bez obaw, praktycznie jest nie wyczuwalny, za to nadaje ciastu odpowiednią konsystencję, wpływa nieco na kolor oraz smak (tutaj głównie chodzi o słodkość).  Składniki: 140 g gotowanych buraków 140 g dojrzałych bananów(...)jasnej  30 g kakao 50 g erytrytolu  50 g oleju kakaowego  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g soku z buraków  90 g budyniu waniliowego bez cukru (ALLNUTRITION - SFD) 300 g czerwonych porzeczek w żelu (ALLNUTRITION - SFD) dowolne kremy NUTWHEY, u mnie czekoladowy i kokosowy (ALLNUTRITION - SFD) Przygotowanie: Banany z burakami i jajkami zmiksuj

Zdrowie na języku :P
Jabłecznik z budyniem 142

Kruche ciasto, budyń waniliowy i plasterki jabłek, czy to może komuś nie smakować :) Do tego pyszna kawa lub herbatka i można działać w ten wietrzny dzień. Składniki: ciasto - 3 szklanki mąki krupczatki - 1 szklanka cukru - 250 g masła - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia oraz - 4 szklanki mleka - 1 kg jabłek - 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem Przygotowanie: Wszystkie(...)pół godziny w lodówce. Blaszkę o wymiarach 25 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylepiamy połową ciasta. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plasterki. Budynie gotujemy na mleku. Na ciasto wykładamy jabłka, zalewamy je ugotowanym budyniem a wierzch przykrywamy drugą połową ciasta. Pieczemy je w 180 C przez około 1 godzinę

Zainspirowana w kuchni
Ciasto budyniowe z kawową pianką (kawowy budyniowiec) -pyszne i bardzo łatwe +FILM 5717

szkl mąki -2 łyżki mąki ziemniaczanej -1 kopiasta łyżka kakao MASA BUDYNIOWA GOTOWANA -1250 ml  mleka (5 szklanek) -2/3 szklanki cukru -2 łyżki cukru waniliowego -2 budynie waniliowe po 40g bez cukru -2 żółtka (białka do ciasta) -1/2 szklanki mąki -250g masła  PIANKA KAWOWA -750ml śmietany 30 lub 36% -3/4 szkl cukru pudru(...)minut w temp 180 stopni grzanie góra-dół Biszkopt studzimy. Można go opcjonalnie naponczować kawą. MASA BUDYNIOWA Do garnka dajemy 2 żółtka, 2/3 szkl cukru,cukier waniliowy, mąkę, 2 budynie i szklankę mleka. Wszystko mieszamy by nie było grudek-najlepiej trzepaczką. Dodajemy resztę mleka i gotujemy mieszając. Ma nam powstać piękny, gesty budyń. Do gorącego budyniu dodajemy 250g masła pokrojonego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pyszne drożdżówki z budyniem 165

Mleko 1/4 szklanki Cukier łyżeczka Mąka pszenna łyżka Ciasto: Mąka pszenna 500 g  Żółtka 3  Masło 100 g Cukier 1/4 szklanki Mleko 3/4 szklanki Dodatkowo:  ugotowany budyń bez cukru do nadziewania( ugotowałam budyń wg instrukcji na opakowaniu i posłodziłam wg uznania, odstawiamy do przestudzenia,  kruszonka ( 25 g masła, 25 g cukru, 50 g mąki - zagniatamy(...)sztuk. Ciasto można od razu podzielić na 12 części i każdą część rozpłaszczyć w dłoniach na grubość 1 cm. Na każdym kawałku ciasta dnem szklanki zrobić lekkie wgniecenie na budyń. ( patrz film poniżej). Drożdżówki przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na środku nałożyć po łyżce budyniu, posypać kruszonką i opcjonalnie brzegi posmarować żółtkiem. Przykryć ściereczką i odstawić do czasu

Kulinarne przygody
Babeczki z masą serową 142

szczególnie, bo same w sobie wyszły ładne i smaczne. Wystarczy ewentualnie odrobina cukru pudru do oprószenia. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na korpusy: 1,5szkl. mąki tortowej 1 budyń śmietankowy 60g bez cukru 150g masła 0,5szkl cukru pudru 1 cukier waniliowy  2 małe jajka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mąkę tortową wsypałam do miski. Dosypałam budyń w proszku, cukier(...)foremek. Gdy korpusy wystygły, przygotowałam masę serową do ich wypełnienia. Składniki na masę serową: 100g masła 0,5szkl. cukru 500g sera białego mielonego 2 jajka 200ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru po 40g 2 łyżki mleka w proszku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W rondelku umieściłam masło i zaczęłam je podgrzewać. Gdy się roztopiło, dosypałam cukier i wymieszałam. Następnie dodałam zmielony

Waniliowe Improwizacje
Ciasto Biedronka bez pieczenia -idealne gdy mamy awarie piekarnika 190

ciasto przeznaczone na blaszkę 24 na 24 Wystarczy tylko mieć 2 paczki Delicji 2 paczki podłużnych biszkoptów 2 galaretki czerwone 1 opakowanie mascarpone 250 g 1 cukier waniliowy 2 budynie śmietankowe mleko papier do pieczenia przygotowanie ciasta 2 galaretki rozpuścić według przepisu na galaretce i wymieszać i zostawić do wystygnięcia . 2 opakowania budyniu gotujemy tak jak jest napisane na opakowaniu(...)żeby budyń był gęsty. Jak jest już ugotowany dajemy do wystudzenia i czekamy aż będzie zimny . Zimny budyń ucieramy z mascarpone i dodajemy cukier waniliowy ,ja dodałam dodatkowo żurawinę. A teraz kolejność układania: blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia a potem układamy biszkopty. Na to wylewamy gotową masę budyniową już utartą z serkiem. Na to wykładamy biszkopty, a potem wylewamy już

Moje Wyroby
Fale Dunaju – ciasto 95

szklanki mąki * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * *1/2 kostki masła bądź margaryny * 3 płaskie łyżki kakao * 2 łyżki wody * do 1 kg jabłek Na masę: * 1 budyń śmietankowy * 500 ml mleka * 1 masło 20 dkg * 3 łyżki cukru Na polewę: * 12 dkg masła * 3 łyżki kakao * 5 łyżek cukru * 2 łyżki wody lub śmietanki 30% * 1 łyżeczka żelatyny Jabłka obrałam(...)pokrojone w kostkę jabłka. Delikatnie przycisnęłam je dłonią. Na jabłka wylałam kakaową część ciasta. Piekłam ok. 50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawiłam do całkowitego ostudzenia. Ugotowałam budyń wedle przepisu na opakowaniu z dodatkiem 3 łyżek cukru. Ostudziłam. Masło rozwierciłam i łyżką po dodawałam budyń aż się skończył. Utarłam masło i budyń na puszystą masę. Wyłożyłam na ostudzone ciasto

Pieprzyć z Fantazją
Usta Adama – ciasto 102

szklanki mąki pszennej * 1/2 szklanki cukru * 5 łyżek wody * 3 łyżki kakao * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 40 okrągłych biszkoptów * marmolada Na krem: * 1 masło 20 dkg * 1 budyń wanilinowy lub śmietankowy * 0,5 l mleka do budyniu * 3 łyżki cukru Na polewę: * 12 dkg masła * 3 łyżki kakao * 5 łyżek cukru * 2 łyżki wody * 3 łyżki śmietanki(...)się go mało. Można oczywiście upiec w mniejszej blasze, będzie wtedy wyższe. Piekłam w 170 stopniach przez ok. 40 minut. Po tym czasie odstawiłam do ostygnięcia i zrobiłam krem. Budyń ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając 3 łyżki cukru. Ostudziłam.  Masło uwierciłam i po łyżce kolejno dodawałam ostudzony budyń. Wyłożyłam na ostudzone ciasto.  Przygotowałam polewę.  Rozgrzałam

Pieprzyć z Fantazją
Cytrynowiec – ciasto 115

łyżek mąki * 5 łyżek cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa cytrynowa: * 2 szklanki wody * 1/2 szklanki soku z cytryn (2-3 cytryny) * 1 masło 20 dkg * 2 budynie waniliowe lub śmietankowe * 1 szklanka cukru Bita śmietana: * 330 – 350 ml śmietanki 30 % * 1 galaretka cytrynowa Polewa: * 12 dkg masła * 3 łyżki kakao * 5 łyżek cukru * 2 łyżki wody(...)wyłożonej papierem do pieczenia w 170 stopniach przez ok. 30 minut. Zagotowałam 1 szklankę wody z sokiem z cytryny i cukrem. W drugiej szklance wody wymieszałam budyń i wlewałam do gotującego się soku i wody z cukrem. Ugotowałam budyń i odstawiłam do ostygnięcia. Mikserem utarłam masło i po łyżce dodawałam cytrynowy budyń. Utarłam na puszystą masę. Wyłożyłam na biszkopt

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto Orzeszek 180

sody 2 płaskie łyżki kwaśnej śmietany 1 cukier wanilinowy 3 jajka 200 g miękkiego masła Składniki na krem budyniowy: 1 l mleka 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 2 budynie waniliowe 2 łyżki mąki  2 łyżki masy orzechowej Helio 200 g miękkiego masła lub margaryny  1 puszka 560 g  masy orzechowej z kawałkami orzechów Helio   Masa(...)posiekane orzechy laskowe i wykładamy na trzeci placek, pieczemy troszkę dłużej niż placki bez orzechów.   Połowę mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy, w drugiej połowie rozpuszczamy mąkę, cukier, budynie i cukier wanilinowy. Wlewamy do gotującego mleka i gotujemy ciągle mieszając aż zgęstnieje. Budyń przykrywamy folią, aby ie powstał nam kożuch i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puch

Sama słodycz i szczypta chili
Delikatny sernik toffi 177

spróbować :) Delikatny sernik toffi – składniki (blaszka 24×34 cm) 1 kg sera na sernik 500 ml śmietany 30% 8 jajek 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 budynie o smaku toffi 1,5 szklanki cukru łyżka masła sól puszka kajmaku – ok. 400g paczka biszkoptów garść orzechów włoskich Delikatny sernik toffi – przygotowanie Żółtka oddzielamy od białek(...)następnie ucieramy z cukrem. Ucierając, dodajemy porcjami ser, śmietanę i olej. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę. Budynie rozpuszczamy w mleku. Do masy serowej dodajemy budynie i ubite białka. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, a następnie układamy warstwę biszkoptów. Na biszkopty wylewamy masę serową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 45 minut

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!