
Przepis na : deser
W trakcie Świąt Wielkanocnych oprócz ciast i innych potraw, można zaserwować delikatny, puszysty deser śmietanowy z dodatkiem aromatycznego sosu budyniowego z ajerkoniakiem. Niewątpliwie zrobi on wrażenie na naszych najbliższych :) Z podanych składników uzyskamy 4 porcje deseru. Składniki na sos budyniowy z ajerkoniakiem: 20 g waniliowego proszku budyniowego, 250 ml mleka, 1 łyżka cukru, 70 ml ajerkoniaku. Krem śmietanowy: 250 g serka marscarpone (schłodzonego), 250 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej), 3-... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...