budyń - 12640 przepisów (strona:133/843)

Sen Ogrodnika 194

wilgotny i taaaki kakaowy, że aż palce lizać. Większa trudność jest jeśli chodzi o masę – trzeba wyczuć odpowiedni moment zarówno w ubiciu śmietany, jak i rozmieszaniu jej z budyniem i żelatyną. Całościowo ciasto bardzo pozytywnie zaskakuje. Jest niesamowicie lekkie i wilgotne. Ja je lubię bardzo. Ciasto: 1/2 szkl. oleju 1/3 szkl. wody 1 szkl. cukru 2 łyżki kakao(...)jajka 1 szkl. mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z wanilią Masa budyniowo-śmietankowa: 1 budyń śmietankowy (40g) bez cukru 500 ml mleka 2 czubate łyżki cukru 500 ml śmietanki 30% (lub 36%) 5 łyżeczek żelatyny 3 łyżki cukru pudru 2-3 puszki mandarynek w syropie Do garnka wlewamy olej i wodę, wsypujemy kakao, 1/2 szklanki

Smaki Na Talerzu
Czekoladowy budyń z tapioki 171

Domowy budyń nie wymaga wiele pracy, a jego smak jest o wiele lepszy niż tego kupnego. Czekoladowego ze sklepu nie zjem, ale ten domowy na prawdziwym kakao, to zupełnie coś innego. Podany razem z kwaśnymi owocami stanowi odpowiednio słodki i jednocześnie zdrowy deser.  Do przygotowania swojego budyniu użyłam mąki z tapioki, możesz ją zastąpić mąką ziemniaczaną lub mąką ryżową(...)łyżki mąki z tapioki 3 łyżki ksylitolu lub więcej 3 łyżki kakao 2 szklanki mleka (500ml) - można zastąpić napojem roślinnym* Opcjonalnie owoce lub dżem do dekoracji * Do przygotowania budyniu bez laktozy użyj napoju roślinnego np. kokosowego lub mleka bez laktozy, zaś w wersji wegańskiej napoju roślinnego. Przygotowanie: Mleko wlać do garnuszka, odlać pół szklanki. Mleko w rondelku zagotować. W pozostałej

Fabryka pomysłów
Jabłecznik ze śmietankową pianką 150

tortowej 80 g miękkiego masła 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Piana: 7 białek 3/4 szklanki cukru pudru 2 budynie śmietankowe (po 40 g bez cukru) 3/4 szklanki oleju Dodatkowo: 6-7 jabłek (średnich) 1 budyń śmietankowy bez cukru 40 g 1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy, dodajemy(...)ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a na papier nasze rozwałkowane ciasto. Odstawiamy.  2. Jabłka obieramy, wydrążamy środki i kroimy w większą kostkę. Przekładamy do miski i zasypujemy budyniem, mieszamy. Wykładamy w miarę równo na ciasto. 3. W misie miksera ubijamy białka na sztywną piane, następnie stopniowo dodajmy cukier, po cukrze wsypujemy budynie, miksujemy i na końcu delikatnie wlewamy

kruche babeczki
Sakiewki francuskie z owocami leśnymi i budyniem 167

ogóle możliwe, gdy w grę wchodzi ciasto francuskie?  A i jeszcze jedno, jeżeli nie posypiecie cukrem pudrem, ten wypiek będzie praktycznie bez cukru (w zależności od przygotowania budyniu). Składniki na sakiewki : 1 opakowanie ciasta francuskiego  100g malin (można użyć mrożonych owoców) 50g borówki amerykańskiej (j.w.) Budyń (można zamienić na gotowy produkt)  3 żółtka  2 czubate łyżki(...)cukier - wymieszać. Następnie dodać mąkę i mieszać do momentu pozbycia się grudek.  Gdy mleko się zagotuje wlać masę jajeczka i energicznie mieszać ciągle podgrzewając. Odstawić do wystudzenia.  Budyń z proszku przygotować według przepisu na opakowaniu.  Ciasto francuskie rozłożyć na blacie, podzielić na 12 prostokątów.  Na 6 z nich ułożyć maliny i borówki, nałożyć łyżeczkę budyniu

Słodkie Przyjemności
Ciasto „Budyniowe jabłuszko” 123

łyżeczka cukru trzcinowego z cynamonem Dr.Oetker 2 galaretki cytrynowe 2 łyżki soku z cytryny Masa budyniowa: ½ litra mleka ½ szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy 20 dag masła 82% Masa śmietanowa: 1 szklanka śmietany kremówki 30 % 1 śmietan fix Dr.Oetker 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: Ciemne kakao do oprószenia Sposób przygotowania: Masa jabłkowa: Jabłka obrać(...)Zestawić z ognia, wsypać suche galaretki, wymieszać do rozpuszczenia, odstawić do wystudzenia. Przygotować masę budyniową: 300 ml mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko wymieszać   z budyniem i mąką pszenną . Mieszaninę wlać do wrzącego mleka i ugotować gęsty budyń. Odstawić do wystygnięcia. Miękkie masło w temp. pokojowej utrzeć   na puszystą masę i partiami dodać zimny budyń

Wanilia i Kardamon
Tartaletki z borówkami i malinowym kremem 93

Ciasto: 250g mąki pszennej 125g masła extra 2 łyżki cukru pudru 1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy Krem malinowy: 1 budyń malinowy         250ml mleka 1 szklanka świeżych malin 2 łyżki cukru cukru 100g masła extra Dodatkowo: 250g borówki amerykańskiej masło do wysmarowania foremek(...)wykleić wysmarowane masłem formy tartaletek. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. 2. Krem malinowy Połowę mleka zagotować z cukrem w pozostałej ilości rozrobić budyń. Gdy mleko się zagotuje wlać budyń, mieszać aż zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć mikserem, ciągle miksując dodawać stopniowo wystudzony budyń oraz maliny. 3. Upieczone tartaletki wypełnić malinowym kremem

Szalona Kuchnia Eweliny
ciasto "majorka" bez pieczenia 480

ananasy, banany, brzoskwinie...ach czego chcieć więcej... no, może jeszcze kubka kawy do tego;) *foremka 25*34 cm Składniki: 1,5 dużej paczki herbatników 700 ml mleka 2 opakowania budyniu z wanilią 3 łyżki cukru 150 g masła 2 opakowania galaretki bananowej 2 opakowania galaretki pomarańczowej paczka małych biszkoptów puszka pulpy z marakui 1/2 puszki ananasa banan kilka połówek brzoskwiń(...)Budyń i cukier rozrobić w połowie mleka, resztę zagotować. Na gotujące się mlek wlać rozrobiony budyń i gotować mieszając aż zgęstnieje. Wystudzić. Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem.  Galaretki bananowe rozpuścić razem w 150 ml wrzątku. Odstawić. Blaszkę do pieczenia wyścielić wysoko papierem do pieczenia. Na dnie rozłożyć herbatniki. Posmarować je kremem budyniowym i przykryć drugą warstwą herbatników. Owoce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Banalnie łatwy deser 201

głową pełną smacznych pomysłów. Jako pierwsze zapraszamy na smaczny deser, który nie dość, że szybki w wykonaniu, banalnie łatwy, to jeszcze jak się prezentuje! Bananowy deser Składniki: Banany Budyń śmietankowy Bita śmietana Crunchy bananowe (polecamy te z Biedronki) Sos toffi Sok z cytryny Wykonanie: Sławek ugotowal budyń zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Jeśli jest on bez dodatku cukru należy(...)sokiem z cytryny aby nie ciemniały. Śmietane ubiliśmy za pomoca miksera, miksując na najwyższych obrotach. Sos tofii wykonaliśmy samodzielnie, ale o tym w kolejnym poście. Czekamy aż ugotowany budyń wystygnie i możemy się zabrać za tworzenie deseru. Układamy warstwami: crunchy, budyń, banany, toffi, crunchy, bita śmietana, banany, tofii itd. Wkładamy do lodówki i to na tyle! Dajcie koniecznie znać

Sprawni w smaku
Naleśniki pełnoziarniste z budyniem czekoladowym i owocami 148

domu wszyscy, a szczególnie dzieci - wiadomo. Najchętniej jadłyby właśnie je i wszelkiego rodzaju placuszki. Tym razem zrobiłam naleśniki z mąki pełnoziarnistej, dodałam dwie łyżki zwykłej, do tego ugotowałam budyń czekoladowy i dodałam owoce. Pysznie wyszło, naleśniki zniknęły wszystkie i już zamówienie mam na kolejne :-) Miłego dnia :-) Składniki na około 8 naleśników:   2 szklanki mąki pełnoziarnistej (około) 2 łyżki mąki(...)pudru 1 1/2 szklanki mleka troszkę wody gazowanej ( ja daję na oko, ale wychodzi tak nie pełna szklanka) 1 jajko (można dodać 2) olej do smażenia   Farsz: 1 budyń czekoladowy 40 g bez cukru 2 - 3 łyżki cukru 500 ml mleka 2% owoce (u mnie borówka i malina) polewa czekoladowa 1. Do misy miksera wbijam jajko, dodaję wodę

kruche babeczki
Moja Fantazja - ciasto 529

Składniki: * 1 opakowanie ciasteczek owsianych * 1 i 1/3 kostki masła * 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki ok. 200 ml * 1 puszka brzoskwiń albo 1 szklanka soku z brzoskwiń * 2 budynie waniliowe * 3/4 szklanki wody * 4 żółtka * 3 - 4 łyżki cukru * 1 duże opakowanie herbatników kakaowych * 1 małe opakowanie herbatników jasnych * 300 ml śmietanki 30% * czekolada mleczna albo deserowa do dekoracji(...)blachy wyłożonej wcześniej pergaminem do pieczenia i piekłam 20 minut w 180 stopniach. Odlałam sok z brzoskwiń i nastawiłam na gotowanie. W 3/4 szklanki wody roztrzepałam żółtka, 2 budynie i cukier. Wlewałam strużką do gotującego się soku energicznie przy tym mieszając, by nie powstały grudki w budyniu. Odstawiłam do ostygnięcia. Masło rozwierciłam i dodawałam małymi porcjami budyń. Kiedy masa była

Pieprzyć z Fantazją
Schmandtorte. Niby sernik na kwaśnej śmietanie. 145

dodaje sie tam do pelmieni, do barszczu czyblinów oczywiście z kawiorem. I dla czego nie upiec by ciasta. Składniki: 600 g gęstej, tłustej kwaśnej śmietany 1 lub 2 opakowania budyniu waniliowego 500 ml mleka 150 g mąki 75 g masła 75 g cukru 1 jajko (żółtko) ok 150 g cukru niektóryz dodają jeszcze do ciasta proszek do pieczenia(...)masła, zółtka i 150 g cukru żagniećcie ciasto na spód. Przenieście na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie wyklejcie spód. W tzm czasie zabieramy sie za przygotowania masy. Budyń przygotujcie tak jak sugeruje to producent plus odajcie te 75 g cukru – ja robiłam to ciasto kiedyś z jednym budyniem, ale małż powiedział, że z 2 torebek jest lepsze

Szybko Tanio Smacznie
Naleśniki budyniowe z czekoladowym kremem z daktyli i jabłkiem 91

wychodzi i zwykle robię je za każdym razem inaczej, a to dolewając więcej wody, a to dorzucając trochę mąki. Ostatnio bardzo polubiłam naleśniki budyniowe, czyli zamiast mąki używam budyniu w proszku. W szufladzie natrafiłam na budyń o smaku krówki, od razu w mojej głowie pojawiła się myśl, że naleśniki o takim smaku będą bardzo pysznym pomysłem. Można też użyć innej(...)wersji budyniu albo zastąpić go mąką. Proporcje ciasta naleśnikowego też są raczej indywidualne, z podanych składników da się zrobić 3 lub nawet 4 cienkie naleśniki. Dla większego zasłodzenia, i nadziania naleśników świetnie sprawdził się czekoladowy krem z daktyli, a do tego jeszcze podsmażone na patelni kawałki jabłka z cynamonem. Z podanego przepisu wyszły mi dwa dość grube naleśniki, którymi można

Healthy food explorer