Sernik, który dziś upiekłam podobny jest do tych które znajdziecie na moim blogu, różni się jedynie tym, że jest ...czekoladowy. Zamiast budyniu śmietankowego dodałam do niego budyń o smaku czekoladowym i stąd ten niecodzienny kolor. A zaletą jego jest łatwość przyrządzenia. Składniki : 4 jajka 50 dag sera twarogowego President z wiaderka 13 dag masła 13 dag cukru budyń czekoladowy(...)biszkopty lub herbatniki Przygotowanie : Jajka utrzeć z cukrem Dodać do tego miękkie masło i utrzeć razem dokładnie Gdy masa jest już gładka dodawać po łyżce sera i ucierać, dodać budyń- utrzeć Masę przełożyć do foremki wyłożonej papierem lub wysmarowanej masłem, ewentualnie dno wyłożyć ciastkami Piec ok. godziny w temp. 180 *C, u mnie w foremce w kształcie serca. Wymiary
Proste PotrawyIlość: 2 porcje Czas przygotowania: 30 min Składniki: – 2 średnie marchewki – 1,5 szkl. mleka – 1 łyżka budyniu śmietankowego bez cukru – 0,5 łyżki ksylitolu – płatki migdałów i kakao do dekoracji Przygotowanie: 1. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Umieścić ją w rondelku, zalać 1,3 szkl. mleka i gotować(...)10min. do miękkości marchewki. 2. Budyń rozpuścić w 0,2 szkl. zimnego mleka. Dodać do marchewki z mlekiem. Chwilę gotować ciągle mieszając. 3. Zdejmujemy z ognia i przenosimy w chłodne miejsce do przestudzenia. 4. Gdy koktajl będzie już chłodny blendujemy go na gładko. 5. Przelewamy do szklanek i dekorujemy płatkami migdałów i kakao. SMACZNEGO ! Przygotowanie: 1. W wersji wegańskiej marchewki
PodwójnaporcjaCytrynowiec Składniki na blaszkę 25x33cm: Na biszkopt: 5 jaj niepełna szklanka cukru kryształu niepełna szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia Na masę cytrynową: pół szklanki soku z cytryny 2 budynie śmietankowe 200g cukru 250g margaryny Na masę śmietankowo-cytrynową: 0,5 l śmietany kremówki 30% 1 galaretka cytrynowa rozpuszczona w 250ml wody Do nasączenia: pół szklanki przegotowanej i wystudzonej wody(...)sokiem z cytryny. Masa cytrynowa: sok z cytryny uzupełniamy wodą do objętości 500ml. Z tego odlewamy pół szklanki, resztę zagotowujemy z cukrem. W odstawionej połowie szklanki płynu rozpuszczamy budynie, wlewamy na gotującą się wodę z cukrem. Mieszamy energicznie około minuty, aż powstanie gęsty budyń. Zdejmujemy z palnika, odstawiamy do wystudzenia. Margarynę ucieramy na jasny, puszysty krem. Dodajemy po łyżce
Smak mojej kuchnipieczenia. Pieczemy w 170 st. C na złoty kolor. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę z ananasem: 250 g masła, miękkiego 130 g cukru pudru 1 budyń waniliowy 4 żółtka 1 puszka ananasów wykonanie: Syrop z ananasów przelewamy do szklani o pojemności ok. 250 ml, jeśli jest go mniej niż 250 ml to uzupełniamy wodą(...)syropu wlewamy do rondelka i zagotowujemy. W pozostałej części syropu dokładnie mieszamy żółtka oraz budyń a następnie całość wlewamy do gotującego się syropu. Całość cały czas mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy w ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Plastry ananasa kroimy w kosteczkę. Masło miksujemy, stopniowo dodajemy cukier puder a następnie stopniowo dodajemy wystudzony
Domowy Smak Jedzeniażelatynę, wymieszać do rozpuszczenia się galaretki (już nie gotować!). Gotowy mus odstawić w chłodne miejsce, by przestygł i delikatnie stężał. Składniki na krem ajerkoniakowy: 500 ml mleka; 1 budyń śmietankowy (na 1/2 l mleka); 1 łyżka mąki pszennej; 1 łyżka mąki ziemniaczanej; 3 łyżki cukru kryształu; 200 g masła; 150 ml ajerkoniaku; 450 ml mleka zagotować z cukrem kryształem(...)pozostałego mleka (50 ml) dodać budyń i mąki i dokładnie wszystko razem wymieszać. Mieszankę wlać do gotującego się mleka, cały czas mieszając gotować przez około 2 minuty. Ugotowany budyń wystudzić. Masło utrzeć na puch i cały czas ucierając dodawać po łyżce budyniu. Na koniec do kremu, cały czas miksując dodawać powoli ajerkoniak. Dodatkowe składniki: 250 g herbatników
In my kitchenforemki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C. przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 3 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 4-5 łyżek cukru 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (granulki) 200 ml masła, miękkiego wykonanie: Ok. 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym(...)mleku dokładnie mieszamy budyń oraz mąkę i całość wlewamy do gotującego się mleka. Całość cały czas mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z kawą na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. wykonanie ciasta: Na pierwsze ciasto z bezą orzechową wykładamy
Domowy Smak Jedzeniacukru 1 szklanka mąki pszennej tortowej półtora kg jabłek 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie galaretki pomarańczowej bądź cytrynowej 600 g śmietany 36% + fix do śmietany 2 opakowania 1 budyń waniliowy+mleko do przygotowania budyniu (zalecenia na opakowaniu) dowolne ciasteczka owsiane np. Polewa czekoladowa gorzka-można kupić gotową lub zrobić samemu tarte orzechy włoskie Oddziel białka od żółtek. Białka ubij(...)dodać galaretkę.Jeśli jabłka z galaretką będą zbyt blade dodajcie szczyptę...kurkumy. Dokładnie wymieszać.Wystudzić. Upieczone i wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty- jeden cienki i jeden grubszy. Budyń ugotować i wystudzić przykrywając folią spożywczą,aby nie wytworzył się kożuch. Ubić śmietanę z fixem, na koniec ciągle ubijając dodać zimny budyń. Zmiksować na gładką masę. Do blachy włożyć cienki biszkopt
Z Kuchni Do Kuchnigram, woda gorąca 5 łyżek, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 100 gram, mąka ziemniaczana 100 gram, proszek do pieczenia - szczypta KREM BUDYNIOWY: mleko 1 litr, cukier 4 łyżki, budyń waniliowy 2 opakowania, mąka tortowa 2 łyżki, masło 250 gram, cukier puder 2 łyżki, cukier wanilinowy 1 opakowanie DODATKI: dżem 250 ml/aroniowy, ananas w puszce 565 gram/puszka, truskawki świeże(...)gram, czekolada gorzka 100 gram, orzechy włoskie 50 gram składniki o temperaturze pokojowej = 600 ml mleka zagotować z cukrem, w reszcie mleka wymieszać mąkę z budyniami, wlać do gotującego się mleka i mieszać do zagęszczenia budyniu, nakryć garnek talerzem i w chłodnym miejscu wystudzić całe jajka z cukrem, cukrem wanilinowym, gorącą wodą w misie robota ubijać z 6 minut
W Mojej Kuchni Lubięhansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Aromatyczne, kruche babeczki wypełnione pysznym cytrynowym budyniem. Idealne do kawki. Nadziane babeczki 3 szklanki mąki pszennej 200g masła 0,5 szklanki cukru pudru 4 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego Szczypta soli Dodatkowo cukier puder(...)posypania gotowych babeczek oraz masło i mąka do przygotowania foremek. Nadzienie: 400ml mleka 1 budyń cytrynowy z firmy Cykoria Przygotowanie: Ugotować budyń, odstawić do lekkiego przestudzenia Składniki ciasta szybko zagnieść do połączenia składników. Przygotowane ciasto rozwałkować na ok 3-4mm, wykrawać ciasto i wyklejać uprzednio przygotowane foremki ( wysmarować masłem i obsypać mąką). Do każdej z nich nałożyć sporą łyżeczkę
W garach u Gosiformy) wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 min. w 160-170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 3 łyżki maki orkiszowej lub pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (granulki) 200 g masła, miękkiego wykonanie: Ok. 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku(...)dokładnie mieszamy budyń oraz mąkę i całość wlewamy do gotującego się mleka. Całość cały czas mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z kawą na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. dodatkowo: 2 opakowania delicji o smaku brzoskwiniowym 1 puszka brzoskwiń
Domowy Smak Jedzenia25x35) Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 25 dag masła 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1 cukier waniliowy cukier do smaku Masa truskawkowa: 1 litr zmiksowanych truskawek (świeże lub mrożone) 3 galaretki truskawkowe (ja użyłam owoce leśne) Wykonanie: Biszkopt: Ubić pianę(...)żółtku. Na końcu wmieszać delikatnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni Celcjusza około 30 minut. Masa budyniowa: W 1/2 szklance mleka rozrobić budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wlać rozrobiony budyń i zagotować. Masło utrzeć na puszystą masę i dodawać po trochu ostudzony budyń. Masę wyłożyć na biszkopt. Masa truskawkowa: Truskawki lekko
talerz przyjemnościsera białego 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki wiórek kokosowych HELIO 700 ml mleka 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g masła 4 łyżki cukru 1 żelatyna do deserów Dr. Oetkera 1/2 szklanki przegotowanej wody 3 łyżki wiórek kokosowych do posypania ciasta blaszka(...)rozgrzewamy do temperatury 180 st, pieczemy około 35 minut do suchego patyczka. Połowę mleka wlewamy do garnka, dodajemy masło i zagotowujemy. W drugiej połowie rozpuszczamy cukier, cukier, cukier waniliowy, budyń i mąkę ziemniaczaną wlewamy do gotującego mleka.Ciągle mieszając gotujemy tak długo aż zgęstnieje. W 1/2 szklanki wody rozpuszczamy żelatynę deserową i energicznie mieszamy, następnie wlewamy do letniego budyniu
Sama słodycz i szczypta chiliwłoskich – posiekanych 100g orzechów włoskich – zmielonych 100g wiórków kokosowych 100g rodzynek 1 łyżka mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 puszka brzoskwiń 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 łyżeczki cukru 1 łyżka mąki pszennej 5 żółtek 250g masła lub margaryny w temperaturze pokojowej Dodatkowo: 2 opakowania delicji o smaku pomarańczowym 2 galaretki o smaku(...)termoobieg). Piec przez około 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Brzoskwinie osączyć, zachowując syrop. 6. Syrop przelać do rondelka, dodać cukier i zagotować. Budynie rozmieszać razem z mąką w 3/4 szklanki wody. Dodać żółtka i krótko wymieszać mikserem. Mieszankę wlać do gotującego się syropu i energicznie mieszając, ugotować gęsty budyń. Zdjąć z ognia
Mała Cukierenkaszklanka wody ½ kostki margaryny Szczypta soli 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek Składniki masa karpatkowa : 1 i ½ szklanki mleka 2 i ½ łyżki cukru 1 mały cukier waniliowy ½ budyniu waniliowego 1 łyżeczka mąki kartoflanej (czubata) 1 łyżka mąki pszennej 1 kostka masła 1 żółto Składniki posypka : cukier puder Przygotowanie: Przygotowanie ciasta : Normal(...)hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Z podanej ilość mleka odmierzamy mniej niż pół szklanki, rozprowadzamy w nimi żółtko, mąki i budyń. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Gdy mleko się gotuje dodajemy mieszaninę, i energicznie mieszając trzymamy na wolnym ogniu 2-3 min ( cały czas mieszając). Pozostawimy do całkowitego ostygnięcia
Sprawdzone przepisy kulinarnepowidłem śliwkowym biszkopciki i przykrywamy je pozostałą częścią ciasta. Pieczemy ok. 40 min. w 170st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 200 g masła, miękkiego wykonanie: 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie(...)mieszamy budyń, mąkę orkiszową oraz mąkę ziemniaczaną i wlewamy do gotującego się mleka. Całość podgrzewamy i mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, stopniowo dodajemy zimny budyń, miksujemy na jednolita masę. dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 750 ml gorącej wody ok. 2 opakowania biszkoptów okrągłych 1/2 słoiczka powideł
Domowy Smak Jedzenia