zawijane przekąski z ciasta francuskiego można przygotować w kilkanaście minut. Dodatkowo do ich przygotowania potrzebne nam będzie zaledwie kilka prostych składników, takich jak dwa płaty ciasta francuskiego, ser żółty, boczek, najlepiej w podłużnych i cieniutkich plastrach oraz odrobina ketchupu. Takie paluchy z ciasta francuskiego to idealny pomysł na słoną przekąskę, idealną do pracy, czy na domową imprezę. Świetnie smakują(...)moim blogu. Polecam szczególnie: Ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami Łódeczki z ciasta francuskiego Koperty z ciasta francuskiego Mini zapiekanki z ciasta francuskiego PRZEPIS NA SZYBKIE PALUCHY Z BOCZKIEM Składniki 2 opakowania ciasta francuskiego ser żółty w plastrach boczek w plastrach 2 łyżki ketchupu jajko (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Następnie smarujemy
Przepiski.plParówki zapiekane z serem i boczkiem to prosty i szybki sposób na pyszną przekąskę idealną na sylwestrowy stół, ponieważ świetnie wyglądają na talerzu i smakują wyśmienicie. Doskonale sprawdzą się również na błyskawiczne śniadanie. Jeśli ktoś ma ochotę na parówki zapiekane z serem i boczkiem to zapraszam do wypróbowania przepisu. składniki na 2-3 porcje 3 długie parówki 6 plastrów(...)żółtego sera 6 pasków boczku surowego wędzonego przepis Z parówek zdejmujemy osłonki, a następnie przekrawamy je na pół. Każdą parówkę owijamy w plaster sera żółtego a następnie w plaster boczku i spinamy wykałaczką. Tak przygotowane parówki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C. około 10-15 minut. Gotowe parówki
Smakowite DaniaŁazanki z kiełbasą i boczkiem – prosty domowy obiad Dziś przepis na prosty domowy obiad. Łazanki z kiełbasą i boczkiem. Szybko i smacznie. Idealny obiad dla całej rodziny. Do przygotowania łazanek użyłam białej kapusty. Łazanki można też śmiało przygotować na kiszonej kapuście lub w wersji z białą i kiszoną kapustą. Ja zawsze do swoich łazanek dodaję też pieczarki. Świetnie wzbogacają(...)białej kapusty 2-3 ziela angielskie 1 liść laurowy 8-9 średnich pieczarek około 250 g kiełbasy– u mnie swojska od Lipowe Wzgórza 1 cebula kawałek wędzonego boczku od Lipowe Wzgórza 2 łyżki oleju sól i czarny mielony pieprz do smaku 1 opakowanie makaronu łazanki Przygotowanie: Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą (do wysokości kapusty). Dodajemy ziele angielskie
Słodkie okruszkiKolejna odsłona boczku. Uwielbiam go. Wolę zjeść 1 plasterek jego niż 10 szynki ze sklepu. Co nam trzeba? 1,5kg dość chudego boczku Przyprawy, po 2 łyżki stołowe: czosnku suszonego, majeranku, papryki słodkiej, papryki ostrej, kminku łyżeczka czubata soli i pieprzu czarnego 5-6 łyżek oleju 4 czerwone cebule czubata łyżka miodu w formie płynnej Robimy W miseczce mieszamy przyprawy(...)olejem. Nacieramy nimi umyty i wysuszony boczek. Na koniec okładamy świeżymi plasterkami cebuli zamoczonymi lekko w miodzie Odkładamy na 24 h do lodówki. Po tym czasie układamy boczek w brytfance, wraz z cebulą, podlewamy 100ml wody, przykrywamy i pieczemy w 190 stopniach: z przykryciem pół godziny, odkrywamy i kolejne pół godziny. Studzimy i już! Kroimy w plasterki i zajadamy. Smacznego
Latosiowydomnasz bigos odwdzięczy się nam smakiem i aromatem. Składniki: 3 kg kapusty kiszonej 1 kg białej kapusty 2 kg łopatki wieprzowej 1 kg kiełbasy 750 g boczku wędzonego 5 dużych cebul 200 g suszonych grzybów 10 śliwek wędzonych 1 szklanka wytrawnego wina (opcjonalnie) 4-5 łyżek przecieru pomidorowego 1 łyżka musztardy smalec 10 liści laurowych(...)łyżki majeranku 1 łyżka mielonego kminku sól, pieprz Wykonanie: Grzyby zalewam wodą i odkładam na 2-3godziny. Kapustę kiszoną odciskam, kroję, przekładam do bardzo dużego garnka. Dodaję boczek w całości, liść laurowy, ziele angielskie, kminek, jałowiec, majeranek i wlewam wodę z grzybów. Następnie dolewam wody, tylko tyle by przykryła kapustę i stawiam na ogień. Białą kapustę siekam
magiczna kuchnia KasiZapraszam na pyszne, chrupiące krokiety z kapustą kiszoną i boczkiem wędzonym. Chociaż krokiety należą do tych dan pracochłonnych, to myślę że dla nich warto poświęcić ten czas. Składniki: ciasto na naleśniki tu 700 g kapusty kiszonej 250 g boczku wędzonego 2 cebule olej do smażenia 1 płaska łyżeczka kminku 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe(...)łyżka majeranku sól, pieprz dodatkowo 3 jajka 2 łyżki mleka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Wykonanie: Cebulę i boczek kroję w drobną kostkę. W garnku rozgrzewam tłuszcz, podsmażam cebulę i dodaję boczek, razem smażę. Kapustę odciskam, szatkuję i przekładam do garnka z boczkiem. Dodaję majeranek, liść laurowy, ziele angielskie oraz kminek. Wlewam 1/2 szklanki wody
magiczna kuchnia KasiGołąbki z ziemniakami Poznaj super przepis na gołąbki ziemniaczane. Gołąbki lwowskie z kapusty włoskiej, pieczone w piekarniku. Gołąbki z ziemniakami i boczkiem, danie kuchni kresowej. Kresowe gołąbki z ziemniakami i boczkiem to smaczne danie z piekarnika. Gołąbki z ziemniaków to pomysł na tani obiad na dwa dni. Jak zrobić gołąbki z ziemniakami? Jarskie gołąbki, wystarczy pominąć boczek i użyć podsmażonej(...)pomysł na obiad bez mięsa, bez mąki, gołąbki z ziemniakami doskonale się tu sprawdzą. Gołąbki ziemniaczane z piekarnika, inaczej nazywane gołąbki lwowskie, pożywne i smaczne. Robiąc kresowe gołąbki możesz boczek zamienić na słoninę lub zastąpić grzybami, np. pieczarkami. Jak zrobić gołąbki ziemniaczane? Z czym podawać gołąbki z ziemniaków? Gołąbki ziemniaczane Gołąbki z dodatkiem ziemniaków to danie jarskie i bardzo często
Dieta moja pasjaobiad z piekarnika, który nie wymaga wiele pracy. Wystarczy wszystkie składniki pokroić, wrzucić do naczynia żaroodpornego i piec przez godzinę w piekarniku. Taka zapiekanka ziemniaczana z kapustą, kiełbasą i boczkiem jest bardzo smaczna i syci na długo. Potrawa jest inspirowana pieczonkami czy prażonkami, które przygotowuje się w kociołku na ognisku. Ponieważ jednak nie miałam takiej możliwości, danie upiekłam w piekarniku(...)wtedy bardzo dobra. Składniki na zapiekankę Wiejski Kociołek (4-5 porcji): 0,5 kg ziemniaków pół główki niewielkiej kapusty (może być młoda) 300 g cienkiej kiełbasy 200 g boczku wędzonego średniej wielkości marchew 2 cebule łyżka masła lub smalcu pieprz ziołowy, papryka ostra, sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Marchew również obieramy i kroimy
e-PrzepisyKulinarnepory jadłam. Przyznam jednak, że bardzo mi smakowała. Główną bazę stanowią tutaj ziemniaki. Liczyłam, że przesmażą się nieco bardziej, ale i tak były ok. Do tego czerwona cebulka i boczek, a całość smażona w, można powiedzieć, octowej zalewie. Pysznie. Polecam wszystkim fanom ziemniaczanych sałatek. na 2-3 porcje: około 800 g młodych ziemniaków podobnej wielkości (najlepiej małych(...)surowego boczku 1 czerwona cebula 40 ml oleju 50 ml octu jabłkowego 2 płaskie łyżki cukru dymka/szczypiorek sól, pieprz Ziemniaki dokładnie szorujemy. Następnie gotujemy w osolonym wrzątku na półtwardo (u mnie przez około 20 minut). Odcedzamy. Odstawiamy do przestudzenia po czym kroimy na plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Boczek kroimy na cienkie paseczki. Rozkładamy go na dużej, zimnej patelni
Smaki Na Talerzupieczenie też nie trwa długo, a efekt jest świetny. Szparagi w cieście francuskim nie tylko pięknie wyglądają, ale też są wyjątkowo pyszne. Przepis na szparagi w cieście francuskim z boczkiem Składniki: Na każdą porcję 3 zielone szparagi , z których należy odłamać twarde końcówki Szeroki na około 2 cm pasek ciasta francuskiego – użyliśmy gotowego 2 plasterki boczku Jak zrobić szparagi(...)pieczone w cieście francuskim z boczkiem? Szparagi najpierw owiń boczkiem, następnie ciastem francuskim “w spiralkę”. Ułóż w foremce na papierze do pieczenia. Ciasto posmaruj wodą. Piecz w temp. 200 stopni około 20 minut – aż ciasto się zarumieni – od razu podawaj. Artykuł Szparagi w cieście francuskim z boczkiem. Banalnie prosta i pyszna przekąska. PRZEPIS pochodzi z serwisu
Kulinarna Polska