biała czekolada - 5588 przepisów (strona:272/373)

Przepis #151 Lody podwójnie czekoladowe 109

podwójnie czekoladowe lody bez dodatku białego cukru i glutenu! Skusisz się? Wartości odżywcze na 100 g: 293 kcal w tym: B: 12 g; W: 8 g; T: 22,7 g.  Składniki - 150 ml mleczka kokosowego - 1 łyżka syropu klonowego - 30 g odżywki białkowej - 1-2 łyżki kakao  Dodatkowo - kilka kostek gorzkiej czekolady  - 1 -2 łyżki oleju kokosowego

Health-Fit-Life
Muffiny dyniowe z serem 170

celem poprawienia ich smaku. Jeśli mam czekoladę piekę je czekoladowe, jeśli mam owoce wtedy są owocowe a jeśli mam dynię…dyniowe Dynia użyta jako składnik do słodkiego chlebka, ciast czy ciasteczek sprawdza się rewelacyjnie. Jako warzywo jest dość słodka, więc naturalnie wpasowywuje się w naturę słodkich ciast. Muffinki z przepisu poniżej urozmaiciłam białym serkiem. Dynia i ser smakowo połączyły

mecooks
Ciasto marchewkowe z białą polewą i orzechami pekan 167

czekoladową ciasto marchewkowo-piernikowe z czekoladą tort marchewkowo-piernikowy z kremem  babeczki marchewkowe   Natomiast dziś zapraszam Was na jego kolejną wersję, tym razem w nieco świątecznej odsłonie. Jest bardzo proste i szybkie do przygotowania. I co ważne zawsze wychodzi! Mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu 😍. Ciasto marchewkowe z białą polewą i orzechami pekan Proporcje

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto wegańskie z masłem orzechowym bez cukru, bez glutenu 334

całą noc) 120g mleczka kokosowego (tylko białą część, bez wody) 2 łyżki syropu klonowego 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii sok z 1/2 cytryny Karmel orzechowy: 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego 2 spore łyżki masła orzechowego szczypta soli Dodatkowo: około 40-50g gorzkiej czekolady do ozdoby – (proszę użyć czekolady

Mała Cukierenka
Sezamowa kawa Inka 138

musi być tylko czarna lub tylko biała - z mlekiem. Z kawy tej, wyczarować można cudowne zimowe napoje. Ba ! NA jej bazie stworzyć można także wspaniałę desery i ciasta...Ale to później. Dziś kawa jako napój. Co pasuje do zbożowej Inki ? Ogranicza nas tylko fantazja i preferencje smakowe. Do kawy klasycznie dodawać możemy czekoladę, karmel, pasty orzechowe, syropy, przyprawy

kolorowotorcikowo
Kostka czekoladowa – kruche owsiane ciasto z cytrusowym kremem 154

schłodzić. Kruche, maślane, chrupiące i pachnące czekoladą, cytrusami i anyżem. Mleczno cytrusowy krem jest naprawdę nie do pobicia. Kawa, herbata – a jeśli jeszcze Wam mało słodkości – łyżka bitej śmietany lub kulka waniliowych lodów. To ciasto zniknie szybko. SKŁADNIKI 160g mąki pszennej/pełnoziarnistej/razowej ½ łyżeczki soli 130g miękkiego masła 83% 120g drobnego cukru (biały, trzcinowy) 100g płatków owsianych 3 czubate łyżki

Karo in the Kitchen
WEGAŃSKA ZIELONA GÓRA: Wegarnik 198

połączeniu w sosiwem, wyszło tak idealnie, że zjedzenie go zajęło zaledwie kilka sekund. Cenowo też fajnie - 10 zł. Na deser wybraliśmy czekoladowy przysmak z tapioki z karmelem, tartą czekoladą i orzechami na wierzchu. Porcja była spora, więc spokojnie najedliśmy się jednym słoiczkiem. Całość była smaczna, nie za słodka i nie mdląca. To było nasze pierwsze spotkanie z tapioką

Bananowe Pole
Rewelacyjne Ciasto "Pijak" 1099

szklanki cukru (lub mniej) budyń śmietankowy (bez cukru) 500 ml mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 250 g masła cukier waniliowy Polewa: 100 g gorzkiej czekolady (lub 50 g mlecznej i 50 g gorzkiej) 50 g masła ponadto: okrągłe biszkopty  dżem z czarnej porzeczki (ok. 400 ml) 50 ml wódki + 50 ml mleka wiórki kokosowe(...)białą, puszystą masę i powoli (po jednej łyżce) dodajemy budyń. Biszkopt smarujemy dżemem, na niego wykładamy ciasto makowo-kokosowe i rozprowadzamy krem. 50 ml wódki mieszamy z 50 ml mleka. Biszkopty moczymy w alkoholu, a następnie układamy na masie (możemy użyć samej wódki - bez mleka, wtedy oczywiście posmak alkoholu jest głębszy). Polewa czekoladowa: W kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną czekoladę

Słodka Strona
Mazurek czekoladowy z konfiturą pomarańczową 133

mąki pszennej typ 450 - 30g kakao - 70g cukru pudru - 120g masła - 2 żółtka Konfitura pomarańczowo-limonkowa: - 3 średnie pomarańcze - 1 limonka - 250g cukru Czekoladowy krem: - 50g czekolady gorzkiej - 50g czekolady mlecznej - 50ml śmietanki 30% UHT - 50g miękkiego masła Dekoracja: - płatki migdałów, pomarańczowa skórka kandyzowana Powyższe składniki są na blaszkę 20cm x 20cm. Najpierw przygotowujemy ciasto. Przesiewamy mąkę, cukier puder(...)będzie w piekarniku bierzemy się za konfiturę. Szorujemy pomarańcze żeby pozbyć się tego czym są pryskane, zeskrobujemy skórkę a ze środka „filetujemy” miąższ (pozbywamy się pestek i białych skórek oraz włókien) – to samo robimy z limonką. Obrane owoce i startą skórkę blendujemy, a następnie zblendowaną zawartość wlewamy do garnka i wsypujemy cukier. Wszystko gotujemy

Kuchenne Wariacje
Brownie z solonym karmelem 137

rozpuszczamy połamaną czekoladę. Jeśli nie chce się roztopić, lekko podgrzewamy.  Jajka ubijamy za pomocą trzepaczki lub miksera, dodając stopniowo cukier i mąkę.  Do masy jajecznej dodajemy przestudzoną czekoladę z masłem i mieszamy z  posiekanymi migdałami lub orzechami (można pominąć).   Blaszkę (u mnie 26 x 21 cm) wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto.  Piekarnik(...)sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto nie jest surowe i w razie potrzeby przedłużamy.  Upieczone ciasto odstawimy do wystygnięcia. W tym czasie przygotowujemy karmel.  SOLONY KARMEL Składniki: 200 g białego cukru 100 g masła 100 ml śmietanki 30% lub 36% 3/4 łyżeczki soli morskiej gruboziarnistej Przygotowanie: Rondelek płuczemy zimną wodą, nie wycieramy, stawiamy na palniku (mały płomień) i wsypujemy cukier

bistro mama
Przepis #159 Orzechowe babeczki (bez pieczenia) 91

zawierają glutenu oraz dodatku białego cukru. Można je zrobić bardzo szybko  i równie szybko znikają bo dobrze je zjeść od razu po wyciągnięciu z lodówki! Wartości odżywcze na całość: 559 kcal w tym: B:15,5 g, W: 28,7 g; T: 41,8 g.  Składniki 2 sztuki - 40 g gorzkiej czekolady - 150 ml jogurtu greckiego - 1 łyżka

Health-Fit-Life
Likier kawowy Kahlua. Drinki z Kahlua – Baby Guinness, White Russian, Orgazm 278

cynamonu lub startej gorzkiej czekolady.   Orgazm – SZKLANKA Z GRUBEGO SZKŁA DO WHISKEY Do shakera wrzucamy 6 kostek lodu, wlewamy 40ml Kahlua, 40ml Baileys i 40ml śmietanki 18-30%. Zamykamy i mieszamy dynamicznie przez 30 sekund, aż ze śmietanki wytworzy się pianka. Przecedzamy do szklanki, dodajemy 3 kostki lodu. SKŁADNIKI 375ml wódki białej (używam wódki Krupnik) 150ml ciemnego

Karo in the Kitchen
PIERNIK LAST MINUTE 531

szklanka cukru trzcinowego (można zastąpić białym) (200 g) 1,5 łyżki przyprawy piernikowej (20 G) 1 czubata łyżka kakao 1 łyżka kawy zbożowej 1 szklanka mleka 3 jajka 2,5 szklanki mąki  (użyłam orkiszowa z pszenna w ilości pół na pół) (300 G) 1 łyżeczka sody oczyszczonej SKŁADNIKI NA POLEWĘ: 100 g czekolady (użyłam mlecznej i gorzkiej

Słodko-Słony Świat Ilony
Kompot winogronowy z miodem i anyżem 101

Kompoty są najcenniejszymi przetworami pod względem spożywczym, gdyż użyte owoce nie są poddawane wcześniejszej obróbce termicznej i nie tracą witamin. Ten z winogron dodatkowo wzbogaciłam nutą

Kuchnia w czekoladzie