dobrego tłustego sera białego 400 ml mleczka kokosowego, przeważnie jest to jedna puszka 20 dag wiórków kokosowych 10 dag cukru pudru 5 dag masła 3 płaskie łyżki żelatyny do ciast i deserów Po mleczko i wiórki kokosowe zajrzyjcie na stronę www.Skworcu.com.pl Dodatkowo na spód: 10 dag czekolady lub paczka biszkoptów Wierzch sernika: polewa czekoladowa lub dwa batoniki bounty pokrojone
Apetyczna babeczkapłatków owsianych Składniki na farsz: 400 g sera białego twarogowego 1 opakowanie budyniu waniliowego ( 400 ml mleka, o 100 ml mniej niż zaleca producent) 2 żółtka 1 łyżka cukru waniliowego Składniki na kruszonkę: 200 g mąki pszennej 100 g masła (miękkie, w temperaturze pokojowej) 100 g cukru Dekoracje: tulipany, truskawki, kiwi, czekolada rozpuszczona Przygotowanie naleśników: Wszystkie składniki mieszamy razem
ClauditteMissCookingzwykle wersja podstawowa :) Oczywiście, ciasto można podrasowywać czekoladą, orzechami, kakao i czym tam jeszcze chcecie, ja jednak zawsze wybieram opcję "im prościej, tym smaczniej". Potrzebne będą więc jedynie: - 4 dojrzałe banany (im bardziej brązowe i miękkie, tym lepiej, ciasto wyjdzie słodkie bez dodatku jakiegokolwiek cukru), - 2 szklanki mąki (może być biała ale polecam razową a do babeczek najbardziej orkiszową
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEPoprzednio robiłam tradycyjny - waniliowy. Dziś wariacja z czekoladą i wiśniami :)składniki na 4 małe porcje:3 żółtka 1 łyżeczka esencji z wanilii (można pominąć)250 ml śmietanki kremówki najlepiej 36 % (u mnie 30 % UHT)1 czubata łyżka dobrego kakao (przesianego)pół szklanki wydrylowanych wiśni (mogą być z kompotu)3 łyżki białego cukru do śmietanki + 4 łyżki cukru
Bon Appetit Małgorzatyolejek waniliowy – 0,5 łyżeczki – mąka pszenna – 70 g – mąka kukurydziana – 40 g – sól – 1 szczypta – polewa czekoladowa biała – 100 ml – polewa czekoladowa ciemna – 100 ml – orzechy laskowe – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Obie mąki i sól przesiewamy. Masło ucieramy z cukrem(...)kółka.. Pieczemy ok. 12 minut, do stwardnienia i lekkiego przyrumienienia ciasteczek. W tym czasie roztapiamy polewy i siekamy orzechy. Po wyciągnięciu z piekarnika studzimy ciasteczka na kratce i dekorujemy czekoladą i orzechami. Zajadamy po zastygnięciu
Ostra na SłodkoDziś szybki przepis na muffiny. Babeczki pojawiają się tutaj sporadycznie co nie znaczy, że ich nie pieczemy 😉 Obie miałyśmy ochotę na kokosowe ciacho, a że w
Candy PandasChlebek bananowy w formie okrągłej z kremem i dekoracją? I do tego proteinowy? Czemu nie! Marzenia sportowca mogą się spełnić 😎 💪 Takie rzeczy tylko u nas ale
Candy PandasPewnie już myślicie nad świątecznym menu. A skoro tak, to nie może wśród innych smacznych potraw zabraknąć faszerowanych jajek. Jakie będą u Was? Może takie
Kuchnia w czekoladzieoblizujecie się na samą myśl o gorących pączkach i chrupiących faworkach . Ja dziś mam dla Was przepis na pyszne ( najlepsze! ) pączki! Środek wypełniony marmoladką a całość oblana pyszną, mleczną czekoladą i obsypana chrupiącymi orzechami. Wprost bajka! Koniecznie wypróbujcie, bo to najlepsze pączki na świecie i przepis idealny! SKŁADNIKI: ( 25 szt ) * mąka tortowa – 500 g * świeże drożdże – 50 g * żółtka(...)wkładamy miseczkę do garnka z gorącą wodą i odstawiamy na ok. 15 minut. Mąkę przesiewamy do dużej miski, dodajemy sól i cukier wanilinowy. Jajko i żółtka ucieramy na puszystą, biała masę z resztą cukru. Do miski z mąkę wlewamy rozczyn drożdżowy, mieszamy drewnianą łyżką, dodajemy ubite jajka i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto. Do wyrobionego
Ostra na SłodkoMasa orzechowa:100 g masła350 g kremu orzechowego np. Nutellałyżka kakao50 g zmielonych orzechów50 g drobno posiekanych orzechów laskowych Polewa:100 g czekolady mlecznej (lub 50 g gorzkiej i 50 g mlecznej)55 g masłaponadto:3 duże wafle Wafelki z Mleczną Masą i Czekoladowo-Nugatowym Kremem z Kawałkami Orzechów Laskowych(...)ogień i stopniowo ciągle mieszając wsypujemy mleko w proszku. Gdy mleko w proszku się rozpuści ściągamy z ognia i całkowicie studzimy (mogą pozostać malutkie grudki). Następnie masło ucieramy na biały, puszysty krem, po czym stopniowo, ciągle ubijając dodajemy wystudzoną masę mleczną. Ubijamy do otrzymania jednolitej konsystencji. (masa będzie dość gęsta). Masa orzechowa: Masło ubijamy na puch. Następnie dodajemy
Słodka Stronazdrowsze odpowiedniki. W moich batonach nie zobaczycie białego cukru oraz żadnych utwardzonych tłuszczy. Jest za to zdrowo i pysznie. PRZEPIS NA DOMOWE BATONY KOKOSOWE Składniki: 1 puszka mleka kokosowego 180 g wiórek kokosowych 2 łyżki masła kokosowego 1 łyżka oleju kokosowego 2-3 łyżki cukru kokosowego lub innego 100 g gorzkiej czekolady + łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie batonów
kolorowotorcikowoperełki ozdobne masa cukrowa (czarna, czerwona, biała) wykałaczki Przygotowanie: Za pomocą miksera połączyć ze sobą mokre składniki (mleko, olej, jajka). W drugim naczyniu wymieszać suche produkty (mąka, cukier, kakao, proszek do pieczenia i cukier waniliowy). Przesypać suche produkty do mokrych i wymieszać za pomocą łyżki. Do babeczek można dodać posiekaną czekoladę, orzechy, pokrojone na małe kawałeczki żelki
KuchniaWeDwoje.plŁyżka) Sól (biała) – 1 g (1 x Szczypta) Kakao niskotłuszczowe – 20 g (2 x Łyżka) Proszek do pieczenia – 2 g (0.67 x Łyżeczka) Olej kokosowy (płynny) – 30 g (3 x Łyżka) Miód pszczeli – 144 g (6 x Łyżka) Płatki owsiane (górskie) – 60 g (6 x Łyżka) Czekolada gorzka
Powiedz dietom niemarchewką i sałatą Koktajl pomarańczowy z morwą białą i zielonym jęczmieniem Koktajl marchwiowo - pomarańczowy Koktajl marchwiowo - pomarańczowy z jogurtem Koktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Koktajl szpinakowo - pomarańczowy Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pomarańczowa babka z czekoladą Sałatka z pomarańczy z suszonymi figami
Moja smaczna kuchniazamiast soli. Albo starte pół tabliczki wybranej czekolady. Dla mnie i bez tego jest po prostu pyszny. Wersja bardziej lejąca, taka do przechowywania w butelce, powstanie, gdy zamiast 120ml śmietanki użyjecie 200ml. Karmel będzie wtedy jak gęsty syrop, bez ogrzewania po wyjęciu z lodówki zachowa swoją płynną konsystencję. SKŁADNIKI 200g drobnego białego cukru 90g masła, pokrojonego na kawałki 120ml
Karo in the Kitchen