biała czekolada - 5588 przepisów (strona:266/373)

Domowe batony kokosowe 158

zdrowsze odpowiedniki. W moich batonach nie zobaczycie białego cukru oraz żadnych utwardzonych tłuszczy. Jest za to zdrowo i pysznie. PRZEPIS NA DOMOWE  BATONY KOKOSOWE Składniki: 1 puszka mleka kokosowego 180 g wiórek kokosowych 2 łyżki masła kokosowego 1 łyżka oleju kokosowego 2-3 łyżki cukru kokosowego lub innego 100 g gorzkiej czekolady + łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie batonów

kolorowotorcikowo
Świąteczne babeczki 212

perełki ozdobne masa cukrowa (czarna, czerwona, biała) wykałaczki Przygotowanie: Za pomocą miksera połączyć ze sobą mokre składniki (mleko, olej, jajka). W drugim naczyniu wymieszać suche produkty (mąka, cukier, kakao, proszek do pieczenia i cukier waniliowy). Przesypać suche produkty do mokrych i wymieszać za pomocą łyżki. Do babeczek można dodać posiekaną czekoladę, orzechy, pokrojone na małe kawałeczki żelki

KuchniaWeDwoje.pl
Przykładowy jadłospis odchudzający 1500 kcal #2 142

Łyżka) Sól (biała) – 1 g (1 x Szczypta) Kakao niskotłuszczowe – 20 g (2 x Łyżka) Proszek do pieczenia – 2 g (0.67 x Łyżeczka) Olej kokosowy (płynny) – 30 g (3 x Łyżka) Miód pszczeli – 144 g (6 x Łyżka) Płatki owsiane (górskie) – 60 g (6 x Łyżka) Czekolada gorzka

Powiedz dietom nie
31 przepisów z cytrusami 163

marchewką i sałatą Koktajl pomarańczowy z morwą białą i zielonym jęczmieniem Koktajl marchwiowo - pomarańczowy Koktajl marchwiowo - pomarańczowy z jogurtem Koktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Koktajl szpinakowo - pomarańczowy Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pomarańczowa babka z czekoladą Sałatka z pomarańczy z suszonymi figami

Moja smaczna kuchnia
Solony karmel- lekcja dla opornych 251

zamiast soli. Albo starte pół tabliczki wybranej czekolady. Dla mnie i bez tego jest po prostu pyszny.   Wersja bardziej lejąca, taka do przechowywania w butelce, powstanie, gdy zamiast 120ml śmietanki użyjecie 200ml. Karmel będzie wtedy jak gęsty syrop, bez ogrzewania po wyjęciu z lodówki zachowa swoją płynną konsystencję. SKŁADNIKI 200g drobnego białego cukru 90g masła, pokrojonego na kawałki 120ml

Karo in the Kitchen
Lodowy tort semifreddo czekoladowo-śmietankowy (bez jajek) 385

stale miksując) roztopioną czekoladę (trzeba pamiętać, że czekolada musi być całkowicie ostudzona przed dodaniem jej do zimnej masy śmietanowej). Biszkopty maczać w kawie, następnie wyłożyć nimi najpierw boki, a następnie dno tortownicy. Masę czekoladową przelać do tortownicy, wstawić na ok. 20 min. do zamrażalnika (aby zesztywniała i nie wymieszała się z białą masą), po tym czasie wylać

Domowa Cookierenka Agi
Grudniowe pierniczki. Moje pierwsze z nadzieniem! 247

zdecydowanie tracą na urodzie, gdy drogi pokrywa błotnista mazia. A ja, w głębi duszy, na śnieg czekam niecierpliwie. I jak tylko spadnie, pójdziemy z Ptysią na spacer do ośnieżonego, białego, cichego parku, i będzie wdychać jego atmosferę. Aż się rozmarzyłam...Grudzień najlepiej, moim zdaniem, przywitać pierniczkami. Co roku piekę sporo świątecznych ciasteczek, w tym jednak postanowiłam skupić się właśnie(...)jest ich całe mnóstwo! Każde zachwycające i godne wypróbowania.Na pierwszy ogień poszły nadziewane pierniczki z przepisu Niuli. Bardzo lubię pierniczki alpejskie, te tradycje, z powidłami śliwkowymi, oblane pyszną czekoladą. Te są właśnie takie - miękną dwa dni po przygotowaniu ze względu na nadzienie i polewę, ale będą pyszne aż do Świąt. Na początku zastanawiałam się, czy przypadkiem nie zrobić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Panpepato. 182

piniowych 60 g owoców kandyzowanych (lub suszonych moreli, żurawin) 30 g rodzynek (sparzonych i odsączonych) 40 g gorzkiego kakao 1 łyżeczka cynamonu 2 szczypty gałki muszkatołowej 1 szczypta mielonego, białego pieprzu 40 g mąki pszennej 160 ml płynnego miodu 2 łyżki śmietanki 30%      Bakalie mieszamy z suchymi składnikami, dodajemy miód, śmietankę i mieszamy do połączenia składników. Formę(...)przekładamy doń bakaliowe ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 165°C około 30 minut (przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem). Studzimy. GLAZURA: (z powodzeniem zastąpimy ją polewą z 100 g czekolady gorzkiej i łyżki masła) 20 g masła 80 g gorzkiej czekolady 30 ml wody 30 g przesianego cukru pudru dodatkowo 1 łyżka dżemu morelowego      Czekoladę z masłem

Rozpustne gotowanie
Barszcz biały na zakwasie 158

Tak jak obiecałam kilka dni temu przy okazji publikacji przepisu na zakwas, tak właśnie słowa dotrzymuję i przedstawiam Wam własnoręcznie ugotowany, pyszny, wielkanocny barszcz biały z

Kuchnia w czekoladzie
Krem z kurek z grzankami 139

Nigdy nie jadłam kurek. Byłam ciekawa ich smaku, więc kiedy w końcu uprosiłam Męża o uzbieranie- zabrałam się za przyrządzenie kremu. Wyszedł delikatny i bardzo kremowy

Kuchnia w czekoladzie
Babka z bitą śmietaną 129

łyżka soku z cytryny -2 łyżki żelatyny -3 łyżki zimnej wody -do nasączenia ciasta 1/2 szklanki mocnej herbaty i 2 łyżki nalewki lub wódki -do dekoracji 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Mak moczymy, odsączamy i mielimy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywna pianę. Dodajemy 3/4 szklanki cukru, wanilię i miksujemy. Dodajemy żółtka i miksujemy. Dodajemy olej i miksujemy. Dodajemy(...)mieszamy. Dzielimy na 3 części. Do pierwszej dodajemy łyżkę mąki, do drugiej łyżkę kakao, do trzeciej łyżkę mąki ziemniaczanej i odrobinę barwnika i każdą część mieszamy. Do miski z białym ciastem dolewamy kolorowe masy, ale nie mieszamy. Przygotowujemy masę makową. Ubijamy 2 białka, dodajemy 1/2 szklanki cukru, aromat migdałowy, miksujemy, dodajemy zmielony mak, mieszamy i wlewamy do miski

Maminek kulinarny
SERNIK Z WIŚNIOWĄ PIERZYNKĄ 175

roztopionego masła SER: 1 kg sera białego 1 szklanka cukru 25 dag masła lub margaryny 2 całe jajka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy otarta skórka z cytryny sok z połowy cytryny PIANKA: 400 g jogurtu greckiego 2-3 łyżki cukru pudru galaretka wiśniowa ORAZ: owoce do dekoracji opakowanie ciastek regionalnych w czekoladzie liście mięty lub melisy WYKONANIE: Herbatniki mielimy, mieszamy

Pani na deser
Ekspresowa nalewka czekoladowa 20450

Pyszna nalewka, na którą w przeciwieństwie do innych nie trzeba czekać długich miesięcy, bo nadaje się od razu do picia. SKŁADNIKI 200 g nutelli 1/2 szklanki

Passions hobbies life
"Popękane" ciasteczka czekoladowe 127

cukrze pudrze ciastka rosną, a biała, cukrowa warstewka rozchodzi się na boki odsłaniając ciemne ciasto. Ciasteczka są bardzo smakowite! Polecam :) Przepis pochodzi z książki „Ciasteczka” autorstwa Elinor Klivans. Składniki: 2 szklanki mąki 2 szklanki cukru 4 duże jajka (o temperaturze pokojowej) 4 łyżki masła (w temperaturze pokojowej) 120 g gorzkiej czekolady 60 g czekolady deserowej (lub mlecznej) 1 płaska

MyCookBook.pl
Chili con carne 161

dusimy przez 1 minutę mieszając aż czekolada się rozpuści a fasola się podgrzeje (około 1 minuty). Próbować i dodajemy przyprawy jeśli będzie za mało wyraziste lub za mało słone. Ważne są wyraźne aromaty kolendry i kminu. Smacznego!   Przepis dawno temu inspirowany tym . *Dla mnie tyle lub więcej, nie usuwam pestek i białego albedo. Moim zdaniem lepiej użyć mniej papryczek

Bazując na smaku

Proponowane wyszukiwania