puder do posypania wierzchu bądź polewa czekoladowa Sposób przygotowania: 1. Odmierzamy potrzebną ilość sera białego i mielimy w maszynce do mięsa. 2. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać zmielony biały ser i śmietanę. Posiekać delikatnie po czym dodać jajka i resztę składników. Wyrobić. 3. Wałkować na grubość ok 0,5cm. Szklanką lub kuflem wykrawać większe krążki, po czym mniejszym kieliszkiem(...)wrzucać na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na wolnym ogniu, tak by były rumiane, ale nie przypalone. Gotowe posypujemy cukrem pudrem, część możemy również zanurzyć w roztopionej czekoladzie i udekorować kolorowymi posypkami. Efekt końcowy
Kuchnia w czekoladzieMam dla Was surówkę :) Pyszną, ze świeżych warzyw, idealną do obiadu. A ile witamin! Równie dobrze możecie zamiast śmietany użyć oleju, ale to już nie będzie
Kuchnia w czekoladzieforma 28/18 cm lub tortownica 24-26 cm Składniki na białą masę: • 250 g serka mascarpone • 250 g śmietanki 30 % • 1 galaretka cytrynowa lub gruszkowa + szklanka wrzątku • pół szklanki mleka w proszku • 80 g pszenicy preparowanej (w opakowaniu 3 szklanki)* Reszta składników: • 2 mleczne czekolady • 100 g śmietanki 30 % • około 170 g herbatników - do 30 sztuk
AniaGotuje.plfont:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 kg sera białego śmietankowego 4 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego lub miąższ z 1 laski wanilii 250g masła 2 budynie waniliowe herbatniki u mnie czekoladowe rodzynki ilość wg uznania Dodatkowo: wiśnie drylowane Gorzka czekolada 100g+ ok 180 ml śmietanki 30/36% na polewę Czekoladę rozpuścić w garneczku
W garach u Gosiostudzamy. Śmietanę ubijamy i stopniowo łączymy z galaretką. W formie układamy placek biały, nasączamy i kryjemy masą, następnie układamy placek kakaowy, nasączamy, kryjemy masą, układamy placek makowy, nasączamy i kryjemy masą na koniec układamy placek żurawinowy, nasączamy i kryjemy masą. Na wierzch możecie zetrzeć na tarce czekoladę mleczną :) Smacznego
Niezły Młynekminut Składniki Sernik: 500 g białego mielonego sera z wiaderka 4 łyżki cukru pudru Diamant 2 żółtka 1/2 łyżeczki domowej esencji waniliowej starta skórka z cytryny Masa kokosowa: 80 g wiórków kokosowych 2 duże białka szczypta soli 2 łyżki drobnego cukru Diamant Masa czekoladowa: 1/2 tabliczki mlecznej czekolady 1-2 łyżki mleka Dodatkowo: czekoladowe
Kulinarne przygody GatitySyrop czekoladowy do kawy, mleka. Może zacznijmy od początku. Nazywam się Magda. Przepis: najważniejsze w przepisie są proporcje filiżanka wody filiżanka cukru białego (lub
tost z dżememgalaretki czerwone 800 ml przegotowanej wody 1 łyżka kawy cappuccino Do nasączenia ciasta : 100 ml przegotowanej wody 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru 2 tabliczki czekolady 2 łyżki śmietanki Mała paczuszka biszkoptów Wykonanie ciasta jasnego : Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym , następnie dodać olej i ocet delikatnie wymieszać, następnie stopniowo dodawać mąkę z proszkiem(...)wymieszać. Następnie stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem i kakao . Blaszkę o wymiarach 25/30 wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy do blaszki na przemian po łyżce ciasta ciemnego i białego , tak do wykończenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Ciasto odstawiam do przestygnięcia następnie przecinamy na pół. Wykonanie kremu : 3 galaretki czerwone rozpuszczamy w 800 ml przegotowanej wody
Sama słodycz i szczypta chilimleczna. Najsmaczniejsze są wtedy gdy z wierzchu jest chrupiąca a w środku miękka. SKŁADNIKI: 4 białka szczypta soli 245g cukru 4-6 kostki gorzkiej czekolady PRZYGOTOWANIE: Naszykuj blachy i wyłóż je papierem do pieczenie ( u mnie to była jedna duża płaska blacha i zwykła blacha na ciasto ułożona na kratce do góry dnem(...)miski ubij białka z solą do chwili, aż będzie sztywna. Stopniowo wsypuj cukier i miksuj, aż piana będzie lśniąca, cukier będzie wchłonięty w całości, a piana będzie gęsta i biała. ( nie bój się gdy nie będzie sztywna- ona taka ma być) Przełóż piankę do woreczka z okrągłą końcówką (jeżeli nie masz to odetnij róg woreczka). Nastaw piekarnik
Misz-masz by Domimleka Krem: 250 g masła 2 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżki cukru waniliowego 5 łyżek zsiadłego mleka 1 szklanka śmietany - 18 lub 12% Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła 2 łyżki mleka Dodatkowo: Dżem lub konfitura do przełożenia Śmietana kremówka na bitą śmietanę Ciasto: Masło, cukier i jajka dokładnie utrzeć mikserem. Cały czas miksując dodać dżem(...)Jeśli to nie pomoże - po prostu wyłożyć krem na ciasto - po nocy w lodówce krem będzie zwarty i cudowny. Krem wyłożyć na blat ciasta i przykryć drugim. Polewa czekoladowa: Czekoladę, masło i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej i dokładnie wymieszać. Polewą wysmarować całe ciasto. Udekorować ubitą kremówką - najlepiej jej już nie dosładzać - ciasto będzie wystarczająco słodkie :) Smacznego :) Zapraszam do polubienia
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!ciemnej czekolady (o zawartości minimum 70% kakao)400 ml kremówki50 g przesianego cukru pudrunasionka z jednej laski wanilii skórka otarta z jednej pomarańczy - u mnie kandyzowana2 garście świeżej żurawinySposób przygotowania:Nagrzewamy piekarnik do 150`C.Białka ubijamy na sztywną pianę. Ciągle miksując dodajemy stopniowo cukier i szczyptę soli. Ubijamy do momentu aż piana będzie biała i błyszcząca(...)cienkie plasterki. Syrop z gruszek przelewamy do rondelka, dodajemy starty imbir i gotujemy do momentu pojawienia się bąbelków.Wtedy zdejmujemy go z ognia i dodajemy połamaną na kawałki czekoladę. Mieszamy do momentu aż czekolada całkowicie się rozpuści. Z piekarnika wyjmujemy bezę i orzechy, odstawiając do ostygnięcia. Po tym czasie, bezę przekładamy na półmisek.Kremówkę ubijamy z przesianym cukrem pudrem
Słodkie PrzyjemnościSchłodzić. W misie miksera ubić masło na puszystą masę. Do puszystego masła, cały czas miksując dodawać schłodzone mleko z rozpuszczonym cukrem pudrem. Miksować tak długo aż masa będzie biała. Dodać alkohol zmiksować.(około 4 - 6 minut). 1/3 kremu zabarwiłam na kolor lazurowy (użyłam barwnika w żelu) Domowa frużelina wiśniowa 350 g owoców (użyłam mrożonych wiśni(...)godzinę. Schłodzony biszkopt smarujemy kremem waniliowym - boki i górę (białym ) wyrównujemy. Wkładamy do lodówki na 20 minut. Schłodzony tort smarujemy lazurowym kremem wykładając porcjami i smarujemy nożem ku górze. Do dekoracji użyłam wafelka do lodów, który wypełniłam owocami. Owoce poukładałam na torcie. Z rozpuszczonej czekolady (nad kąpielą wodną) zrobiłam drip (opadającą polewę). Trzeba uważać aby czekolada
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmąki pszennej 100 g cukru trzcinowego 75 g cukru białego, drobnego 100 g miękkiego masła 1/4 łyżeczki soli 1 jajko 1 łyżeczka pasty z wanilii 100 g pistacji łuskanych 100 g chocolate chips <----tu przepis jak je wykonać samodzielnie w domu; lub po prostu czekolady posiekanej, mlecznej lub gorzkiej lub jednej i drugiej Sposób przygotowania
Blondynka GotujePrzed podaniem udekorować sałatkę zwijając plastry sera białego w tubki z kawałkiem papryki czerwonej. Podsumowując warstwy sałatki od dołu to: • krakersy • ser żółty z majonezem • krakersy • tuńczyk z keczupem • krakersy • białka z majonezem • starte żółtka Inspiracja sałatką Doroty z bloga Daktyle w czekoladzie
To co kochammiksujemy do połączenia się składników. składniki na masę serową: 250 g sera białego, trzykrotnie zmielonego 250 g serka ricotta 1 jajko 100 g cukru 1/2 łyżeczki maki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy tylko do połączenia się składników. dodatkowo: 70 g gorzkiej czekolady 1-2 łyżki masła orzechy włoskie, posiekane kandyzowana skórka pomarańczowa Czekoladę rozpuszczamy
Domowy Smak Jedzenia