biała czekolada - 5588 przepisów (strona:256/373)

Sernik kukułka 247

dobry także z całego serca polecam ten przepis. Składniki: spód biszkoptowy kakaowy ( przepis tutaj ) 1,5kg sera białego śmietankowego 1 szklanka cukru pudru 5 jajek 400g jogurtu naturalnego 100ml likieru czekoladowego 400g masy kukułka (dostępna w puszce) 2 budynie śmietankowe posypka czekoladowa/starta czekolada do dekoracji Biszkopt pieczemy zgodnie z przepisem, studzimy. Ser miksujemy z cukrem, jajkami i jogurtem naturalnym

Gotowanie i blogowanie
Drożdżowa babka wielkanocna kokosowo-pomarańczowa 125

kokosowych3 zoltka+ 1 cala jajko80 g cukru1 lyzka domowego cukru waniliowego1 paczuszka suchych drozdzy1/4 lyzeczki soli200 g mleka kokosowego-biala gesta czescokolo 100 g cienkiego mleka kokosowego3 lyzki posiekanej skorki pomaranczowejskorka otarta z 1 pomaranczy-biododatkowo:70-100 g czekolady+2-3 lyzki mleka kokosowego+chipsy kokosoweWykonanie: zoltka i jajko ubic z cukrem na bialy puszysty kogel-mogeldo ubitych jajek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mini serniczki bezglutenowe 207

serniczki nie są bardzo słodkie więc jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta zwiększcie ilość cukru... Składniki: 2 kostki białego sera każda po 200g 3 jajka 2 łyżki cukru 1 banan 1 budyń waniliowy 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 serek homogenizowany waniliowy lub naturalny czekolada bezglutenowa polecam Goplana śmietanka 36% male opakowanie Ser mielimy lub miksujemy w blenderze razem z serkiem

NaKońcuJęzyka
Ananasowiec, czyli tropikalny torcik. 137

mało urodziwy kawałek ;-)). Podstawą jest biszkopt przełożony budyniem z kawałkami ananasa, wierzch natomiast stanowi delikatna pianka z dodatkiem kwaskowej, wiśniowej galaretki, a wszystko to spowija polewa z gorzkiej czekolady idealnie balansując wszystkie smaki. Składniki na ananasowiec, czyli tropikalny torcik (blaszka 25x40 cm) Biszkopt: 6 dużych jajek 1 i 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej(...)puszki ananasa (ja użyłam ananasów z cukinii własnej produkcji, słoika o pojemności 0,9l) 2 białe budynie bez cukru (śmietankowy, waniliowy) Masa II 2 opakowania bitej śmietany w proszku (Śnieżka, Śnieżynka itp) i mleko do jej przygotowania 2 galaretki wiśniowe 1 tabliczka gorzkiej czekolady lub inna polewa czekoladowa      Przygotowanie pierwszej masy zaczynamy od odsączenia ananasów

Rozpustne gotowanie
Tort pomarańczowo-czekoladowy 236

pomarańczową  1  Pomarańczę (obrać na cząstki, następnie z każdej cząstki zdjąć cieniutką białą błonkę) Galaretkę  rozpuścić według przepisu w 400 ml wody.  Dokładnie wymieszać i odstawić do lekkiego stężenia. Ganache czekoladowe - Krem 350 ml śmietany kremówki 150 g ciemnej czekolady(użyłam deserowej 54%) Śmietanę mocno podgrzać (odstawić z ognia), wsypać pokruszoną czekoladę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pieczone pączki z batata 180

skórki i zmiksuj blenderem) 110 g oleju kokosowego Polewa 1 tabliczka gorzkiej czekolady, minimum 70% kakao, najlepiej z niewielką ilością cukru (lub bez) 10 g oleju kokosowego Przygotowanie Przygotuj zaczyn - drożdże rozpuść w ciepłym (nie gorącym) mleku (60 g), dodaj cukier (1 łyżka) i białą mąkę (3 łyżki). Wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut(...)zostaw wolne przestrzenie. Odstaw pączki na 30 minut przykryte ściereczką. Po tym czasie piecz ok. 15 minut w 180 stopniach. Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia. Przygotuj polewę - czekoladę z olejem rozpuść w kąpieli wodnej lub na małym ogniu. Mocz pączki w czekoladzie. Udekoruj wg uznania, np. migdałami albo suszonymi owocami. Wskazówki Ciasto na początku wyrabiania będzie twarde

Powiedz dietom nie
Domowe Bounty zwane bobkami 141

dałam zwykły) * 1/5 kostki masła * 3 tabliczki czekolady - w zależności od upodobań własnych mleczna lub gorzka, dużo lepiej się sprawdza polewa do ciast. Do dzieła!!! Śmietankę z masłem podgrzewamy do roztopienia masła i polewamy tym wymieszane z cukrem pudrem wiórki. Ja nie miałam cukru pudru więc w śmietance i maśle rozpuściłam zwykły biały cukier i tym polałam same wiórki. następnie

sierotka maRysia w kuchni
Wegańskie i bezglutenowe ciastka pomarańczowe z czekoladą 197

chyba, że spałaszujecie od razu całą blachę, o co znowu nie jest tak trudno Zwłaszcza, że ciastka są fantastycznie chrupiące z zewnątrz, niebiańsko pachnące pomarańczami i wzbogacone kawałkami czekolady. To jeden z moich ulubionych wypieków jesiennych – gorąco zachęcam do wypróbowania. Składniki na 15 ciastek: 50 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej /lub masła w wersji niewegańskiej 90 g syropu(...)posiekanej gorzkiej czekolady/groszków czekoladowych, najlepiej bez białego cukru lub kruszonego ziarna kakao Olej wraz z syropem i drobno otartą skórką z pomarańczy umieścić w misce, utrzeć przy pomocy miksera na jednolitą masę. Dodać sok z pomarańczy, oba rodzaje mąki i sodę – zmiksować do połączenia. Na koniec wsypać posiekaną czekoladę/groszki/kruszone kakao, wymieszać całość łyżką (część czekolady/kakao można odłożyć

Even Better Food
DESER PUSZYSTY KREM Z CZEKOLADĄ 247

zważy. Na koniec dodać do masy kremowej żelatynę i rozpuścić. Mniejszą połowę masy wlać do rozpuszczonej czekolady i wymieszać. Ubić na sztywno śmietanę, dodać do jasnej masy i delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką. Masy wlewać partiami do szklanek lub pucharków, zaczynając od białej. Na koniec zamieszać niedbale środek dwoma ruchami w celu zrobienia wzorku. Deser odstawić do lodówki

kuchniabellissima.wordpress.com
Muffiny czekoladowe z malinami 202

podróż. Składniki: 250 g mąki pszennej 100 g cukru trzcinowego   50 g cukru białego 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 80 ml oleju rzepakowego 320 ml jogurtu greckiego 120 g posiekanej czekolady deserowej świeże maliny Wykonanie: Na około godzinę przed pieczeniem, wyjąć jogurt grecki z lodówki, by ogrzał się do temperatury

kolorowotorcikowo
Ciasto Izaura czyli Sernik z murzynkiem 358

mojprzepisna.pl | Ciasto Izaura czyli Sernik z murzynkiem Pogoda istnie sernikowa, w domu sporo sernikożerców, więc zapraszam na kolejny sernik. Tym razem połączony z ciastem Murzynek, czyli

moj przepis na
Isaura 136

mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka Składniki na masę serową: 60 dag białego sera 4 jajka 1 opakowanie wiórek kokosowych 1/2 szklanki cukru, najlepiej pudru 1/2 kostki masła Wykonanie: Szykujemy ciasto; cukier, masło, mleko i kakao gotujemy, robiąc czekoladę. Odlewamy z tego ok 3/4 szklanki tej czekolady do polania ciasta po wierzchu, ale nie koniecznie

Ciasteczkowy Potwór
Bakaliowe przekąski od BAKEO 126

lecytyna rzepakowa. Niezłe ciacho: orzechy laskowe w czekoladzie [orzechy laskowe, czekolada (cukier, miazga kakaowa; tł. kakaowy; tł. roślinny (palmowy, shea), kakao w proszku o obniżonej zawartości tł.,; emulgatory: lecytyna sojowa i E476; aromat), subst. glazurująca (E414, E904), oleje roślinne (kokosowy, palmowy), skrobia, syrop glukozowy], orzechy makadamia, morwa biała suszona. Łuuuuuup!: migdały prażone w łupinie, pistacje w łupinie, sól. Wartości(...)syrop glukozowy :/) a poziom słodyczy nie był najwyższy i na szczęście dla nas smak miodu nie był wyczuwalny. Niezłe ciacho: Ta mieszanka zawierała w sobie 5 orzechów w czekoladzie, 4 orzechy makadamia oraz garść suszonej morwy. Orzechy makadamia chrupiące i bardzo smaczne, tak samo jest z morwą, która jest chrupiąca oraz gumowa zarazem co sprawia, że świetnie zastępuje żelki. Orzechy

Candy Pandas
Wielkanocna baba trzcinowo kakaowa na oleju rzepakowym 179

połączenia się składników. Na białe ciasto przelewamy kakaowe, ja użyłam do tego rękawa cukierniczego, dlatego wyszedł taki wzorek.  Piekarnik nastawiamy na 175°C, formę przykrywamy papierem do pieczenia i pieczemy ok. 45 min, do suchego patyczka. Zanim wyciągniemy babkę, pozostawiamy na kilka min w foremce. Babka będzie najlepiej smakować z polewą z gorzkiej czekolady 90%. Śmietankę podgrzewamy w rondelku

Moniki Smakołyki
Sernik gotowany na herbatnikach 378

dzięki za przepis!!    foremka 24x24cm Składniki:   1kg białego sera,  5 jajek ( W Tesco znajdziecie w promocji jajka z wolnego wybiegu),   1 i 1/2 szklanki cukru,  budyń śmietankowy,   200g masła lub margaryny,  duże opakowanie herbatników (ok. 250g),  100g mlecznej czekolady,  3 łyżki śmietanki 30%. Wykonanie: Ser zmielić. Do garnka przełożyć

Z miłości do słodkości