biała czekolada - 5588 przepisów (strona:247/373)

Razowe muffinki z czekoladą i bananami. 189

Razowe - więc zdrowe, z czekoladą - więc pyszne. Wszystko w jednym. Nie wyrastają jakoś szczególnie, ale w końcu są z mąki razowej, zachowują świeżość kilka dni. Można

Z butelką mleczka w tle
Sałatka z kaszą gryczaną 374

Skład sałatki skomponowałam sama, dodając do niej to, co miałam w lodówce. Składniki: Na jedną dużą salaterkę: 1 woreczek białej kaszy gryczanej 1 pierś z

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto z serków kanapkowych (Ostrowia) 362

śmietany 18 %4 śnieżki1 tabliczka gorzkiej czekoladySkładniki na biszkopt:6 jajekszczypta soli1/2 szklanki mąki ziemniaczanej1/2 szklanki mąki pszennej3 łyżki dobrego kakao2 łyżki oleju3/4 szklanki białego cukru1 łyżeczka proszku do pieczeniaBiszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Później dodajemy cukier, następnie żółtka, cały czas ubijając. Dodajemy olej, mąki z proszkiem do pieczenia, kakao i wszystko delikatnie miksujemy(...)pieczenia. Ciasto pieczemy ok. 25-30 min w 180 stopniach C. Biszkopt studzimy:Krem: Serki miksujemy ze śnieżkami następnie dodajemy śmietanę. Finał: Krem wylewamy na biszkopt. Dekorujemy wiórkami czekolady. (Czekolada lepiej się ściera na tarce jak jest zimna z lodówki) :)ciasto z kremem z serków ostrowia

Bon Appetit Małgorzaty
Klasyczny Sernik Wiedeński z Czekoladą 215

Polewa czekoladowa: 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej (według uznania) ok. 40 g masła Klasyczny Sernik Wiedeński z Czekoladą - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny być w temperatur ze pokojow ej . S er mielimy przynajmniej dw ukrotnie . Masło u cieramy na białą masę, następnie doda jemy cukier waniliowy, cukier puder i dalej miesza my do uzyskania jednolitej konsystencji. Powoli wbija(...)czym wyłączamy piec pozostawiając sernik w piekarniku na kolejną godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ciasto* a po jego ostudzeniu moż emy przygotować polewę czekoladową. Polewa Czekoladowa: Czekoladę z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej jedynie do rozpuszczenia - nie pozwalając się je j zagotować .  Rozpuszczon ą czekoladę zdejmujemy z ognia , c hwilę czekamy aż masa lekko ostygnie i polewamy nią sernik

Słodka Strona
Domowe Niby "Cappuccino" w proszku 149

sferze moich marzeń :) Tak wyglądają normy oryginalnej kawy cappuccino . Zwykle podawana jest ze szczyptą kakao lub sypkiej czekolady, rzadziej z bitą śmietaną lub lodami. Tradycyjne włoskie ma dokładnie 150 ml objętości, podawane jest w uprzednio podgrzanej filiżance, zwykle białej, aby podkreślić orzechowy kolor napoju. No to jak już to wszystko wiemy powiedzcie mi o co chodzi z tymi torebkami(...)wymieszać, a potem tylko przesypać do słoika. Więc nad wykonaniem rozwodzić się nie będę. Podpowiem Wam,że niezłe jest również z dodatkiem startej na tarce o drobnych oczkach czekoladą mleczną. Z dodatkiem cynamonu, albo kardamonu, albo przyprawy do kawy, która zawiera obie te przyprawy. Ta mieszanka nie jest mocno słodka, więc jak ktoś pija słodką kawę niestety musi sobie dosłodzić

Blondynka Gotuje
Tort prezydenta 127

ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 2 kostki masła 2 całe jajka 2 żółtka 20 dag cukru pudru 1 puszka ananasów 1 tabliczka mlecznej czekolady Dekoracja: 1/2 litra śmietany kremowej 36% 2 opakowania zagęstnika do śmietany 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka siekanych orzechów  Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę dodając na przemian cukier(...)Całe jajka i dwa żółtka ubijam na parze z cukrem pudrem, aż masa będzie puszysta i prawie biała. Masło ucieram dodając po łyżce  kogel-mogel. Masę dzielę na dwie części. Do jednej dodaję kawałeczki odsączonego ananasa, a do drugiej czekoladę uprzednio potraktowaną blenderem. Sok z ananasa mieszam z  przegotowaną i schłodzoną wodą w stosunku

Ciasteczkowy Potwór
Drip cake (tort czekoladowo-śmietanowo-malinowy) 510

masła 1 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka esencji waniliowej 1 łyżka mleka 1 1/2 łyżki kakao Poncz: 250 ml rumu 50 ml wody Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła Dekoracja: 125 g malin listki mięty złote perełki cukrowe Przygotowanie: Biszkopt: Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić pianę (ubijając sukcesywnie zwiększać obroty silnika, nie ubijać(...)lodówki na ok. 1 godzinę. W tym czasie przygotowac krem maślany. Krem maślany: Masło ubić mikserem na biały puch, następnie dodać cukier, mleko, wanilię i kakao. Całość dokładnie zmiksować. Tak przygotowaną masą wyłożyć brzegi i wierzch tortu.  Polewa: Czekoladę rozpuścić w mikrofalówce lub kąpieli wodnej. Dodać masło i wymieszać do uzyskania jednoitej masy. Polać tort czekoladą tak, by spływała

Malinowo w kuchni
SERNIK KOKOSOWO – CZEKOLADOWY 295

CIASTO CZEKOLADOWE:* jajko – 2 szt* cukier – 100 g* gorzka czekolada – 50 g* mąka pszenna – 60 g* mąka ziemniaczana – 40 g* kakao – 2 łyżki* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* sól – 1 szczyptaMASA SEROWO – KOKOSOWA:* ser biały 3-krotnie mielony – 250 g* jajko – 1 szt* wiórki kokosowe – 80 g* cukier(...)mokrymi rękami formujemy kulki i układamy je na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawiamy do lodówki.CIASTO CZEKOLADOWE:Białka oddzielamy od żółtek, żółtka ubijamy z połową cukru do białości.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej , studzimy i mieszamy z ubitymi żółtkami.Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao.Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodając pod koniec cukier.Pianę dodajemy łyżka

Ostra na Słodko
Czekoladowe sakiewki z serem i truskawkami 149

gładkie ciasto.Smażymy duże naleśniki , uważając , by się nie przypiekły!Dodatek kakaa sprawia , że łatwiej o przypalenie!NADZIENIE:Ser biały ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę.Nakładamy na środek naleśników.Dodajemy pokrojone truskawki.Zawijamy w sakiewki i spinamy wykałaczką.Polewamy czekoladą i posypujemy cukrem pudrem!  Smacznego!Klik w strzałkę!Zamiast truskawek możemy dodać dowolne owoce sezonowe

Ostra na Słodko
Kajmakowe Ciasteczka Z Orzechami I Czekoladą 155

nami :) Składniki na dwie blaszki ciasteczek: 140 g kajmaku 140 g margaryny Palma 2 łyżki brązowego cukru (może być też biały cukier) 2 niepełne szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia garść posiekanych orzechów ziemnaych garść posiekanej czekolady deserowej kilka krople esencji waniliowej 1. Masło wraz z cukrem i kajmakiem miksujemy. 2. Dodajemy następnie mąkę z proszkiem

Gotowanie...to proste !
PIERNIK Z MASĄ CZEKOLADOWĄ I MUSEM MANDARYNKOWYM 147

niej czekoladę mleczną i gorzką. Studzimy i wkładamy do lodówki na min. 2 godziny. Zimną śmietankę z rozpuszczoną w niej czekoladą ubijamy mikserem razem z cukrem z wanilią na sztywną masę. Mus mandarynkowy: Mandarynki obieramy ze skórek i z białych błonek. Sam miąższ wrzucamy do garnka, dodajemy 2-3 łyżki wody, cukier i gotujemy ok. 10 min. Żelatynę namaczamy

Kuchnia MagdaLeny
,,Kolorowy torcik tęczowy’’ 159

okazje! Lekka, kolorowa pyszna pianka zachwyci zarówno dzieci jak i dorosłych Składniki: Spód: 376 g herbatników i holenderskich z mleczną czekoladą Łakotki -2 opakowania 200 g miękkiego masła Ptasie mleczko: 6 galaretek w kolorach: fioletowy, niebieski, różowy, pomarańczowy i biały 2 puszki mleka skondensowanego słodzonego Dodatkowo: kolorowe posypki Wykonanie: Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem(...)minut w lodówce. Ptasie mleczko: Rozpuszczamy 3 galaretki (fioletową niebieską i różową) każdą w szklance wody. Gdy galaretki ostygną w ten sam sposób przygotowujemy 2 kolejne galaretki (pomarańczową i białą) Mleko z puszki dzielimy na 5 równe porcje. Pierwszą porcję mleczka skondensowanego miksujemy aż zrobi się puszyste, dodajemy płynną tężejącą fioletową galaretkę. Delikatnie wylewamy na herbatniki. Wstawiamy do lodówki

Podróż w kulinaria
czekoladowa niedziela #10 - sernik marmurkowy na spodzie brownie 194

tylko do połączenia się składników, aby nie napowietrzać masy serowej. Z powstałej masy odlać szklankę i zmiksować ją z czekoladą. Na upieczony spód (nie trzeba go studzić, można wylać masę na spód dopiero co wyjęty z piekarnika) wylewamy "białą" masę serową. Łyżką wykładamy na nią masę serową czekoladową w postaci kleksów. Płaską szpatułką mieszamy obie masy razy kilka

chili & sugar
"Żurawinki" - domowe cukiereczki 160

pył.Żurawinę pokroić na mniejsze kawałkiCzekoladę deserową rozpuścić z masłem na parze, zdjąć dać likier.Żurawinę wymieszać z herbatnikami. Dać rozpuszczoną czekoladę. Zagnieść i formować cukiereczki.Cukierki obtaczaćDekorować żurawiną.Smacznego.2 dzień świąt można z czystym sercem zapisać do białych i zimowych :DChociaż, ostatni, ale zawsze to coś

Moje pyszne gotowanie
Szpinakowe z żurawiną 138

świeżego szpinaku baby 1 szklanka oleju rzepakowego sok z 1/2 cytryny 1 szklanka białego cukru 2 łyżki cukru z wanilią 5 jajek ok 350-400g mąki tortowej 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 50g suszonej żurawiny Polewa: 1 tabliczka czekolady deserowej 20ml mleka np 3.2% 30g płatków migdałów tłuszcz oraz mąka do wysmarowania formy Sposób przygotowania

Kuchnia w czekoladzie