będzie słodko :) Ale o to właśnie chodziło. Skusicie się ?:) Składniki: 2 opakowania kaszy jaglanej preparowanej (140 g) 1 opakowanie białych pianek marshmallow (180 g) 50 g masła Masa krówkowa: 430 g krówek 50 g masła Polewa czekoladowa: niecała tabliczka czekolady deserowej 1 łyżka oleju 1 łyżka śmietany kremówki Przygotowanie: 1. Dużą blachę o wymiarach 30x41 cm wysmarować masłem
Domowa Cookierenka Agiangielskim. Przesiewamy przez sitko. Na tarce ścieramy gałkę muszkatołową. Nie przerywając miksowania dodajemy do masy kolejno mąkę, cukier biały i muscovado, sól, kardamon, cynamon, gałkę muszkatołową, ziele angielskie i sodę. Dokładnie mieszamy aż składniki dobrze się połączą. Na końcu dodajemy kawałki czekolady. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy w 180 stopniach C przez 50-55 minut
Pyry na Gazpodam wam na końcu przepisu, może zaryzykujecie? Gotowi na szatański sernik, którym można straszyć ciocie? 😀 Spód: 270 g ciasteczek Oreo (pozbawionych białego kremu) 60 g rozpuszczonego masła. Sernik: 680 g sera na sernik (użyłam Piątnicy) 350 g gorzkiej czekolady (min 70% kakao) 1 łyżeczka mocnego espresso 200 g cukru (użyłam brązowego, żeby dodać karmelowego smaku) 100 ml mleka
ladykitchenkroimy na drobną kostkę, dodajemy do masy. Przygotowaną ciemną masę wylewamy na masę białą. „Zamykamy” całość odłożonym pasem biszkoptu. Odkładamy na kilka godzin do lodówki. Gdy ciasto nieco stężeje wyjmujemy go z formy i odwracamy do góry dnem. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę z dodatkiem oleju kokosowego, dekorujemy nią wierzch i boki ciasta. Na wierzchu układamy pokrojony
Smaki Na Talerzupokolenia na pokolenie. Przyznam, że to ciacho bym mogła jeść i jeść bez końca, nigdy mi się nie znudzi 😏 Są dwie wersję przyrządzenia ciast: na 2 blaszki (w jednym biała, drugim kakaowa wersja) lub 1 mieszaną, taką ja właśnie wybrałam. Kto jeszcze nie poznał tego przepysznego ciasta, gorąco zachęcam do wypróbowania i zajadania się ze smakiem.😎 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)polewa: -opakowanie gorzkiej czekolady -1 łyżeczka masła -1 łyżka mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: ciasto: 1. Jajka ubijamy z cukrem/słodzikiem, dodajemy olej i wodę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do reszty masy. 2. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wlewamy 3/4 masy, a do reszty dodajemy kakao, mieszamy i wylewamy na białą masę. Możecie dodatkowo
Zdrowie i pysznie na talerzujuż u nas sporo, zamiast karobu można oczywiście dodać kakao. Można wykorzystać kawałki czekolad np.z jajek niespodzianek, które wwałkowujemy w ciasto (po upieczeniu super chrupią). Na co tylko mamy ochotę. Polecam, ciasteczka można przechowywać w metalowej puszce do kilkunastu dni. Składniki: - 550g mąki orkiszowej białej, u mnie typ750 - 350g zimnego masła - 1 jajko - 160g ksylitolu - 20g ksylitolu z prawdziwą(...)wanilią Dodatkowo: - 2-3 łyżeczki karobu (lub kakao) - u mnie płatki czekoladowe bez cukru (nie trzeba) - dowolne dodatki, np.kawałki czekolady, kawałki krówek, itp. W misie miksera umieścić mąkę, dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło, jajko, wsypać ksylitol i ksylitol z wanilią i zagnieść kruche ciasto. Można zagnieść ciasto ręcznie. Mnie wyręcza w tej czynności mikser. Otrzymane ciasto podzielić
Smaczne Zdrowepuszystą masę. Do puszystego masła, cały czas miksując dodawać mleko z cukrem pudrem. Miksować tak długo aż masa będzie biała. Dodać alkohol zmiksować.(około 4 - 6 minut) Glazura czekoladowa 100 ml mleka skondensowanego słodkiego 180 g czekolady deserowej 130 g cukru 75 ml wody 10 g żelatyny Żelatynę zalać łyżką wody i odstawić . Cukier z wodą zagotować
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmiękkiego masła (82%!) *Dodatkowo: puszka mleka skondensowanego tzw. Masa Krówkowa np. https://3-mmedia.frisco.pl/id,79442/h,360/w,360/ posiekane orzechy, gorzka czekolada potarta do dekoracji Wykonanie: Robimy ciemny biszkopt. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z cukrem pudrem na białą, sztywną pianę. Dodajemy żółtka i dokładnie miksujemy. Następnie przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką(...)masy budyniowej, następnie biszkopt orzechowy, kolejno "Masę Krówkową" (rozprowadzamy po całości), przykrywamy drugą częścią czarnego biszkoptu. Na koniec wykładamy 1/4 masy budyniowej posypujemy do dekoracji startą gorzką czekoladą i orzechami. Polecam wstawić na trochę do lodówki, aby się "przegryzło
Piekę, bo lubięlejące. Zapytacie jak lejące, też zapytałem i odpowiedź "ono jest tak lejące jak lejąca jest roztopiona czekolada". Może Wam to pomoże, mi na szczęście naleśniki będzie dalej robić Żona Ma. Sos owocowy: -połowa mango posiekana -kilka cząstek mandarynek z syropu -wino białe półwytrawne 1/2 szklanki -łyżka soku z cytryny -łyżka cukru pudru -łyżeczka masła Topimy masło w rondelku, wrzucamy(...)zalewamy winem. Gdy alkohol odparuje dodajemy cukier i sok z cytryny. Podsmażamy do zgęstnienia. Do naleśników dodajemy gorący sos. Sos czekoladowo - migdałowy: -garść migdałów zmiażdżonych w moździerzu -pasek czekolady gorzkiej -łyżka masła Topimy masło z czekoladą, wrzucamy orzechy, mieszamy intensywnie. Możemy dodać mleka, by uzyskać rzadszą konsystencje. Dodatkowo będą potrzebne: -łyżka naturalnego serka homogenizowanego -listki mięty cytrynowej -pokrojone w plastry
BaRepaswaniliowy) - 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia Polewa czekoladowa: - 100ml śmietanki 30% - 50g gorzkiej czekolady Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia albo smarujemy masłem i posypujemy mąką. Masło ucieramy z cukrem na białą masę, dodajemy po jednym jajku i nadal ucieramy ale tylko do połączenia składników żeby nie za długo(...)proszkiem do pieczenia, krótko mieszamy, dodajemy wanilię i śmietanę, mieszamy łyżką. Wykładamy ciasto do foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 50 minut (do suchego patyczka). Śmietankę podgrzewamy, dodajemy czekoladę, mieszamy i odstawiamy. Po upieczeniu wyciągamy ciasto z piekarnika i polewamy polewą czekoladową, ja polewam gdy ciasto jest jeszcze ciepłe. Smacznego
Wypieki Renepieczenia! Składniki na 2 ciastka XXL: 4 łyżki masła w temp. pokojowej 4 łyżki białego cukru 4 łyżki brązowego cukru 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki mąki 4 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli 50 g mlecznej czekolady, drobno posiekanej CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Masło i cukier umieszczamy w misie
My Culinary Artokazji Ciasta na niedzielę ..Pomysł na takie ciasteczka zaproponowała Joanna ..Kombinacja bakalii dowolna...u mnie czekolada i morwa suszona...a na dodatek dodałam cukier i mąkę kokosową...pyszne były... 1 kostka masła (200g) 1 szkl. cukru [ u mnie 3/4 szkl.cukru białego i 1/4 szkl. cukru kokosowego ] 1 mały cukier wanilinowy (16g) [ 1 łyżka ekstraktu waniliowego] 1 jajko (całe
Moje domowe kucharzeniechlebek bananowy może smakować nieco inaczej. Do mojego wypieku wykorzystałam dwa rodzaje cukru – biały i cukier kokosowy. To dzięki temu drugiemu chlebek ma ciemniejszy kolor. Zajrzyj także do innych moich przepisów na ciasta – sernik dyniowy – placek ze śliwkami – ciasto dyniowe z czekoladą – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem
nietylkopasta.plwizualny - oceńcie sami. Składniki: 8 białek 20 dag cukru 30 dag mąki pszennej 1 szkl oleju rzepakowego Rapso 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao 50 g czekolady motylki cukrowe Przygotowanie: Białka ubić na sztywno. Stopniowo dosypywać cukier i miksować do momentu aż cukier się rozpuści. Wlewać małym strumieniem olej i nadal miksować. Z odważonej mąki odłożyć(...)przesiać 1,5 łyżki kakao i wymieszać. Formę wysmarować i wysypać bułką tartą. Do formy dajemy naprzemiennie po łyżce białego i ciemnego ciasta. Piec w 170 stopniach około 50 min. Do suchego patyczka. Forma 30*10 cm. Zimną babkę polać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i udekorować motylkami
Ala piecze i gotujepokryte prawdziwą czekoladą i posypane dużą ilością prażonego kokosu.Czyż nie cieknie ślinka na samą myśl?Na pewno!A więc do dzieła!Wielbiciele makowców i serników będą zachwyceni … a myślę , że i Ci , którzy od makowców i serników uciekają , z przyjemnością skuszą się na kawałek serom akowca. SKŁADNIKI: ( blacha 24×32 )MASA SEROWA : *ser biały dwukrotnie zmielony(...)łyżeczkiDODATKOWO : * czekolada deserowa / gorzka – 100 g * wiórki kokosowe * mleko – 50 mlSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :UWAGA!Przepis jest na dużą blachę ( jeśli chcecie zrobić w mniejszej można śmiało odpowiednio zmniejszyć ilość składników ).MASA SEROWA :Oddzielamy żółtka od białek.Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę przez ok. 20 minut ( nie krócej! )Do masy dodajemy po łyżce zmielonego białego sera i cały czas miksujemy.Wsypujemy
Ostra na Słodko