biała czekolada - 5588 przepisów (strona:235/373)

Deserowa zebra 176

części; z tym, że tej do której dodamy czekoladę powinno być mniej Do tej mniejszej części masy dodajemy łyżkami przestudzoną czekoladę i miksujemy dokładnie Teraz wylewamy naprzemiennie po łyżce masy na środek ciasta ( raz białą, raz ciemną), aż do wykończenia mas. W ten sposób powstanie nam "zebra"  Ps. Źle podzieliłam masę i brakło mi białej, dlatego środek

Proste Potrawy
Sernik kawowy 163

ustach! Specjalnie zrobiłam bez spodu, aby niepotrzebnie nie jeść zbędnych węglowodanów i nie zaburzyć smaku sernika. Składniki: • 1 kg sera białego mielonego • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • 6 jajek • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 czekolada biało-czarna kawowa • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej • 1/2 szklanki śmietanki 30% • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 18% Polewa śmietanowa • 1 duża śmietana

To co kocham
ciasto Afrodyta, z musem truskawkowym i kremem 295

CIASTA Ciemny biszkopt kroimy na dwa blaty. Jeden z nich ponczujemy, następnie wykładamy na niego tężejący mus. Przykrywamy białym biszkoptem,ponczujemy Na biały biszkopt wykładamy krem i całość przykrywamy drugim ciemnym blatem,ponczujemy. Całość możemy polać czekoladą, lub udekorować wedle własnej woli. Ciasto trzymamy całą noc w lodówce. I nasze ciasto gotowe :-) Na prawdę pięknie wygląda i super smakuje. Polecam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
JAGODOWA KOSTKA Z MICHAŁKAMI 146

serka waniliowego 1/2 szkl. jagód, 2 łyżki żelatyny Krem michałkowy: 1 szkl. śmietany 36%, 100 g serka mascarpone, 1 śmietan-fix, 6 białych michałków, 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: likier do nasączenia, 2 michałki, 2 kostki czekolady WYKONANIE Biszkopt: żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem. Ubijamy pianę z białek, dodajemy cukier, następnie mieszankę

słodki bratek
Pszczeli tort z jagodami 225

biszkopcie z kremem z bitej śmietany i mascarpone oraz jagodami, które podczas krojenia miały uwalniać swój niezwykły kolor. Wierzch tortu ozdobiłem zaś kwiatami z borówek i wspomnianymi pszczołami. Zderzenie białego kremu i niebieskich jagód dało piękny i subtelny efekt, zaś motyw przewodni w postaci pszczół wywołał uśmiech na twarzy solenizantki. :)Biszkopt:Z przepisu na biszkopt idealny. Dla małego tortu(...)Wstawić do lodówki, a w tym czasie przygotować pszczółki.Pszczółki z marcepanu (składniki na 20 sztuk):200 g masy marcepanowej*50 g białego lukru plastycznego**żółty barwnik w proszku lub paściepłatki migdałów4 kostki gorzkiej czekolady (o zawartości kakao przynajmniej 70%)Do masy marcepanowej dodać żółtego barwinka i wyrobić do połączenia koloru. Podzielić na 20 równych części

Food Square
Piankowe pralinki 199

okazje, kiedy wiecie, że goście mają być za 20 minut, a chcielibyście zaskoczyć ich czymś ładnym i smacznym :) Wszystko czego potrzebujecie to białe pianki, polewa czekoladowa (najszybciej skorzystać z tej gotowej, można jednak użyć także roztopionej czekolady) i dowolne cukrowe koraliki.Duże pianki przecinamy na pół czystymi nożyczkami, tak, żeby zmieściły się do małych papilotek.Przygotowujemy koraliki lub jeśli mamy

Ciastkozercy
Sernik czekoladowy na biszkoptach 189

Post Sernik czekoladowy na biszkoptach pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Chocohotopots by Nigella 103

dodałam 100 g cukru trzcinowego i wciąż uważam, że za dużo) 3 łyżki mąki pszennej 100 g białych chipsów czekoladowych (pojęcia nie mam jak to wygląda i nawet sobie głowy tym nie zawracałam, bo i tak w domu nic innego oprócz gorzkiej czekolady nie miałam. Pominęłam). Wykonanie: Kokilki wysmarować dokładnie masłem. Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko schłodzić

gutfut
Zimowy tort grylażowy 110

mleka  3,2%  120 g cukru  200 g masła  100 g cukru pudru masa grylażowa: 2 czekolady (Bajeczny- Wedel)  do dekoracji: jadalny brokat ozdoby z masy cukrowej ( wycięłam za pomocą wykrawaczek  z białej i barwionej na błękit masy cukrowej) błękitny cukier ozdobny Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki umieść w misie miksera i wymieszaj(...)Następnie, do masła dodaj porcjami kaszę cały czas miksując, aby masa była jednolita. Ja miksowałam mikserem planetarnym- zostawiłam na 3-4 minutki i krem był idealnie gładki i puszysty. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Gdy ciasto będzie już zimne, przekrój je na blaty. Na pierwszej warstwie wyłóż rozpuszczoną czekoladę. Na kolejnej krem z kaszy.  Całość udekoruj za pomocą rękawa

Wielki apetyt
Mazurek klasyczny 176

Składniki: mąka tortowa 200 g mąka krupczatka 100 g masło 250 g żółtka 3 szt cukier 4 łyżki Dodatkowo: masa orzechowa z kawałkami orzechów ( na cały mazurek) polewa dekoracyjna biała i ciemna do dekoracji mazurka( naokoło) Lukier zrobiony z cukru pudru i soku z cytryny do dekoracji jako pączki bazi Wykonanie: Do misy wsypujemy przesianą mąkę(...)wykładamy papierem do pieczenia i tak pieczemy spód mazurkowy.Po upieczeniu i wystudzeniu dekorujemy masą orzechową z kawałkami orzeszków. Roztapiamy gorzka czekoladę i robimy gałązki. Z lukru robimy małe pączki bazi. Na około dekorujemy polewą dekoracyjną ciemna i białą. Mazurek wyszedł pyszny.Tak wygląda w całości , a tak pokrojony

Różowa kuchnia
Piernikowe domki na kubek 152

łyżki kakaoJeżeli sądzimy, że duży piernikowy domek jest dla nas zbyt dużym wyzwaniem - jest alternatywa - mini domki na kubek.Któż nie uśmiechnie się na widok kubka gorącej czekolady lub kakao podanego w świąteczny poranek, z małym piernikowym domkiem na brzegu? Chyba nie znajdzie się nikt taki... a już nie lada przyjemność zrobimy nimi dzieciom :)Więc zaczynamy... W rondlu, na małym(...)Następnie przykleić elementy dachu. Również zostawić na chwilę do zastygnięcia. Gdy już wszystko dobrze nam zastygnie możemy brać się za dekorację białym lukrem (fot.4). Przechowywać w szczelnej puszce - a serwować na kubkach z kakao lub z czekoladą. Smacznego :)Inspiracja: moco-choco Przepis bierze udział w akcjach

Świat Ciasta
Tort Czekoladowy z Malinami (Tort Czekoladowo Malinowy) 486

łyżki cukru pudru ok. 500 g malin Polewa Czekoladowa: 80 g czekolady  80 ml śmietanki kremówki 30% Tort Czekoladowo Malinowy - Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy i mieszamy razem z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy, po czym powoli wsypujemy cukier biały, brązowy i waniliowy - ciągle mieszając.  Zmniejszamy obroty miksera na najniższy poziom i dodajemy żółtka. Następnie(...)Następnie wykładamy pozostałą bitą śmietanę układamy maliny lekko wbijając je do masy. Całość przykrywamy górną częścią tortu. Polewa czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie wrzucamy drobno połamaną czekoladę, zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej, błyszczącej konsystencji. Powstałą czekoladą polewamy wierzch ciasta. Tort dekorujemy pozostałymi malinami. Ciasto powinno spędzić minimum 4 h w lodówce. Moje posty

Słodka Strona
MuffinkiCzekoladowo Piernikowe z Powidłami Śliwkowymi 203

przyprawy korzennej do piernika1/2 łyżeczki sody oczyszczonej3/4 łyżeczki proszku do pieczenia120 g masła55 g gorzkiej czekolady, posiekanej1/2 szklanki kakao2 duże jajka3/4 szklanki cukru trzcinowego1 łyżeczka syropu korzennego z cukrem trzcinowym ETERNO (lub ekstrakt waniliowy)1/2 szklanki kwaśnej śmietany 18%3/4 szklanki powideł śliwkowychpolewa biała Heliopolewa deserowa HelioWykonanie:Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, cynamon, przyprawę(...)piernikową, sodę i proszek do pieczenia przesiałam.  W rondelku rozpuściłam masło, zestawiłam z ognia, dodałam posiekaną czekoladę i po chwili wszystko rozmieszałam, na koniec dodałam kakao. Odstawiłam do ostygnięcia. W tym czasie wbiłam do miski jajka, wsypałam cukier trzcinowy i miksowałam do czasu aż cukier przestał być wyczuwalny. Do jajek wlałam syrop korzenny, wystudzoną masę maślano czekoladową, oczywiście cały

Blondynka Gotuje
Czekoladowe muffiny z mini serniczkami 205

wręcz rozpływająca się w ustach;) Coś idealnego dla miłośników czekolady i serników, takie dwa w jednym;) Myślę, że takie muffinki przypadną do gustu nie tylko dorosłym ale również dzieciakom, z tym, że w wersji dla nich kawę zamieniłabym na mleko.  Serdecznie polecam;) Składniki: 450 gramów sera białego tłustego 2/ 3 szklanki cukru  1/3 szklanki kremówki 36% 2 duże(...)temperaturze pokojowej i wstawić je minimum na godzinę do zamrażalnika. Serniczki trzymamy w zamrażalce, aż do momentu gdy będziemy mieć przygotowaną masę muffinkową.  Składniki muffiny: 85 gramów gorzkiej czekolady  30 gramów gorzkiego kakao 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczonej w 180 ml gorącej wody 6 łyżek oleju   2 duże jajka 2 łyżeczki octu  łyżeczka ekstraktu waniliowego

Krakowskie smaki Ani
Rolada makowo-orzechowa 128

szkl cukier - 3/4 szkl proszek do pieczenia - 2 łyżeczki sól - szczypta Masa serowa : ser biały - 1 kostka (250 g) cukier - 3 łyżki śmietana kremówka - 250 ml żelatyna - 1 łyżeczka z czubkiem kawa rozpuszczalna - 1 łyżeczka orzechy włoskie tarte - 4 łyżki Polewa czekoladowa : gorzka czekolada orzechy włoskie - 4 szt Sposób przygotowania: Biszkopt:  Białka oddzielić od żółtek, ubić białka(...)blendera włożyć biały ser, dodać cukier i śmietanę, zmiksować, przelać do miski.  Żelatynę rozpuścić w 5 łyżkach gotowanej wody, dodać kawę, wymieszać, ostudzić, dodać do masy, zmiksować.  Następnie dodać orzechy tarte, wymieszać.  Rozwinąć ciasto, posmarować masą serową, dobrze zwinąć w roladę, następnie zawinąc w papier.  Polewa czekoladowa :  Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, polewą polać roladę

Kuchnia Danusi
SERNIK A'LA MONTE 137

kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g zielonego białego sera (może być z wiaderka)  ok. 250 g deseru Monte lub podobnego  3 jajka  3-4 łyżki cukru 1 op. dużego budyniu czekoladowego bez cukru szczypta soli Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła  garść orzechów włoskich Wykonanie: Ciasto: Przesianą przez sito(...)zmielony biały ser, desery czekoladowe oraz proszek budyniowy i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Białka ubijamy mikserem ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pianę z białek dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Masę wykładamy na podpieczony spód, wyrównujemy wierzch i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 60 min. Studzimy w wyłączonym piekarniku. Polewa: Czekoladę gorzką

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania