biała czekolada - 5588 przepisów (strona:233/373)

Ciasteczka z czekoladą na wzór amerykańskich chocolate chip cookies (z mąki amarantusowej) 110

mąki z amarantusa 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia (może być też soda oczyszczona) Dodatkowo: 150g czekolady (u mnie 100g mlecznej i 50g mikro kropli truskawkowej z Cukieterii ) Masło z cukrami ubić do puszystości. (Masa powinna być biała i lekka.) Nadal miksując - wbić jajko. Mąkę połączyć z solą oraz proszkiem do pieczenia (ew. sodą) i dodać(...)reszty składników. Całość dokładnie wymieszać. Czekoladę posiekać (nie na drobno) i wmieszać (najlepiej dłonią lub łyżką) do ciasta.  Z masy uformować kulki o wielości orzecha włoskiego. Każdą kulkę ułożyć (zachowując spore odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia, leciutko spłaszczyć i wstawić o rozgrzanego piekarnika. Piec około 13-15 minut w 170-180 stopniach. (Ciastka powinny być lekko zarumienione

Di gotuje
Brownie z serową masą kajmakową i malinami 189

pieczenia 1,5 szklanki brązowego cukru szczypta soli Masa serowa: 1 kg gęstego twarogu sernikowego 5 jajek 1/2 szklanki białego cukru 400 g masy kajmakowej ewentualnie cukier do smaku 1,5 szklanki malin (mogą być mrożone)  Czekoladę połamać na kawałki, umieścić razem ze śmietanką w porcelanowej miseczce i w garnku do połowy wypełnionym wrzątkiem. Gotować aż czekolada się rozpuści

Czerwień i błękit
Domowe snickersy. 1210

najbardziej. Recenzje były entuzjastyczne i nawet w językach obcych ;) Wobec tego może też spróbujecie się pobawić? :) Składniki: warstwa czekoladowa: 3 tabliczki czekolady mlecznej lub deserowej dobrej jakości 4 łyżki kremowego masła orzechowego warstwa orzechowa: 150 g białych pianek marshmallow 3 łyżki masła z solą morską 4 łyżki śmietanki kremówki 2 łyżki masła orzechowego 1 szklanka posiekanych solonych orzeszków ziemnych warstwa

zadanie-gotowanie
BABKA CZEKOLADOWA Z WIŚNIAMI 149

Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i kakao przesiewamy do miski. Miękkie masło ucieramy z cukrem na niemal białą, puszystą masę (ok. 12-15 minut mikserem!!) Do ubitej masy cały czas miksując cienkim strumieniem wlewamy rozpuszczoną i lekko przestudzoną czekoladę, a następnie po jednym jajku. Kolejne wbijamy dopiero wtedy, gdy poprzednie dokładnie połączy się z masą. Zmniejszamy obroty miksera

cool and minty
Ciasto bananowe z czekoladą i malinami 187

sody oczyszczonej, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 100g masła, 1/3 szkl. jogurtu naturalnego, 1/3 łyżeczki olejku waniliowego, 80g mlecznej czekolady, szkl. malin (mogą być mrożone). Przygotowanie Masło  w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem na biały puch, następnie dodawać kolejno jajka. Dodać obrane i posiekane banany, olejek waniliowy oraz jogurt naturalny. Dokładnie utrzeć. Mąkę przesiać(...)szczyptą soli. Dodać do ciasta, wymieszać. Maliny (mrożone lekko rozmrozić) oprószyć łyżką mąki, dodać do ciasta, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką. Na koniec wymieszać ze startą na dużych oczkach czekoladą. Przelać do przygotowanej foremki keksówki. Piec ok. 60min w temp. 180st. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Z miłości do słodkości
Domowe praliny z suszonym mango 261

dodamy suszone mango ze względu na swój świetny aromat który dobrze skomponuje się z mleczną kuwerturą. Można wymyślać różne kombinacje np. biała kuwertura z suszonymi malinami, gorzka ze śliwką czy też mleczna z orzechem pistacjowym w środku. Czekolada jak zawsze poprawi nasz nastrój i uodporni na stres więc jest to idealna jesienna propozycja która mam nadzieje doda wam sił

Kuchnia PROzdrowotna
Budyń Dyniowy – Deser na Halloween 166

podanych proporcji wyjdzie około 800 ml budyniu 500 g obranej dyni 600 ml mleka 120 g cukru brązowego lub białego 80 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej (mąki ziemniaczanej) 20 g masła dużą szczyptę cynamonu 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady szczypta soli do wody Link do filmu z przygotowania: Budyń z dyni  https://www.youtube.com/watch?v=JEM2bqQI5LA Przygotowanie: Najpierw przygotuję dynię: Dynię obieram

Uwaga Babcia Gotuje
Tarta cytrynowa z kremem czekoladowym,różowym kajmakiem i rabarbarem 123

rabarbaru 10-20 ml wody 5-6 łyżek cukru Różowy kajmak rabarbarowy 150 ml mleka 40 g cukru białego syrop z rabarbaru opcjonalnie kilka kropli czerwonego barwnika Dekoracja: listek świeżej mięty łyżka śmietany kremówki 30% ubitej na sztywno grube wiórki czekolady gorzkiej do posypania całości Przygotowanie: Ciasto: 1. Mąki przesiać 2. Wszystkie składniki zmieszać z ugnieść z nich kruche ciasto

KreatywnePiny
Mousse au Chocolat z Likierem Kokosowym (mus czekoladowy) 218

Składniki na 4 pucharki lub kilkanaście takich malutkich foremek: 100 g dobrej gatunkowo czekolady deserowej (gorzkiej) 3 jajka szczypta soli 3-4 łyżki likieru kokosowego (użyłam Coconut Milk Canari ) DODATKOWO UŻYŁAM: 100 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka cukru pudru czekoladowe foremki mini czekoladowe trójkąty białe czekoladowe mikro(...)krople mleczne mix Wykonanie: W pierwszej kolejności dokładnie myję jajka w gorącej wodzie i oddzielam białka od żółtek. Potem rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej. W czasie kiedy czekolada rozpuszcza się ubijam białka z solą na sztywną pianę. Miskę z czekoladą zdejmuję z garnka, stawiam na blacie i mieszam szpatułką. Nie przerywając mieszania dodaję po jednym żółtku. Mieszam szpatułką. Nie przejmujcie

Blondynka Gotuje
Babeczki wiosenne pszczółki 214

piekarnika, pieczemy około 25 min.Czas kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać na zrobienie ozdób. Z masy cukrowej wycinamy listki. Rozpuszczamy czekoladę (lub podgrzewamy gotową polewę czekoladową) i robimy paski pszczółkom. Oczy i skrzydełka robimy z białej masy cukrowej. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy(...)powinien mieć przyklejonego surowego ciasta.Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Przestudzone babeczki dekorujemy gotowymi ozdobami przyklejając je czekoladą. Smacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
Ciastka z czekoladą 127

szklanki cukru 20 g brązowego cukru 2 jajka 2 tabliczki gorzkiej czekolady (200 g) 1 tabliczka mlecznej czekolady (100 g) 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Masło i jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z cukrem (białym i brązowym) na gładką masę. Dodawać po jednym jajku i dalej miksować. Przestawić mikser na niższe obroty i stopniowo

Bullio
Ciastka z czekoladą 262

szklanki cukru 20 g brązowego cukru 2 jajka 2 tabliczki gorzkiej czekolady (200 g) 1 tabliczka mlecznej czekolady (100 g) 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Masło i jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z cukrem (białym i brązowym) na gładką masę. Dodawać po jednym jajku i dalej miksować. Przestawić mikser na niższe obroty(...)stopniowo dodawać mąkę, sól i sodę. Czekolady i orzechy posiekać na drobne kawałki i wymieszać z przygotowaną masą. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Masę nakładać łyżką w odstępach około 8 cm. Po nałożeniu delikatnie rozpłaszczyć

Bullio
Przepis #55 Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej - bez pieczenia 595

Dzisiaj jest to czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej. Szybkie bo bez pieczenia. Ponadto ciasto jest bezglutenowe (jeśli wykorzystamy kaszę jaglaną z prosa), bez białego cukru  oraz laktozy - jeśli wykorzystamy mleko roślinne. Mimo, że nie zawiera czekolady ( nie licząc tej potrzebnej do polewy) jest bardzo czekoladowe;) Spróbujcie koniecznie! Składniki Spód - 120 g namoczonych daktyli - 2 łyżeczki kakao - 90 g płatków

Health-Fit-Life
Przepis #40 Żytnie ciasteczka w czkoladzie 203

Witajcie, dzisiaj przed Wami żytnie ciasteczka z powidłami śliwkowymi polane czekoladą. Idealne do po południowej herbaty lub kawy. Są lekkie i aromatyczne dzięki mące żytniej. Do tego bez białego cukru i utwardzanych tłuszczy:) Składniki: - 250 gram mąki żytniej - 2 jajka - 20 gram cukru kokosowego - 40 gram oleju kokosowego - 1 łyżka jogurtu - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie - powidła śliwkowe

Health-Fit-Life
Torcik czekoladowy z granatem 192

mascarpone i miksujemy by pozbyć się grudek, wlewamy żelatynę mieszamy całość dokładnie. Masę dzielimy na 2 części i do jednej dodajemy ostudzoną, rozpuszczoną czekoladę. Dno tortownicy (26cm) wykładamy równą warstwą słomki ptysiowej, na słomce rozsmarowujemy biały krem, na nim krem czekoladowy i całość posypujemy granatem. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny by masa zgęstniała

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania