biała czekolada - 5588 przepisów (strona:237/373)

TORT OWOCOWY 174

krem z galaretką i wiśniami + ciasto kokosowe + krem z ananasami + ciasto ciemne   Wierzch i  boki tortu posmarować białym kremem,odstawić do lodówki.udekorować wg uznania. U mnie były to żywe róże w białku i cukrze.Boki tortu obsypałam czekoladą startą na tarce do warzyw. Przygotowanie żywych kwiatów   Jest to naprawdę łatwy sposób dekoracji tortu a efekt rewelacyjny

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasteczka czekoladowo-pistacjowe czyli poWeekendowe Lakocie odc.153 200

bardzo, bardzo smaczne! Ciasteczka czekoladowo-pistacjowe 100 g masła 1/4 łyżeczki soli 100 g cukru trzcinowego demerara 75 g białego cukru 1 jajko ziarenka z połowy laski wanilii 175 g mąki pszennej 100 g posiekanych pistacji 100 g gorzkiej czekolady Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. W misce ucieramy masło z cukrem, dodajemy jajko, wanilię i miksujemy na gładko. Wsypujemy mąkę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sernik na zimno z czekoladą i migdałami 416

podstawą jest nie ricotta czy mascarpone, ale tradycyjny biały ser. Zapraszam po przepis. Składniki  1 kg sera białego (zmielony trzykrotnie) szklanka cukru pudru 200 ml śmietany kremówki 30 % 1/4 szklanki wody 4 łyżeczki żelatyny biszkopty 1 gorzka czekolada 3 łyżki mleka 1 łyżka masła 1 łyżka cukru pudru migdały - płatki 50 gram Przygotowanie Ser miksujemy z cukrem pudrem

Mój Smak na Życie
Żytnie ciasteczka mocno kokosowe (z olejem kokosowym) 211

można upiec bardziej płaskie i przełożyć dowolnym kremem lub ulubioną konfiturą.  Ja swoje posypałam cukrem pudrem i udekorowałam czekoladą, ale świetnie też smakują bez jakichkolwiek dodatków. (około 23 sztuk) 150g mąki żytniej (użyłam razowej typu 2000) 75g cukru (białego lub brązowego) 20g wiórek kokosowych 1 jajko 3 łyżki oleju kokosowego (płaskie; o stałej konsystencji) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Di gotuje
Deser lodowy Dame blanche 214

Dame blanche, czyli Biała Dama, to nazwa używana w Belgii i Holandii na słodki deser składający się z lodów waniliowych polanych stopioną ciepłą czekoladą. Osobiście nawet nie wiedziałabym o jego istnieniu gdyby nie książka, którą niedawno przeczytałam.  "(...) - Coś pysznego wam przyniosłam. - Przez uchylone drzwi do pokoju weszła Kasia, trzymając w rękach dwa pucharki lodów. Mick wyczuł woń ciepłej

Passions hobbies life
Ciasteczka imbirowo-cytrynowe 202

polewie czekoladowej, a część pozostawiłam białą. Składniki na polewę wrzucam do garnuszka i podgrzewam  mieszając. W gorącej polewie zanurzam ciasteczka do połowy i odstawiam by czekolada stężała

Ciasteczkowy Potwór
Proteinowy Omlet Siłacza 128

Składniki które musimy zmiksować: 3 jajka 150 g białego chudego twarogu 6 suszonych moreli 1 duży banan 1 łyżka otrębów ze śliwkami 1/2 szklanki wody 3 kostki gorzkiej czekolady Składniki na wierzch omleta: 1 rozkruszony wafelek ryżowy 1 pokrojony w kostkę baton - OLIMP Baton Matrix Pro 32 Wanilia otręby ze śliwkami WYSOKOBIAŁKOWY BATON "LOW CARB" WANILIOWY MATRIX pro 32 - WYSOKOBIAŁKOWY

ClauditteMissCooking
Czekoladowe pająki 304

odcinamy nożykiem. Kępki włosków przyklejamy do czekoladowej kulki. Z czekolady formujemy długie wałeczki na nogi. Jeśli czekolada w międzyczasie zrobiła się zbyt miękka można włożyć ją na moment do zamrażarki. Z masy cukrowej robimy oczy. Małe białe cukrowe koraliki możemy przyczepić na środek czarnych źrenic. Gotowe pająki możemy przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce i wykorzystać do dekoracji przed

Ciastkozercy
Salted Chocolate Chunk Cookies 167

bardzo szybko :) Składniki 110 g masła w temp. pokojowej 150 g cukru trzcinowego 75 g cukru białego 1 duże jajko łyżeczka ekstraktu z wanilii łyżeczka proszku do pieczenia duża szczypta soli 125 g mąki pszennej 90 g mąki pszennej razowej 125 g posiekanej czekolady (u mnie gorzka i mleczna, pół na pół) Masło ubić z cukrem i cukrem trzcinowym. Dodać

Słodkie inspiracje
Tort śmietanowo-bezowy z truskawkami 127

mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki winnego octu na krem: kilogram truskawek 500 ml śmietany 30-36% opakowanie sera mascarpone 250g. płatki migdałowe 2 łyżki cukru pudru 150 g. mlecznej czekolady Z białek i cukru ubić pianę- cukier wsypywać powoli, po ubiciu sztywnej masy wsypać mąkę i delikatnie ubijać dalej minutę. Pod koniec dodać ocet  ponownie łagodnie przemieszać, tylko(...)blaty odrazu na termoobiegu. Blaty bezowe najlepiej zrobić dzień przed wtedy lepiej się ususzą. Masa biala -250 ml. Śmietany ubić i wymieszać z opakowaniem sera, dodać cukier- ma być lekki krem. Masa czekoladowa- ubić 250 ml. śmietany, w tym czasie roztopić na parze czekoladę połamaną w kostkę (woda nie może się gotować po zagotowaniu wyłączyć umieścić na garnku miskę

Kubki smaku
Boskie ciasto czekoladowe z kremem bananowym oraz polewą czekoladowo-orzechową 598

średnicy 24 cm Do przygotowania ciasta należy przygotować: 200 g ciemnej, dobrej jakości czekolady (np. 70% kakao) 200 g masła 1/2 szklanki mleka 1 szklankę mąki tortowej 1 łyżeczkę proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szklankę brązowego cukru trzcinowego demerara 1/3 szklanki białego cukru 3 kopiaste łyżki dobrej jakości kakao 3 jajka 3 kopiaste łyżki kwaśnej śmietany

Ratunku obiad
Deser czekoladowo wafelkowy z pana cottą i owocami 168

gości to był deser wymarzony. 🍰🍸 💞 😊 Składniki na 6 porcji: masa czekoladowa: 200 g gorzkiej czekolady ok. 70% masy kakaowej, 300 ml słodkiej śmietanki 30%, 40 g masła, pana cotta: 150 ml słodkiej śmietanki 30%, 250 ml mleka 3,2%, ½ laska wanilii, 1 łyżka cukru białego, 2 łyżeczki żelatyny (wg proporcji podanej na opakowaniu na 400 ml płynu), ponadto: 6 herbatników(...)będą metalowe krążki, jeśli ich nie macie deser można przygotować np. w szklanych dużych kielichach. Krem czekoladowy: Śmietankę podgrzewamy w rondelku, po czym zdejmujemy z ognia. Dodajemy masło i czekoladę połamaną na mniejsze kawałki, mieszamy do momentu rozpuszczenia, na gładką masę. Masę pozostawiamy w lodówce na ok. 4 godz.,  następnie miksujemy na krem, robotem z końcówkami do ubijania. Masę

Moniki Smakołyki
Tort z niczego 389

uzyskać. Krok 2 Odlać pół szklanki mleka. Rozrobić w nim mąkę. Resztę mleka zagotować z cukrem. Wlać mąkę i mieszać masę, aż powstanie budyń. Podzielić na 2 części. Rozpuścić czekoladę do fondue w kąpieli wodnej i wlać do budyniu. Wymieszać. Podzielić 3/4 masła na 2 części i wmiksować do ostudzonej masy. Do dwóch miseczek rzecz jasna. No to mamy krem(...)Nasączone płaty biszkoptu przełożyłam najpierw kremem ciemnym, potem domowej roboty konfiturą wiśniową, a na to białym kremem. Następnie znów ciemnym kremem. Mając przełożony tort, resztą kremu wysmarowałam boki i wierzch tortu według własnej inwencji twórczej :) Krok 5 Tort udekorowałam liliami i łezkami z czekolady, które przysłała nam na spróbowanie firma http://www.slodkiswiat.com.pl function load(url, callback

CoolinarniePL
Pomarańczowo- kakaowe omleciki z twarożkiem i truskawkami / FIT 237

Cudownie puchate, intensywnie czekoladowe, pachnące pomarańczą, przełożone twarożkiem ze skórką pomarańczową i truskawkami, zwieńczone odrobiną gorzkiej czekolady - czyli krótko mówiąc omleciki niebiańskie. A nawet podwójnie niebiańskie, bo poza tym, że są rajem dla podniebienia to również są rajem dla naszej sylwetki :) Koniecznie je zróbcie! :) SKŁADNIKI (4 małe omleciki) omleciki 2 jajka 2 czubate łyżki mąki owsianej 1 czubata łyżka kakao(...)pomarańczy 1 łyżeczka domowego ekstraktu pomarańczowego (opcjonalnie) szczypta soli olej kokosowy twarożek 3 łyżki białego sera chudego lub półtłustego 2 łyżki jogurtu naturalnego sok z 1/2 pomarańczy 1 łyżeczka skórki pomarańczowej 1 płaska łyżka miodu lub innego słodzidełka dodatkowo truskawki kostka gorzkiej czekolady /groszki czekoladowe SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Białka oddzielamy od żółtek. Białka razem z solą ubijamy na sztywno. Cały czas

DefinicjaSmaku
Tort fasolowy 164

Masa śmietanowa • 3 szklanki śmietanki 36% • 3 gorzkie czekolady • płatki migdałowe • cukierki ozdobne lub inne dowolne ozdoby Wykonanie Ciasto fasolowe • Fasolę namoczyć na noc i ugotować do miękkości. Obrać ze skórki i zmielić miąższ razem z orzechami. • Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty biały krem. Dodać fosolę, bułkę tartą, mąkę, proszek(...)podzielić na 2 części i upiec 2 blaty w tortownicy o średnicy 20-22 cm, w temp. 180 st.C przez 30 minut. Masa śmietanowa • Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. • Śmietankę ubić na sztywno i powoli dodawać rozpuszczoną czekoladę. Delikatnie wymieszać. Składanie tortu • Każdy blat przekroić

To co kocham