skórki i zmiksuj blenderem) 110 g oleju kokosowego Polewa 1 tabliczka gorzkiej czekolady, minimum 70% kakao, najlepiej z niewielką ilością cukru (lub bez) 10 g oleju kokosowego Przygotowanie Przygotuj zaczyn - drożdże rozpuść w ciepłym (nie gorącym) mleku (60 g), dodaj cukier (1 łyżka) i białą mąkę (3 łyżki). Wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut(...)zostaw wolne przestrzenie. Odstaw pączki na 30 minut przykryte ściereczką. Po tym czasie piecz ok. 15 minut w 180 stopniach. Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia. Przygotuj polewę - czekoladę z olejem rozpuść w kąpieli wodnej lub na małym ogniu. Mocz pączki w czekoladzie. Udekoruj wg uznania, np. migdałami albo suszonymi owocami. Wskazówki Ciasto na początku wyrabiania będzie twarde
Powiedz dietom niedałam zwykły) * 1/5 kostki masła * 3 tabliczki czekolady - w zależności od upodobań własnych mleczna lub gorzka, dużo lepiej się sprawdza polewa do ciast. Do dzieła!!! Śmietankę z masłem podgrzewamy do roztopienia masła i polewamy tym wymieszane z cukrem pudrem wiórki. Ja nie miałam cukru pudru więc w śmietance i maśle rozpuściłam zwykły biały cukier i tym polałam same wiórki. następnie
sierotka maRysia w kuchnichyba, że spałaszujecie od razu całą blachę, o co znowu nie jest tak trudno Zwłaszcza, że ciastka są fantastycznie chrupiące z zewnątrz, niebiańsko pachnące pomarańczami i wzbogacone kawałkami czekolady. To jeden z moich ulubionych wypieków jesiennych – gorąco zachęcam do wypróbowania. Składniki na 15 ciastek: 50 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej /lub masła w wersji niewegańskiej 90 g syropu(...)posiekanej gorzkiej czekolady/groszków czekoladowych, najlepiej bez białego cukru lub kruszonego ziarna kakao Olej wraz z syropem i drobno otartą skórką z pomarańczy umieścić w misce, utrzeć przy pomocy miksera na jednolitą masę. Dodać sok z pomarańczy, oba rodzaje mąki i sodę – zmiksować do połączenia. Na koniec wsypać posiekaną czekoladę/groszki/kruszone kakao, wymieszać całość łyżką (część czekolady/kakao można odłożyć
Even Better Foodzważy. Na koniec dodać do masy kremowej żelatynę i rozpuścić. Mniejszą połowę masy wlać do rozpuszczonej czekolady i wymieszać. Ubić na sztywno śmietanę, dodać do jasnej masy i delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką. Masy wlewać partiami do szklanek lub pucharków, zaczynając od białej. Na koniec zamieszać niedbale środek dwoma ruchami w celu zrobienia wzorku. Deser odstawić do lodówki
kuchniabellissima.wordpress.compodróż. Składniki: 250 g mąki pszennej 100 g cukru trzcinowego 50 g cukru białego 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 80 ml oleju rzepakowego 320 ml jogurtu greckiego 120 g posiekanej czekolady deserowej świeże maliny Wykonanie: Na około godzinę przed pieczeniem, wyjąć jogurt grecki z lodówki, by ogrzał się do temperatury
kolorowotorcikowomojprzepisna.pl | Ciasto Izaura czyli Sernik z murzynkiem Pogoda istnie sernikowa, w domu sporo sernikożerców, więc zapraszam na kolejny sernik. Tym razem połączony z ciastem Murzynek, czyli
moj przepis namąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka Składniki na masę serową: 60 dag białego sera 4 jajka 1 opakowanie wiórek kokosowych 1/2 szklanki cukru, najlepiej pudru 1/2 kostki masła Wykonanie: Szykujemy ciasto; cukier, masło, mleko i kakao gotujemy, robiąc czekoladę. Odlewamy z tego ok 3/4 szklanki tej czekolady do polania ciasta po wierzchu, ale nie koniecznie
Ciasteczkowy Potwórlecytyna rzepakowa. Niezłe ciacho: orzechy laskowe w czekoladzie [orzechy laskowe, czekolada (cukier, miazga kakaowa; tł. kakaowy; tł. roślinny (palmowy, shea), kakao w proszku o obniżonej zawartości tł.,; emulgatory: lecytyna sojowa i E476; aromat), subst. glazurująca (E414, E904), oleje roślinne (kokosowy, palmowy), skrobia, syrop glukozowy], orzechy makadamia, morwa biała suszona. Łuuuuuup!: migdały prażone w łupinie, pistacje w łupinie, sól. Wartości(...)syrop glukozowy :/) a poziom słodyczy nie był najwyższy i na szczęście dla nas smak miodu nie był wyczuwalny. Niezłe ciacho: Ta mieszanka zawierała w sobie 5 orzechów w czekoladzie, 4 orzechy makadamia oraz garść suszonej morwy. Orzechy makadamia chrupiące i bardzo smaczne, tak samo jest z morwą, która jest chrupiąca oraz gumowa zarazem co sprawia, że świetnie zastępuje żelki. Orzechy
Candy Pandaspołączenia się składników. Na białe ciasto przelewamy kakaowe, ja użyłam do tego rękawa cukierniczego, dlatego wyszedł taki wzorek. Piekarnik nastawiamy na 175°C, formę przykrywamy papierem do pieczenia i pieczemy ok. 45 min, do suchego patyczka. Zanim wyciągniemy babkę, pozostawiamy na kilka min w foremce. Babka będzie najlepiej smakować z polewą z gorzkiej czekolady 90%. Śmietankę podgrzewamy w rondelku
Moniki Smakołykidzięki za przepis!! foremka 24x24cm Składniki: 1kg białego sera, 5 jajek ( W Tesco znajdziecie w promocji jajka z wolnego wybiegu), 1 i 1/2 szklanki cukru, budyń śmietankowy, 200g masła lub margaryny, duże opakowanie herbatników (ok. 250g), 100g mlecznej czekolady, 3 łyżki śmietanki 30%. Wykonanie: Ser zmielić. Do garnka przełożyć
Z miłości do słodkościkelnerka bez pytania zapisuje na kartce zamówienia zestaw obowiązkowy – kawa i wuzetka. To czarno-białe ciastko o eleganckim wyglądzie lubi towarzystwo kawy. Istniał nawet pewien rytuał jedzenia wuzetki. Początkowo bowiem ciastko składało się z biszkoptowego blatu, lekkiego obłoku bitej śmietanki oraz cienkiej chrupiącej płytki czekolady. Jedni wbijali widelczyk w czekoladową skorupę, żeby bez ryzyka zgniatania dostać się do śmietankowego puchu
Obiad gotowyfixy do śmietany 100g gorzkiej czekolady Proszek budyniowy oraz 2 łyżki cukru wymieszać z 1/2 szklanki zimnego mleka tak, żeby nie było grudek. Resztę mleka zagotować w garnku i wlać rozrobiony proszek. Cały czas mieszać, aż budyń się zagotuje i zgęstnieje, odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć mikserem aż będzie kremowe i białe, stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Mieszać(...)równomiernie rozsmarować masę kajmakową (puszkę zanurzyć w gorącej wodzie aby masa się zrobiła rzadsza i lepiej się rozsmarowywała). Następnie rozprowadzić masę budyniową a na wierzch równomiernie posmarować bitą śmietaną. Czekoladę zetrzeć na tarce, na małych oczkach. Ciasto posypać czekoladą i wstawić je na całą noc do lodówki
W kuchennej krainieLudzie. Zaskakują mnie. Za każdym razem na nowo. Swoją osobowością, charakterem, uporem; lecz także swoją bezczelnością chamstwem i nieokiełznaniem. Jak czarne i białe. Noc i dzień. Plus i minus. Jesteśmy tacy różni... I trudno mi się nie zgodzić ze słowami Agnieszki Lisak: " Życie ludzkie jest jak bieg po okręgu, człowiek uciekając przed samotnością chroni się w ramiona w ludzi(...)kaloriach... :) Przepis pochodzi z wycinka z bardzo starej gazety - znalazłam go w książce kucharskiej mojej babci. Składniki: 10 dag cukru pudru 6 dag orzechów laskowych (dałam włoskie) 10 dag czekolady (użyłam gorzkiej) 7 dag masła 100 ml mleka kilka krople aromatu rumowego (dodałam od siebie) Orzechy zmielić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło utrzeć. Dodać cukier puder i wystudzoną czekoladę
My simple kitchenDobrze przeczytaliście, to ciasto jest z fasoli czerwonej albo białej, takiej z puszki albo świeżo ugotowanej, to jest obojętne. Jest mega pyszne, mega czekoladowe, rozpływa
Moje Małe Czarowaniegorzkiej czekolady - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy oraz pokruszoną czekoladę. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy odsączone daktyle. Całość dokładnie blendujemy. Tak powstałą masę dzielimy na pół. Jedną część przekładamy do foremek na kostki lodu. Wkładamy do zamrażalnika. Biała masa -0,5 szklanki płatków ryżowych błyskawicznych - 3/4 szklanki wody - 1 łyżka miodu W garnuszku
Health-Fit-Life