Bigos nietypowy, dlaczego? 111nuta, która budzi ciekawość. Tak chyba powinno być, ze wszystkimi potrawami, prawda? Na święta zwłaszcza! Każdy spodziewa się, że będą pierogi z kapustą , kapusta z żurawiną , czy śledzie , ale ja zawsze chcę zrobić coś innego i zadziwić smakiem. Bigos już smakował świetnie po kilkugodzinnym gotowaniu, ale z każdym mijającym dniem na pewno jego smak będzie bardziej wyrazisty. Mam cichą nadzieję
codojedzenia
Sałatka śledziowa 157Pyszna i bardzo łatwa w przygotowaniu sałatka śledziowa. Jest bardzo uniwersalna i z pewnością posmakuje każdemu miłośnikowi śledzi i nie tylko. Artykuł Sałatka śledziowa pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.pl
Sałatka śledziowa z burakiem 96groszku konserwowego 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie 1. Buraczki pokroić w kosteczkę. 2. Gruszkę obrać, usunąć gniazdo nasienne i również pokroić w kostkę. 3. Śledzie, ogórki konserwowe, pieczarki marynowane i obraną cebulę również pokroić w kosteczkę. 4. Groszek konserwowy odsączyć z zalewy. 5. Majonez wymieszać z jogurtem tworząc sos. 6. Wszystkie składniki umieścić w misce
Alle Dobre!
Śledziowe różyczki 104skórek. ? Zmiksować z oliwą i musztardą, doprawić. ? Różyczki śledziowe ułożyć na talerzu, polać delikatnie sosem, aby nabrały koloru pomarańczowego. ? Resztę sosu zmiksować z orzechami i pokrojoną papryczką chilli. ? Podawać śledzie z sosem, udekorowane całymi orzechami i plasterkami papryczki
To co kocham
Smørrebrød Bagietka gluten-free 142tych pysznych kanapek. Na zakończenie, zapraszam na kanapkę z masłem. Składniki Bagietka Mąka gluten-free z jednego ze znanych marketów Drożdże suche 8 gram Mąka ryżowa Dodatki Masło Śledź marynowany Kapary Koperek Szalotka Ogórek zielony Rzodkiewka Buraczki Ugotowane buraki Olej roślinny Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Ocet winny do smaku Chrzan Przygotowanie Bagietka Oczywiście bagietkę przygotuj mój
RafalCook
Tatar z matjasa holenderskiego 108Tatar z matiasa holenderskiego przygotowany z dodatkiem śmietany i koperku podany. TATAR Z MATJASA SKŁADNIKI 1 śledź matjas holenderski, oryginalny; mały pęczek świeżego koperku; 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany; łyżka marynowanych buraczków; 1 łyżka kaparów; mała czerwona cebula; ogórek konserwowy; sól, pieprz; przepis na tatar z matjasa holenderskiego Artykuł Tatar z matjasa holenderskiego pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomka
Sałatka śledziowa z burakami 112Sałatka przyrządzona ze śledzia z dodatkiem korniszonów, papryki, pieczonych buraków i gęstego jogurtu greckiego. SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURAKAMI SKŁADNIKI 250 gramów filetów śledziowych typu matjas; 2 buraki czerwone; gęsty jogurt naturalny typu greckiego; pół pomarańczowej papryki; kilka korniszonów; pół cebuli; sól, pieprz; przepis na sałatkę śledziową z burakami Artykuł Sałatka śledziowa z burakami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomka
Śledzik w sosie tatarskim 102Śledzik w sosie tatarskim smakuje pysznie. To wyśmienita przekąska na domową imprezę, wigilię czy wielkanocny stół. Śledzie są bogatym źródłem … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Śledzik w sosie tatarskim</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Corner
Sałatka śledziowa z cebulką i ogórkiem w sosie pomidorowym 113około 2 minut. Wyłączyć palnik, dodać miód i ocet, wymieszać i zostawić do ostygnięcia. Filety śledziowe dobrze odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki pokroić w plasterki lub półplasterki. Śledzie wraz z ogórkami przełożyć do miski, wlać sos pomidorowy i wymieszać. W razie potrzeby doprawić świeżo mielonym pieprzem i niewielką ilością soli. Miskę przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki
Passions hobbies life
Śledzie w śmietanie z pieczoną gruszką 99Składniki: 400 g matiasów 400 g śmietanki 36% (gęstej) 2 duże gruszki 100 g rodzynków Przygotowanie: W zależności od stopnia solanki, śledzie moczymy kilkukrotnie zmieniając wodę. Ja za zbyt słonymi nie przepadam, więc moczyłem około 1 godziny. Rybę kroimy w poprzeczne paski (około 1 cm). Gruszki obieramy, kroimy na ćwiartki, pieczemy 20 minut
R'n'G Kitchen
Śledzie w sosie musztardowym 116łyżeczka pieprzu Sposób wykonania: Matiasy wkładamy do zimnej wody i moczymy przez godzinę. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę, przekładamy na sitko i przelewamy wrzątkiem. Składniki sosu mieszamy ze sobą. Śledzie kroimy w paski, wrzucamy do miski lub słoika, zasypujemy cebulą i polewamy sosem. Wszystko razem ze sobą mieszamy
Qchnia po prostu