śledź - 8553 przepisów (strona:269/571)

Śledzie z marynowanymi kurkami 89

Kolejną świąteczną propozycją będą śledzie z marynowanymi kurkami, obowiązkowa pozycja na świątecznym stole :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Meksykańska sałatka śledziowa 92

Muszę się Wam przyznać, że jakoś ze śledziami mi nie po drodze. Wiem, że są zdrowe ale po prostu nie przepadam za nimi i od kiedy zlikwidowali mi sklepik osiedlowy, gdzie były pyszne rolmopsy w sosie pomidorowym to zasadniczo nie jadłam ich wcale. Jednak uznałam, że pora to zmienić i zrobić z nich coś co zjem z przyjemnością. Tak powstała

Cynamonowe szczęście
Śledź po kaszubsku 98

gorczycę, majeranek, pieprz i sól. Mieszamy wszystko razem i dusimy przez kolejne 7-8 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie odstawiamy do wystygnięcia. Wystudzony sos przekładamy do kawałków śledzi, mieszamy i odstawiamy do lodówki, najlepiej na około 12 godzin

Qchnia po prostu
Śledź z cebulą w śmietanie 76

zalewy dodac cebule 4. Sledzie osuszyc, pokroic i wymieszac z cebula 5. Dodac smietane i jeszcze raz wymieszac Pobierz wersje do druku: Pobierz Sledz z cebula w smietanie Artykuł Śledź z cebulą w śmietanie pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka śledziowa z ziemniakami i ogórkami kiszonymi 129

Sposób wykonania: Filety wkładamy do miseczki, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 1 godzinę do namoczenia. W tym czasie gotujemy ziemniaki w mundurkach, obieramy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Śledzie, ziemniaki, ogórki, jajka oraz cebulę kroimy w średniej wielkości kostkę. Łączymy ze sobą, dodajemy musztardę oraz majonez. Delikatnie mieszamy, doprawiamy pieprzem (ewentualnie solą

Qchnia po prostu
Harynki choby po koszubsku (Śledzie a la po kaszubsku) 103

wziyno2 mie na małe wynołkwianie3 śledziowe- przeglōndołech4 roztomajte5 recepty6, kōmbinowołech i tak żech prziszoł do tego, co sam widzicie na ôbrŏzku. I musza Wōm [...] Artykuł Harynki choby po koszubsku (Śledzie a la po kaszubsku) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Śledzie po cygańsku 146

Składniki: 5 filetów śledzi al'a matias 1 świeża ostra papryczka 1 cebula 4 ogórki konserwowe 150 g ketchupu 2 łyżki ostrej musztardy 1 ząbek czosnku 4 łyżki oleju 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki cukru szczypta czarnego pieprzu Sposób wykonania: Matiasy zalewamy zimną wodą i moczymy przez godzinę. Czosnek oraz ostrą papryczkę (bez gniazda nasiennego

Qchnia po prostu
Śledzie korzenne po sułtańsku 82

Bardzo smaczne, aromatyczne korzenne śledzie

Stare Gary
Śledzie z papryką konserwową i cebulą 103

Bardzo smaczne śledziki w towarzystwie papryki konserwowej, to musi smakować! Przepis prosty, ale smakowity. Artykuł Śledzie z papryką konserwową i cebulą pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Śledzie w buraczkach 123

Pyszne w smaku i pięknie kolorowe śledzie w buraczkach, nie muszą być nudne :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Śledzie w buraczkach 123

Pyszne w smaku i pięknie kolorowe śledzie w buraczkach, nie muszą być nudne :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Śledzie w sosie musztardowym 78

Płaty śledziowe zrobione według tego przepisu posmakują każdemu wielbicielowi ryb, idealna propozycja na wigilijny stół. Artykuł Śledzie w sosie musztardowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Sałatka śledziowa 114

kukurydzy 1 cebula 4 jajka 1/2 małego kubka śmietany2 łyżki majonezu do smaku sól, sałata, wg uznania szczypiorek, ogórek, grzybki marynowane, pieprz mielony słodkiej A robimy to tak  Śledzia wymoczyłam, pokroiłam w paseczki.Warzywa ugotowałam w łupinach. Ostudziłam, obrałam i pokroiłam w kosteczkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę i sparzyć. Połączyłam składniki, dodałam kukurydzę i drobno pokrojone jajka. Przyprawiłam solą

Co w garnkach piszczy
Sałatka śledziowa z buraczkami. Zawsze robimy na święta. PRZEPIS 251

cebule (mogą być czerwone), 2 średnie buraki, 300 ml śmietany 18 proc., 3 łyżki dobrego majonezu , 1 łyżka tartego chrzanu, pęczek koperku, pieprz. Jak zrobić sałatkę śledziową z buraczkami? Śledzie odsącz solanki, następnie namocz w świeżej wodzie przez kilka godzin – najlepiej zostawić je na noc. Wymoczone pokrój na mniejsze kawałki. Buraki ugotuj pod przykryciem bez obierania, następnie ostudź, obierz

Kulinarna Polska