Opakowania makaronów z lat 1930 – 1950 r. Opakowania makaronów z lat 1950 – 2000 r. OFERTA BARILLA W ofercie makaronowej znajdują się zarówno makarony klasyczne, jak i bezglutenowe, pełnoziarniste i z serii collezione. KLASYCZNE: * Bavette * Bucatini * Capellini * Farfalle * Fusilli * Gnocchi * Rigatoni * Risoni * Spaghetti * Spaghettini BEZGLUTENOWE: * Spaghetti * Penne Rigate PEŁNOZIARNISTE: * Pennette Rigate * Spaghetti Integrale COLLEZIONE: * Casarecce * Castallane * Lasagne * Mezze Penne
Ostra na SłodkoPyszna sałatka z pieczonym camembertem, lekko pikantnym sosem i prażonymi migdałami <3 Danie idealne dla osób na diecie bezglutenowej oraz LOW FODMAP ( więcej o diecie dowiesz się T UTAJ ). Zapraszam do przygotowań! Składniki (2 porcje): ok. 50 g liści młodego szpinaku, rukoli i botwiny* 20 winogron bezpestkowych 2 łyżki płatków migdałów Camembert o wadze
My Culinary Arttiramisu znajdziecie w poście zatytułowanym: Ciastko managera.... czyli włoski deser Deser tiramisu w pucharkach - składniki 250 g serka mascarpone około 140 g podłużnych biszkoptów tzw. ladyfingers (w wersji bezglutenowej biszkopty bezglutenowe Savoiardi dostępne m.in. w sklepie internetowym Kuchnie Świata ) 120 ml mocnego naparu z kawy 2 średniej wielkości jajka (oddzielnie żółtka i białka) 60 ml (4 łyżki) likieru migdałowego
Kulinaria - potrawy z różnych stron światanawet w beztłuszczowej wersji, bo pieczone w piekarniku! Gorąco polecam do niedzielnego obiadu z suróweczką i ziemniaczkami, czy nawet do burgerów! Pssst... mielone kalafiorowe możecie zrobić również w wersji bezglutenowej. Wystarczy bułkę tartą zamienić na drobną kaszkę kukurydzianą. * SKŁADNIKI na około 10 mielonych z kalafiora 1 kalafior ½ szklanki kaszy jaglanej ½ szklanki bułki tartej lub kaszki kukurydzianej (w wersji bezglutenowej
Food Squarewiększych kawałkach razem ze skórą, ale w międzyczasie robiłam dżem i miłam już pokrojoną w kostkę, tak też ją podpiekłam. Dodatkowo użyłam mąki owsianej i ziemniaczanej, więc pasztet jest bezglutenowy. Dla jednych to będzie pasztet, dla innych pieczeń, dla mnie to i to. Idealnie nadaje się jako dodatek do obiadu (można podsmażyć) jak i na kanapki na zimno. Idealna zwarta(...)szklanki wody do ugotowania soczewicy 200 g mleka kokosowego z puszki 3-4 cebule kawałek pora *opcjonalnie szklanka mąki owsianej/ryżowej/jaglanej/grycznej- jeżeli ma być bezglutenowy* może też być zwykła pszenna jeżeli gluten to nie problem szklanka mąki ziemniaczanej pęczek pietruszki przyprawy konieczne: czubata łyżeczka soli łyżeczka pieprzu łyżeczka papryki łyżeczka czosnku suszonego lub 2 ząbki świeżego mile widziane przyprawy
greenscarfKeto burrito to placek tortilli w wersji low carb z mięsno-warzywnym farszem w środku. W ten sposób otrzymujemy niskowęglowodanowy zamiennik dania, które jest sztandarową potrawą
Ola la LCHFcukinię. Nie ma za wiele składników, ani nawet za wiele przypraw, ale to leczo jest tak pyszne, że jest wprost nie do opisania. Musicie sami spróbować :-) To danie jest bezglutenowe. Zapraszam również na mój przepis na Leczo całkiem warzywne . Do przepisu dołączyłam filmik -> na końcu posta. * * * Składniki (proporcje na wielki gar, który i tak znika zbyt szybko
Kawa z mlekiemprzepis ten przepis. Kasza jaglana idealnie sprawdza się do słodkich dań. Wystarczy ją ugotować, zblendować i zagnieść wraz z mąką ziemniaczaną ciasto. Wychodzą z niej pyszne, w dodatku wegańskie, bezglutenowe i bez laktozy kluski, które możesz przygotować ze swoimi ulubionymi owocami. Szczególnie polecam śliwki. Po ugotowaniu możesz je podać z jogurtem - zwykłym lub roślinnym. Składniki na 13 -15 sztuk(...)środek kłaść połówkę śliwki, którą owinąć ciastem. Formować okrągły kształt kluski. Wodę zagotować. Wrzucić knedle. Gotować około 4 minuty od wypłynięcia. Podawać z jogurtem posypane lekko ksylitolem. *W wersji bezglutenowej użyj mąki ryżowej do podsypywania ciasta. Jeżeli chcesz nadać ciastu serowy posmak charakterystyczny dla tego typu klusek, możesz do ciasta dodać około 3-4 łyżek twarogu półtłustego. Wtedy przepis już
Fabryka pomysłówPyszne, sycące lody idealne dla wegan, osób na diecie bezlaktozowej, bezglutenowej oraz LOW FODMAP ( czym jest dieta FODMAP przeczytasz TUTAJ ). Zapraszam do przygotowań! Składniki (5 małych porcji): 3 banany 2 łyżki masła orzechowego * garść orzechów (u mnie włoskie i kilka migdałów) CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN +mrożenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY * Dieta FODMAP: przed zakupem sprawdź, czy masło nie zawiera niedozwolonych składników
My Culinary Artszklanka mąki owsianej (można zastąpić pszenną pełnoziarnistą, orkiszową, ryżową) 3 łyżki masła orzechowego bez cukru i soli 1 jajko 2 łyżki ksylitolu 20g posiekanej gorzkiej czekolady *w wersji bezglutenowej użyj mąki owsianej bezglutenowej Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz czekolady zagnieść na jednolitą masę, dodać posiekaną czekoladę, połączyć. Odstawić na 60 minut do lodówki lub 20 minut do zamrażalki
Fabryka pomysłówokoło 1 kg) 1,2 kg cukinii lub kabaczka 1 cebula, a najlepiej kawałek pora pęczek ulubionej zieleniny (u mnie pietruszka) 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 100 g maki bezglutenowej (u mnie była to kukurydziana) łyżeczka kurkumy łyżeczka granulowanego czosnku *opcjonalnie łyżeczka mieszanki garam masala sól olej do smażenia Przygotowanie: Do ugotowanego ryżu dodaj startą na tarce o grubych oczkach(...)cukinię. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj pozostałe składniki. Smaż na złoto z obu stron (każda strona około 5 minut na małym ogniu). Artykuł Bezglutenowe placuszki z cukinii pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfZdrowe muffinki bezglutenowe - bez białej mąki, masła i dodatku cukru. Za to z dodatkiem jabłek, mieszanki orzechów oraz wiórek kokosowych. Biała mąka została wymieniona na mąkę z orzechów nerkowca oraz ryżową, masło na olej rzepakowy, a cukier na ksylitol lub ertyrol. Muffinki są wilgotne w środku za sprawą jabłek, a do tego chrupiące dzięki orzechom. Takimi muffinkami możemy rozkoszować się(...)szklanki mąki z orzechów nerkowca Radix-Bis 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1/2 szklanki mieszanki orzechów ( u mnie: orzechy laskowe, włoskie, nerkowca oraz migdały) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) 1 łyżeczka cynamonu 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1/2 szklanki ksylitolu/erytrolu szczypta soli Wykonanie: Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Orzechy grubo siekamy. W misce mieszamy
Kuchnia MagdaLenyprzepisu: Składniki: Opakowanie boczniaków – lepiej wybierać te o mniejszych kapeluszach. Te największe będą łykowate 2 jajka 1-2 łyżeczki przyprawy Mąka do obtoczenia – może być również ryżowa lub bezglutenowa 1 szklanka bułki tartej – również może być bezglutenowa Po ¼ łyżeczki mielonych: kolendry, kolorowego pieprzu, ostrej lub wędzonej papryki Olej do smażenia 1 łyżka majonezu 1 łyżka pikantnego keczupu Sezonowe warzywa Przygotowanie
Kate's Kitchenprzepisu: Składniki: Opakowanie boczniaków – lepiej wybierać te o mniejszych kapeluszach. Te największe będą łykowate 2 jajka 1-2 łyżeczki przyprawy Mąka do obtoczenia – może być również ryżowa lub bezglutenowa 1 szklanka bułki tartej – również może być bezglutenowa Po ¼ łyżeczki mielonych: kolendry, kolorowego pieprzu, ostrej lub wędzonej papryki Olej do smażenia 1 łyżka majonezu 1 łyżka pikantnego keczupu Sezonowe warzywa Przygotowanie
Kate's Kitchen