bezglutenowe - 15735 przepisów (strona:140/1049)

Bezglutenowe babeczki czekoladowo-bananowe ze śliwkową nutą 160

Ostatnio chodziło za mną coś słodkiego, dobrego i bezglutenowego. Pomyślałam babeczki… Ale… Ostatni raz robiłam babeczki na urodziny syna… z gotowego ciasta, z pudełka… w dodatku bezglutenowe… Wyszły paskudne i nie nadawały się do niczego. Pomyślałam wtedy… nigdy więcej. Jednak, jak już wspominałam… chodziło za mną coś słodkiego i najwyraźniej musiało, musiało przybrać(...)postać babeczek.… Continue Post Bezglutenowe babeczki czekoladowo-bananowe ze śliwkową nutą pojawił się poraz pierwszy w Krzywa Prosta

Krzywa Prosta
Ciasteczka fasolowe kokosowo-waniliowe. Wegańskie, bezglutenowe (opcjonalnie) 214

wanilii. Zamiast jajek rolę "kleju" odgrywają banany, a zamiast mleka czy jogurtu wlałam wodę. Z myślą o wegańskich przyjacielach. I o niejadkach glutenu. Otręby spokojnie możemy zastąpić mąką bezglutenową lub otrębami gryczanymi, które jednak mogą zawierać niewielkie ilości glutenu.  Składniki na 12 duuużych ciastek: 1 puszka fasoli (czerwona lub biała) 1 opakowanie budyniu waniliowego (bezglutenowego) 2 duże banany(...)łyżki wiórek kokosowych 3/4 szkl.otrębów (dowolnych) lub 1/2 szkl. mąki kukurydzianej 2 duże łyżki mąki gryczanej lub kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) 2 łyżeczki naturalnego olejku waniliowego + woda  Przygotowanie:  Fasolę płuczemy w zimnej wodzie. Banana obieramy i dzielimy na kwałki. Wszystko zblenderować z dodatkiem wody. Proste, no nie? :) Ciasto ma być gęste, wilgotne.  Blachę

Czarnawisienka
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszką - Najlepsze! 163

BEZGLUTENOWE CIASTO MIGDAŁOWE Z GRUSZKĄ Aż trudno uwierzyć, że to ciasto bezglutenowe…Poważnie! Jest przepyszne, puszyste, wyraźnie migdałowe no i zdrowsze, od tradycyjnych ciast - bo bez mąki J   Ten przepis zawdzięczam koleżance, która prowadzi świetnego bloga BRUNETKA W KUCHNI . Możecie go znaleźć TUTAJ    Gwarantuję, że znajdziecie tam całą masę wspaniałych przepisów, przede wszystkich tych słodkich(...)przepis lekko zmodyfikowałam i zwiększyłam proporcje, by cieszyć się tym wspaniałym wypiekiem na dłużej J Ciasto szczególnie przypadło do gustu mojej starszej siostrze, która od dziecka jest na diecie bezglutenowej, gdyż choruje na celiakię. W swoim życiu wypróbowała już setki tysięcy (albo i więcej) różnych, mniej lub bardziej udanych przepisów nie zawierających glutenu, a ten przepis uznała za jeden

Calzonella.com
Walentynkowe ciasto z sercem 1291

dwóch kolorach. Potrzebna jest jeszcze foremka do wykrawania w kształcie serduszka i już :-) Reszta jest banalnie prosta a efekt na pewno zachwyci każdego. Ciasto można również upiec w wersji bezglutenowej. Wystarczy zastąpić mąkę pszenną skrobią ziemniaczaną. Polecam! Składniki: Ciasto czerwone/różowe: 250 g mąki pszennej* 50 g skrobi ziemniaczanej 225 g masła 150 g cukru 4 duże jajka(...)łyżka syropu malinowego 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia czerwony lub różowy barwnik w żelu lub w proszku  * w wersji bezglutenowej należy zastąpić mąkę pszenną skrobią ziemniaczaną Wszystkie składniki powinny być w  temperaturze pokojowej. Jest to bardzo ważne, gdyż zapobiega powstaniu w cieście zakalca. Foremkę "keksówkę" o wymiarach 26 x 11 x 7,5 cm wyłożyć papierem

maniapieczenia
Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne 205

mojprzepisna.pl | Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne W życiu byście nie zgadli, że to ciasto zawiera fasolę. Zarówno ciasto jak i krem spożywane oddzielnie smakują świetnie, jako duet są jeszcze pyszniejsze. Nie sądziłam, że ciasto wyjdzie delikatniutkie, a jednocześnie wilgotne, jak delikatny, wilgotny biszkopt z kawałkami czekolady. Krem jest mocno kokosowy, treściwy, zwarty, nie spłynie(...)szklanka cukru (u mnie 1/2 i było wystarczająco słodkie) skórka otarta z 1 pomarańczy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej instant 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego) szczypta soli 100 g gorzkiej czekolady (bez mleka i bez glutenu) Piekarnik rozgrzać do 175 st, grzałka góra-dół. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Fasolę odsączyć na sitku

moj przepis na
Bezglutenowy chlebek z płatków owsianych 106

Postanowiłam upiec chleb na grilla. Chleb jest inspirowany przepisem z bloga Agnieszki Maciąg  i jest bezglutenowy :) Idealnie pasuje do pesto czy produktów z grilla.  Potrzebne składniki:  1,5 szklanki otrębów owsianych bezglutenowych 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 2 łyżeczki majeranku i tymianku 1,2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 4 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki sezamu(...)łyżki siemienia lnianego 1/2 łyżeczki soli ziołowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego 1,5 szklanki mleka migdałowego 2 jajka od szczęśliwej kurki 1 łyżka oleju kokosowego  Przygotowanie: Otręby, mąkę kukurydzianą, majeranek, tymianek, kaszę jaglaną, słonecznik, sezam, siemię lniane mieszamy mikserze na gładką masę. Następnie dodajemy sól, proszek do pieczenia, mleko, jajka, olej kokosowy i dokładnie mieszamy

Łycha smaków
Smaczny jabłecznik bezglutenowy? To musi się udać… 197

Uwielbiam ciasta z jabłkami… jabłecznik, szarlotka, tarta… W dzieciństwie najłatwiejszego na świecie i zarazem najsmaczniejszego jabłecznika robiła moja mama. Teraz postanowiłam odtworzyć przepis… oczywiście w wersji bezglutenowej. Na średniej wielkości jabłecznik bezglutenowy (średnia tortownica) będziemy potrzebować: 6-7 niedużych jabłek garść rodzynek […] Post Smaczny jabłecznik bezglutenowy? To musi się udać… pojawił się poraz pierwszy

Krzywa Prosta
Tort czekoladowy dla alergika 159

mojprzepisna.pl | Tort czekoladowy dla alergika bezglutenowy Tort jaki upiekłam dla mojego synka. Idealnie nada się dla osób nietolerujących białka mleka krowiego, jajek, orzechów czy glutenu. Tort jest prosty do wykonania, a ciasto można wykonać bezpośrednio w formie, w której będzie pieczone. Krem robi się w 5 min, nie wymaga chłodzenia i jest na bazie awokado i gorzkiej aromatycznej czekolady(...)dodatkiem skórki pomarańczowej od Terravity. Torcik polecam również dla osób nie będących na diecie eliminacyjnej. Składniki na formę 20 cm: Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki bezglutenowej (u mnie po 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, gryczanej i ryżowej, jednak następnym razem użyję zamiast gryczanej użyję jaglanej) 1/2 lub 1 szklanki cukru brązowego drobnego 1 łyżeczka sody oczyszczonej (bg) 4 łyżki kakao

moj przepis na
Bezglutenowy biszkopcik czekoladowy 137

Biszkopcik jest smaczny, czekoladowy a przede wszystkim zdrowy! Mąka została zastąpiona zmielonymi migdałami, dzięki czemu nasz wypiek jest bezpieczny dla osób będących na diecie bezglutenowej. Zdrowo i pysznie ! SKŁADNIKI NA BEZGLUTENOWY BISZKOPT CZEKOLADOWY: 4 jajka 3/4 szklanki zmielonych na proszek migdałów 4 łyżki ciemnego kakao pół szklanki brązowego cukru łyżeczka proszku do pieczenia zapach rumowy szczypta soli Przepis : Oddzielamy żółtka(...)kolan- a gorące powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Odstawiamy do wystygnięcia, następnie okrajamy boki nożem i delikatnie wyjmujemy z formy. PRZYJEMNEGO PIECZENIA i Smacznego!!! Artykuł Bezglutenowy biszkopcik czekoladowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Mąki roślinne – bezglutenowe. Mąki niechlebowe, rodzaje i zastosowanie mąk bezglutenowych 168

poprawia wilgotność tego ciasta. Dawniej używana jako krochmal do zabezpieczania pościeli, bielizny i ubrań.   Mąka kukurydziana – to mąka z drobno zmielonej, suszonej kukurydzy. Słonecznie żółta w kolorze. Podstawa bezglutenowych chlebów i bułek, ciast, najlepiej tłuszczowych i ucieranych. Ze zmielonej bardzo drobno z powodzeniem można zrobić tortillę i naleśniki, a także desery, placuszki i kluski. Jest najbardziej naproteinowaną mąką posród(...)zrobiona samemu, niż ta przyniesiona ze sklepu. Na mąkę możecie również zmielić orzechy – na pewno będzie to tańsza opcja niż kupowanie gotowej, zapakowanej i obrandowanej mąki orzechowej.   Mąki bezglutenowe firm Melwit i Bio Planet widziałam w marketach Piotr i Paweł, w Kauflandzie. Mąki orzechowe (migdałową, kokosową i z orzechów włoskich) dostać można w delikatesach Alma. Ostrzegam – kosztują majątek

Karo in the Kitchen
Bezglutenowy chleb amarantusowy 127

Parę dni temu prezentowaliśmy bezglutenowy chleb ryżowo-kukurydziany , a dzisiaj mamy dla was bezglutenowy chleb amarantusowy. Tak naprawdę jest z wielu mąk, ale to chyba właśnie ta z amarantusa nadaje mu charakterystycznego smaku. Tym cyklem wpisów o wypiekach bezglutenowych chcemy chociaż trochę pomóc osobom, które z różnych przyczyn glutenu nie spożywają. My akurat nie jesteśmy fanami takiego pieczywa, ale obiektywnie

Marder&Marder Manufacture
wegańskie i bezglutenowe ciasto karobowe z owocami 251

karobu. Jeśli nie macie karobu możecie użyć kakao, lub zakupić karob np. TUTAJ .  Wierny towarzysz moich sesji...Miał chrapkę na ciasto, niestety nie dostał :( Po pierwszej udanej próbie bezglutenowego i wegańskiego ciasto, drugie piekłam z mniejszym stresem ;) Wyszło przepyszne :) Karob świetnie łączy się z owocami, a ciasto ma ładny kolor. Jak na bezglutenowe ciasto świeżość utrzymuje dość długo(...)dnia smakowało dobrze :) Przechowujcie je jednak w lodówce jeśli chcecie, aby było świeże jak najdłużej. Tak więc korzystajmy z ostatków letnich owoców i pieczmy ciasto! Zapraszam :) WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE CIASTO KAROBOWE Z OWOCAMI przepis autorski // tortownica 22cm ~130g mąki gryczanej ~50g mąki jaglanej ~50g mąki ryżowej ~30g karobu biolada.pl ~łyżeczka sody oczyszczonej ~1/2 szklanki cukru (przy tej ilości ciasto jest

chili & sugar
Bezglutenowa tarta z galaretką malinową, mascarpone i jeżynami 188

Life Of Coocking wiadereczko olbrzymich jeżyn to nie mogliśmy zmarnować takich fantastycznych owoców i przygotowaliśmy nowy przepis To kolejna słodka tarta, ale w przeciwieństwie do poprzednich jest ona bezglutenowa gdyż ciasto kruche wykonaliśmy z połączenia migdałów i kokosa Składniki na ciasto: - 220 g migdałów - 80 g wiórek kokosowych - 1 żółtko - 75 g masła - 35 g cukru Składniki na galaretkę malinową

Kuchenne Wariacje
Bezglutenowy tort z bitą śmietaną i owocami leśnymi 170

Czasami jest taka okazja, że wypada zrobic tort. Żeby wszyscy mogli go zjeść musi on być bezglutenowy. Trochę miałam obawy, bo postanowiłam nie szukać idealnego przepisu, tylko w moim ulubionym biszkopcie mąkę pszenną postanowiłam zastąpić maką bezglutenową i powiem wam, że to był bardzo dobry pomysł. biszkopt 0,5 szkl maki bezglutenowej 6 jajek 0,5 szkl

Polska Zupa

Proponowane wyszukiwania