bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2738/3453)

Makaron z brokułami w amarantusowym beszamelu 221

więc w smaku powala i mógłbym jeść ją na okrągło, ale bałbym się chwili, w której będę miał dość tej makaronowo-brokułowej zapiekanki, a zarazem nie będę mógł bez niej żyć. Dlatego też widuję się z nią tylko od czasu do czasu i w dodatku przy ludziach, żeby się nie stało nic, czego mógłbym dnia następnego żałować. Ja użyłem(...)mieszaj (najlepiej trzepaczką) aż powstanie gładki sos. 4 Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy oraz wcześniej ugotowany makaron i brokuła. Wymieszaj. 5 Przełóż całość do naczynia żaroodpornego i piecz pod przykryciem przez 15-20 minut w 200 stopniach. Makaron z brokułami w amarantusowym beszamelu jest już gotowy. Wcinaj go, ale uważaj, bo uzależnia! Ile kalorii ma 1 porcja? Tabela

Blendman
Ciasto bananowe 1966

Ciasto z bananami to szybkie, proste i pyszne ciasto łyżką mieszane i co najważniejsze – ciasto, które zawsze wychodzi! Nie pamiętam już skąd ten przepis trafił

Moja Delicja
Tort marchewkowy z kremem pomarańczowym 214

zoltek dodac dodac starta marchewke oraz 1/3 piany z bialek i delikatnie przy pomocy szpatulki wymieszac.Dodac reszte piany,.migdaly z proszkiem do pieczenia i 50 g maki ,wymieszac. wypelnic foremke przygotowanym ciastem,wyrownac gore szpatulka i piec 45 minut w 180°C. studzic na kratce PRZYGOTOWANIE KREMU: zelatyne namoczyc w zimnej wodzie wycisnac sok z 3 duzych pomaranczy.Przecedzic przez(...)ZYCZE SMACZNEGO! Uwagi:w handlu sa dwa rodzaje mielonych migdalow.Mielone ze skorka,ciemniejsze i tych uzylam do upieczenia tortu.Jakiego koloru jest biszkopt widac na zdjeciu.Drugi rodzaj to mielone migdaly bez skorki,bielusienkie.Tych bialych uzylam do mojego pierwszego marchewkowego ciasta biszkoptowego,link na poczatku wpisu.Biszkopt z bialymi migdalami jest w cudnym marchewkowym kolorze,po prostu bajeczny.Wybor nalezy do Was.Oba ciasta

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Paczuszki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 420

Pyszne paczuszki z ciasta francuskiego wypełnione szpinakiem. Paczuszki można zajadać same jako przekąskę lub podać jako danie z czerwonym barszczykiem np. podczas wigilijnej kolacji. składniki: 1

Monia miesza i gotuje
BUŁECZKI MLECZNE, MAŚLANE NA MĄCE ORKISZOWEJ, Z KSYLITOLEM 283

Pyszne maślane bułeczki, dzieci je uwielbiają, przynajmniej moje. Te dzisiejsze są na mące orkiszowej, bez dodatku cukru, tylko z ksylitolem. Bardzo smaczne, puszyste a zarazem bardzo konkretne. Polecam na śniadanko, nie tylko dla najmłodszych, zasmakują całej rodzince. Z dodatkiem powideł, ulubionej konfitury lub po prostu tylko z masłem , mmmmm..... Zdrowa pychotka. ;-) Składniki na ok.10-12 sztuk: - 530g mąki orkiszowej jasnej(...)jajkiem, gdy chcemy by były bardziej rumiane) i posypujemy ulubionymi ziarnami. U mnie mak i sezam. Ja dodatkowo skrapiam jeszcze bułki lekko wodą, by ziarna lepiej się trzymały.   Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C (góra-dół) ok.20-30 minut do lekkiego zrumienienia. Studzimy na kratce. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Drożdżowy wieniec laurowy 215

Każda Mama jest wybitna, dlatego wszystkie Mamy honorujemy gałązkami owocującego wawrzynu.   Bez zbędnych słów; za ich poświęcenie i miłość, cieprliwość, a czasem surowość, dziękujemy za to, że są przy nas i zawsze nas wspierają. Zapraszam na pyszny dro żdż owy wieniec.    Dro żdż owy wieniec laurowy Składniki(...)pamietając, aby część przecięta była zawsze na górze. Układamy na kształt wieńca i mocno sklejamy ze sobą końce. Przenosimy na papier i odstawiamy na ok. 30 minut do wyrośnięcia. Pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180 o C.  Studzimy na kratce . Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Mia Cucina Sofieta
Jak zwiększyć widoczność strony w sieci? 220

Ostatnio koleżanka zadała mi pytanie „Dlaczego moja strona wciąż jest niewidoczna w sieci?” Od razu tu napiszę, że jej strona nie ma dwóch dni

Słodkie okruszki
Ciastka owsiane z żurawiną 135

podzieliłam na dwie części. Do jednej z nich dodałam posiekaną ciemną czekoladę, a do drugiej białą. Jedna i druga wersja wyszła bardzo dobra. Czekoladę można pominąć i zrobić ciastka bez niej, ale namawiam do spróbowania jednak z jej dodatkiem. Ciastka są o wiele smaczniejsze :). PO upieczeniu i całkowitym wystudzeniu ciastka można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku przez około(...)dodać posiekaną białą czekoladę, a do drugiej ciemną, wymieszać do połączenia się wszystkich składników. Przygotowane ciasto włożyć do lodówki na około 15 minut. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka nakładać łyżką do lodów w sporych odstępach, nałożoną porcję ciasta można delikatnie przycisnąć od góry łyżką, spłaszczyć. Ciastka pieczemy 12 - 15 minut z opcją górnej i dolnej

SprawdzonaKuchnia.pl
Kruche rogaliki 166

koniecznie spróbujcie. Ciasto to wykorzystałam również do szybkich  pasztecików z mięsem . Jeśli chodzi o słodką wersję, to koniecznie musicie spróbować   tartę z owocami i pianką z bezy typu rosa, tarta jest wspaniała! Wracając do dzisiejszego przepisu , po pierwsze powiem, że przepis jest prosty i dość szybki w przygotowaniu. Ważne, aby ciasto po wyrobieniu spędziło dłuższą chwilę w lodówce(...)minutes Cook Time 10 minutes Total Time 40 minutes Servings 24 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 160 g mąki pszennej 1 szczypta soli morskiej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenie 130 g twarogu skórka otarta z 1 cytryny 130 g masła zimnego pokrojonego w kostkę Składniki na farsz 60 g orzechów laskowych 80 g cukru trzcinowego 180 g dżemu

SprawdzonaKuchnia.pl
PIZZA Z DUCHAMI NA HALLOWEEN 221

oliwek 0,5 średniej cebuli albo 1 mała 2 duże ząbki czosnku mała garść świeżej bazylii (opcjonalnie 3-4 łyżeczki suszonej) 2 duże pomidory lub 1 puszka pomidorów bez skórki 2 łyżeczki masła 1,5 łyżeczki suszonego oregano cukier sól pieprz DODATKOWO: garść tartego żółtego sera kilka plasterków kiełbasy krakowskiej, salami, szynki, według uznania) kilka "duszków" wyciętych(...)wędliny, następnie rozłóż duszki. Na każdym duszku ułóż oczy i usta z pokrojonych na maleńkie kawałki czarnych oliwek, na koniec zrób pająki z oliwek.. Piecz pizzę przez 1 0 -12 minut do zrumienienia brzegów (uważaj, aby nie przypalić duszków!) . Gotowe! Smacznego! Przepis na spód do pizzy pochodzi z tej strony

Słodko-Słony Świat Ilony
Pierniczki orkiszowe 233

Chyba już wszyscy mają swoje pierniczki, teraz przyszła pora na mnie. Tym razem dosyć tradycyjne, bez nadmiernego kombinowania, ale za to z najlepszych składników jakie udało mi się kupić. Z dobrej jakości 100% mąki orkiszowej, nierafinowanego cukru trzcinowego, ulubionego miodu ze sprawdzonej pasieki, prawdziwego masła i oczywiście przyprawy korzennej do piernika z dobrym składem, który nie zawiera mąki oraz(...)nożem, a następnie wyrobić lśniące, gładkie, jednolite ciasto. 3) Gotowe ciasto rozwałkować na około 3 mm (na stolnicy oprószonej mąką), wycinać ciasteczka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jeżeli ciasto zbyt mocno się klei można je schłodzić w lodówce przez około godzinę . 4) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10-12 min. 5) Gotowe

Fitsweet.me
Ciasto cukiniowe z kaszą orkiszową, bobem i kalafiorem 252

kaszą zmieszałam, ciasto wyczarowałam i smakiem rodzinę oczarowałam.   Składniki na okrągłą formę o średnicy ok. 26 cm: 200 g kaszy orkiszowej  pełnoziarnistej, ok. 650 g młodej cukinii (bez pestek), 300 g świeżego bobu, 1 duża biała cebula, 3 ząbki czosnku, ok. 400 g różyczek świeżego kalafiora, 3 łyżki oleju rzepakowego, garść posiekanej zielonej pietruszki, garść posiekanego szczypiorku(...)przelewamy do przygotowanej formy, wyrównujemy i na całej powierzchni układamy kalafiora, różyczkami do góry. Ciasto wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C. na dolną półkę. Wierzch przykrywamy papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40 min. 10 min przed końcem pieczenia, zdejmujemy papier. Ciasto przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Gorące ciasto można posypać, drobno startym serem żółtym

Moniki Smakołyki
Keks z makiem. Zdrowsza wersja 211

Keks to idealny wypiek świąteczny. Mój ulubiony to keks biszkoptowy, bez dodatku tłuszczu, za to z dużą ilością bakalii. Po przepis zapraszam  tutaj. Odrobina nowości doda świętom tylko smaku. Dziś proponuję keks z makiem i suszonymi owocami marynowanymi w winiaku (rumie). Keks jest wilgotny. To ciasto dla maksymalistek, które tak samo lubią mak, bakalie, marcepan i z niczego(...)wymieszać z mąką i bakaliami, pokrojonym w kostkę marcepanem i posiekną czekoladą. Na koniec połączyć delikatnie z pianą z białek  przełożyć ciasto do keksówki (-ek) wyłożonych papierem do pieczenia piec w 170`C 60 minut, do suchego patyczka w małym rondelku zagotować śmietanę kremówkę. Dodać połamaną na cząstki czekoladę i zamieszać do rozpuszczenia gotowe, przestudzone ciasto posmarować polewą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jak przyrządzić pasztet belgijski? 512

tradycyjnej recepturze przygotowuje się głównie z wątróbek drobiowych z dodatkiem innych rodzajów mięs oraz laskowych orzechów. Składniki i przygotowanie Do przyrządzenia pasztetu będą potrzebne: 60 dag dość chudej wołowiny bez kości, 60-70 dag udźca indyka, 25 dag wątróbek drobiowych, 20 dag surowego podgardla albo boczku, 5 jaj, 2 duże cebule, 2 spore marchewki i 2 równie pokaźne pietruszki(...)końcu z całymi orzechami. Przygotowaną, wysmarowaną smalcem formę lub formy, napełniamy masą pasztetową. Pamiętajcie, że nie należy wypełniać foremek po brzegi, bo pasztet urośnie. Wstawiamy do gorącego piekarnika. Pieczemy w temp. 180°C przez 60-75 minut. Pięknie zarumieniony pasztet wyjmujemy z piekarnika i studzimy w formie w chłodnym pomieszczeniu lub na świeżym powietrzu. Zapach takiego domowego pasztetu to przyjemność

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety z czerwonej fasoli - wegańskie :) 211

Kolejny debiut w kuchni :D Dzięki któremu jeszcze bardziej uświadamiam innym a nawet sobie, że potrawy bez mięsa, a wykonane wyłącznie z roślin mogą być smaczne! Wiem, że na pewno będę kombinować w przyszłości z tym przepisem, urozmaicać i modyfikować. Jednak jak na pierwszy raz jestem zadowolona :) Kotlety mają miękką strukturę w środku, natomiast z wierzchu są dość mocno(...)czosnkiem i marchewką i zmiksuj na pół gładką masę bądź jeśli wolisz na masę bezgrudkową. Do masy dodaj siemię lniane i przyprawy. Wymieszaj.  Na blaszce wyłożonej papierem do pieczeniem nakładaj łyżką porcję masy, uformuj okrągłego kotleta w preferowanej wielkości.  Wstaw do nagrzanego na 180*C piekarnika i piecz 50 minut

Zdrowie na języku :P