Eskalopki drobiowe w sosie pieczarkowym

Eskalopki drobiowe w sosie pieczarkowym

Eskalopki drobiowe w sosie pieczarkowym

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Eskalopki drobiowe w sosie pieczarkowym Eskalopki drobiowe to niewielkie kotleciki, lekko rozbite a następnie smażone na oliwie bez panierowania, w tym przepisie podane z pysznym sosem pieczarkowo – śmietanowym. Eskalopki drobiowe przepis: Składniki (na 4 porcje): 1 podwójna pierś z kurczaka (około 800g) Sól Pieprz Słodka papryka w proszku Rozmaryn suszony 1 cebula 200ml słodkiej śmietanki 30% 200ml bulionu drobiowego Oliwa z oliwek 300g Pieczarek 1 łyżka mąki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Księga-Smaku

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

baqster

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, sos pieczarkowy, pieczarki, mięso, kurczak, pierś, piersi, sos pomidorowy, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, schab, karczek, kapustą, ryż, pulpety, ziemniaki, kapusta kiszona, pulpety w sosie pomidorowym, kurczak z pieczarkami, pieczone ziemniaki, kotleciki z kurczaka, dania z piersi kurczaka, schab gotowany, dania bez mięsa, mięsa pieczone, kurczak z ryżem, kurczak pieczony, bez pieczenia

Inne przepisy z Księga-Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.